Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Foto: Kempo sporcuları fotosu

===

BAKA Yönetim Kurulu Ağlasun'da toplandı

BATI Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu toplantısı Ağlasun İlçesinde yapıldı. Isparta Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Oğuz'un başkanlığındaki toplantıya Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Antalya Valisi Dr Ahmet Altıparmak, İl Genel Meclisi Başkanları Osman Zabun ve İbrahim Ekici, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile uzmanlar katıldı. Ağlasun'un 1200 yıllık asırlık çınar ağacının altında fırında sütlaç yiyen BAKA Yönetim Kurulu üyelerini Ağlasun kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Belediye Başkanı Aydın Kaplan karşıladı.

Ağlasun Meslek Yüksek Okulu'ndaki toplantının açılışında konuşan Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Antalya, Burdur ve Isparta arasındaki Sagalassos Antik Kenti'nin turizm potansiyelinin yüksek olduğunu belirterek, altyapısının güçlendirme çalışmalarının sürdürüldüğünü belirtti. Yayla turizmi ile yaz aylarında Ağlasun'un cazibe merkezi olabileceğine işaret eden Vali Nurettin Yılmaz, Ağlasun ekonomisine kiraz ve gül üretiminin katkı sağladığını kaydetti.

Isparta Valisi Memduh Oğuz da, BAKA'nın çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Memduh oğuz, 2012'nin Aralık ayında başlatılan 20 milyon lira hibe bütçeli Mali Destek Programı başvurularının 13 Mart'ta tamamlandığına işaret ederek, BAKA'ya bu program kapsamında 161'i kar amacı güden kişi ve kuruluşlardan ve 78'i kamu kurum ve kuruluşlarından olmak üzere toplam 239 proje başvurusu yapıldığını açıkladı. Oğuz, proje başvurularının bağımsız değerlendirme aşamasının tamamlandığını ve Değerlendirme Komitesi aşamasına geçildiğini bildirdi.

Vali Oğuz, Değerlendirme Komitesi'nin çalışmalarını tamamlanmasının ardından başarılı projelerin Yönetim Kurulu'nun Mayıs ayı içerisindeki toplantısında ilan edileceğini söyledi. 3 ilin Antalya'da 29 Nisan'da gerçekleştirilecek Hint işadamlarıyla Batı Akdeniz'deki firmaların bir araya geleceği zirve hakkında bilgi veren Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ise Hint-Türk İşadamları İşbirliği Fırsatları Zirvesinde firmaların bir araya geleceğini ve işbirlikleri olacağını kaydetti.

Sadun KILINÇ/AĞLASUN, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Kemer'de 700 gram esrar ele geçirildi

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde jandarma ekiplerinin yaptığı yol kontrolleri sırasında 700 gram esrar maddesi ele geçirildi. Kemer İlçe Jandarma Komutanlığı Beldibi Karakol Komutanlığı ekipleri, dün akşam saat 17.00 sıralarında Beldibi ile Antalya arasında yol kontrolü yaptı. Kontroller sırasında bir araçtan şüphelenen jandarma ekipleri, belde girişinde otomobili durdurdu. Otomobilde yapılan aramada, aracın ön yolcu koltuğunun altına gizlenen 700 gram esrar maddesi bulundu. Olayla ilgili olarak 37 yaşındaki Gürkan K. ve 22 yaşındaki Mahmut K. gözaltına alındı. Şüpheliler, karakoldaki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Saffet YENİGÜN/KEMER, (DHA)

Foto: Şüpheliler adliyeye çıkarılırken

===

Tarık Akan Sandıklı'da mola verdi

ÜNLÜ sinema sanatçısı Tarık Akan yolculuk esnasında Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde mola verdi.

Burdur-İstanbul yolculuğu esnasında Sandıklı'daki bir benzin istasyonunda mola veren Tarık Akan, çay içerek istasyon çalışanları ve vatandaşlarla sohbet etti. Benzin istasyonu çalışanı Aliosman Gönen Tarık Akan'a, Sandıklı'daki Hüdai Kaplıcası'na ilişkin bilgi verdi, Sandıklı'da yetişen patates ile ilçede üretilen leblebi ve ev ekmeğinin ünlü olduğunu anlattı. Tarık Akan da, Sandıklı'daki Hüdai Kaplıcaları'nın ismini daha önce duyduğunu, ileride Sandıklı'ya tatil amacıyla gelerek, Hüdai Kaplıcaları'nın şifalı sularında dinlenmeyi istediğini belirtti.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto Tarık Akan ve benzin istasyonu çalışanı Aliosman Gönen

===

Sandıklı esnafı için güçbirliği

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde yeni kurulan Sandıklı Pazarcılar ve İşportacılar Yardımlaşma Derneği Başkanı Kadir Yavuz ve üyeleri Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol'u makamında ziyaret etti. Ziyarette Dernek Başkanı Kadir Yavuz, Başkan Elibol'dan yardım isteyerek ortaklaşa hareket etmek istediklerini belirtti. Kadir Yavuz, "Mesleğimizi ifa ederken karşı karşıya kaldığımız sorunları tek vücut halinde çözebilmek için, pazarımızın daha düzenli olması ve pazarcı esnafı ile vatandaşın mağdur olmaması için dernek kurduk ve belediye ile ortaklaşa hareket etmek istiyoruz" dedi.

Elibol ise esnafın dernek kurmalarının önemine değinerek, belediye olarak esnafın sorununu çözmek için ortaklaşa hareket etmeye her zaman hazır olduklarını belirtti. Elibol, "Atalarımız 'bir elin nesi var iki elin sesi var' diyerek birlikte hareket etmenin önemini çok güzel özetlemiş. Bu dernekle birlikte pazarcı esnafının sorunlarının dile getirileceğini ve çözümleneceğini düşünüyorum. Belediye olarak pazarcı esnafının sorunlarının çözümü konusunda derneğinizle ortak hareket etmeye her zaman hazırız" dedi.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI,(DHA)

Foto: Ziyaretten

=== - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Sandıklı Ağlasun Akdeniz Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title