Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.KONYAALTI'nda 2010 yılında faaliyete geçen Konyaaltı Lisesi, bu yıl Anadolu Lisesi oldu.

Foto: Eylemcilerin fotosu

===

Öğrencilerle kutladı

KONYAALTI'nda 2010 yılında faaliyete geçen Konyaaltı Lisesi, bu yıl Anadolu Lisesi oldu. Okul müdürü Mustafa Özdem, bu gururu öğrencileriyle birlikte pasta keserek kutladı. Antalya'nın önde gelen liselerinden Konyaaltı Anadolu Lisesi, başarısının ödülünü bu yıl aldı. Okul müdürü Mustafa Özdem, kendisini kanıtlamış yetkin öğretmen kadrosuyla kentin önde gelen anadolu liselerinden biri olmaya aday olan Konyaaltı Anadolu Lisesi'nin, Antalya'nın nezih bir bölgesinde olduğunu söyledi.

2011 yılında rotasyonla Adem Tolunay Anadolu Lisesi'nden Konyaaltı Lisesi'ne geldiğini söyleyen müdür Mustafa Özdem, göreve geldiği günden beri Konyaaltı Lisesi'nde büyük bir değişim yaşatmaya çalıştığını söyledi. 2012-2013 öğretim yılının bitiminde okul başarı puanı olarak il genelinde önemli bir noktaya geldiklerini söyleyen Özdem, yaşadıkları gururu öğrencileriyle karne günü pasta keserek kutladı.

Ömer ERDEM/ANTALYA, işbirliğinde organize edilen iki gün süreli 'Sanata Evet Şenliği', Kaleiçi semtinin dar sokaklarında gerçekleşti. Şenliğe, sanata gönül vermiş, resim, heykel, seramik, geleneksel el sanatları, takı tasarımı sanatçıları, müzik, dans, bale, semah, halk dansları grupları, şair ve ozanlar destek verdi. Kaleiçi, açılan sanat stantlarıyla renk cümbüşüne dönüştü, insan seli oluşan sokaklar 'Sanata Evet' sloganlarıyla çınladı.

YÜZLER SANATLA GÜLECEK

'Sanata Evet Şenliği'nin açılış konuşmasını TOBAV Genel Başkanı, oyuncu ve yönetmen Tamer Levent yaptı. Levent, 'Sanata Evet' kampanyasının 1993 yılından beri devam ettiğini hatırlatıp, amacın sanata karşı duyarlılık yaratmak olduğunu vurguladı. Levent, "Hedefimiz toplumumuzu 'sanat' kavramıyla buluşturmak, sanat faaliyetlerinin artmasını sağlamak, sanatla yaşam kalitesini yükseltmek, yüzlerin gülmesini, kardeşlik duygularının pekişmesini sağlamak" dedi.

CUMHURİYETİN TEMELİ KÜLTÜR

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da Antalya'nın turizmden sonra tüm dünyada 'kültür-sanat şehri' olarak anılmaya başladığına dikkat çekip, "Atatürk, cumhuriyetin temelinin kültür olduğunu söylemiş. Adam gibi adam, adam gibi toplum olmanın en önemli koşulu, önce eğitim, sonra kültür-sanat donanımıdır. İşte, biz bugün bunu yapıyoruz" dedi. Akaydın, "Sivri dilli olduğun içinde başıma belalar açılmıyor değil. Takılmadan da duramayacağım" diyerek, şöyle devam etti:

KEDİ BİLE SANATTAN ANLIYOR

"Bu meydana geldiğimde, şurada uyuyan yavru kedi, sanki anlıyormuşçasına, dansçıları öyle bir heyecanla izledi ki. Kendi kendime, 'Bu kedi bile bazı siyasilerden daha iyi anlıyor sanattan' dedim. Bir konuya daha değinmek istiyorum; Adımız çapulcuya çıkaran Taksim'in güzel çocukları, gençleri tüm dünyaya umut ışığı oldu. Ben bu çocuklarla çok övünüyorum. Galiba bir dünya markası olma yolundalar. Başıma iş çıkmaması için isim vermek istemiyorum. Bu çocuklar, malum bir şahsa orantısız zeka da uyguluyor."

SOKAKLAR SANAT KOKTU

Uzunçarşı Sokak'taki konuşmaların ardından, Yenimahalle Kültür Merkezi'nin dans grubunun gösterisi izlendi, sokak tiyatrosu grubu da mizah ağırlıklı bir oyun sahneledi. Hamam önünde de yine YKM'nin çocuklardan ve gençlerden oluşan müzik grupları davullu, kemanlı müzik dinletisi sundu. Etkinlik, mini konserler, semah, dans şovları, resim, heykel, seramik, ebru sanatçılarının canlı performansı, eserlerin sergilenmesi, yazarların kitaplarını imzalaması, şairlerin şiir okuması, ozanların birbirleriyle atışmasıyla devam etti.

Yusuf DEMİR/ANTALYA,

Foto: Geceden

===

Coşkun Sabah Finike'de coşturdu

FİNİKE Belediyesi ve Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği

Foto: Konserden

===

Kaş'ta mezuniyet sevinci

KAŞ'ta Atatürk İlköğretim Okulu'nun yıl sonu mezuniyet gecesinde sahneye çıkan Türk halk müziği sanatçısı Hasan Yılmaz, izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Hasan Yılmaz'ın konserini Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya, Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, Emniyet Müdürü Cahit Sarı, Kalkan Belediye Başkanı Ömer Saim Karakurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferman Akbulut, Turizm Müdürü Mustafa Aydın ve yaklaşık 5 bin kişi izledi.

Gece, okuldan mezun olan 60 öğrenciye mezuniyet belgelerinin verilmesiyle başladı. Okul birincisi Yeşim Ayar'ın yaş kütüğüne dönem plaketini çakmasının ardından gecenin sponsorlarına plaketleri verildi. Gecede, Galatasaraylı Drogba ve Fenerbahçeli Musa Sow'un formaları açık artırmayla satışa sunuldu. Drogba'nın formasını 2 bin liraya işadamı Adnan Acar, Musa Sow'un formasını 1500 liraya iş kadını Yasemin Çetin aldı. Formaları, Okul Müdürü Mehmet Mirzen teslim etti.

Arkasından Kenya Akrobasi Grubu, nefis bir şov sundu. Grup, yaptıkları ilginç hareketlerle, izleyicileri coşturdu. Gecenin sonunda Türk halk müziği sanatçısı Hasan Yılmaz sahneye çıktı. Yılmaz, söylediği türkülerle, alandakileri coşturdu. Sanatçıya eşlik eden İzleyiciler, hareketli türküler eşliğinde oynadı, halay çekti.

Ahmet ACAR/KAŞ, İl Müdürü Veli Tekkanat'ı makamında ziyaret ederek açılacak kurslar hakkında bilgi verdi. HEM Müdürü Topay, temmuz ayında İŞKUR'un işbirliğiyle hasta ve refakatçisi, engelli bakımı ve mantar yetiştiriciliği kurslarının açılacağını söyledi.

a

Uzmanlaştırılmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi

Foto: Ziyaretten

===

Hakim ve savcılara veda

KORKUTELİ'nde, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu

Foto: Geceden

===

HEM'den karma sergi

FİNİKE Halk Eğitim Merkezi

Foto: Sergiden

===

Fethiye'nin en güzeli seçildi

FETHİYE'de yapılan Best Of Fethiye Güzellik Yarışması'nda kadınlarda 19 yaşındaki Gamze Güven, erkeklerde ise aynı yaştaki Hakan Kurt birinci oldu. Elemelerden geçen 10 kadın ve 10 erkek finalistin boy gösterdiği yarışma, Salı Pazarı Meydanı'nda yapıldı. Yarışmanın başında podyuma çıkan yarışmacılar jürinin beğenisini kazanmaya çalışırken, SMS'lerle halktan da destek istedi.

Gecede Dj Hakan Küfündür eşliğinde sanatçı Çelik sahneye çıktı. Çelik, seyirciler arasına gerilen demir barikatlar nedeniyle şarkılarını sahneden inerek izleyenler arasında söyledi. Hareketli şarkılarda yarışmaya katılan kadın yarışmacılarda sahneye gelip Çelik ile birlikte dans etti.

Gecenin sonunda Best Of Fethiye Güzellik Yarışması'nda dereceye giren isimler açıklandı. Kadınlarda 1'inci olan Gamze Güven Fethiye'nin en güzel kadını seçilirken tacını sanatçı Çelik taktı. Kadınlarda Funda Özkan 2'nci, Zeynep Kavalcı 3'üncü, Seray Özdemir ise 4'üncü oldu. Erkekler kategorisinde ise Hakan Kurt 1'inci seçilirken Emre Kanat 2'nci, Süleyman Altındağ 3'üncü, Murat Gök, 4'üncü oldu.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Yarışmadan, Çelik'ten, dereceye giren yarışmacılar

=== - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan Yılmaz Konyaaltı Fethiye Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title