Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Foto: Etkinlikten fotolar

===

30 asil, 30 yedek üyeden oluşan Yönetim Kurulu'nda sürpriz isimler de bulunuyor. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nda, kentin en önemli sektörlerinden biri ola Yaş Meyve, Sebze ve Tarım Meslek Komitesi'nin başkanlığını yürüten ve Antalya Toptancı Hali'ndeki Zebzeci ve Alyans firmalarının Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Küçükoğlu da ilk kez siyasete adım attı.

YÖNETİM LİSTESİ

KEMER DE ATANDI

Muratpaşa'nın yanısıra Kemer İlçe teşkilatının da ataması yapıldı. Ferruh Derin başkanlığındaki Kemer ilçe yönetimi de şöyle oluşturuldu: "Asım Ulusoy, Yaşar Kemal Minta, Özgür Nizam, Halim Altın, Canan Çalık, Serdar Bildircin, Rüştü Artan, Gamze Güler, Hamza Akman, Bahattin Yalın, Mehmet Kavuz, Erdoğan Şirinler, Bircan Dinçer, Ömer Arslan, Selahattin Özdemir, Adem Barış, Erdal Çetin, İrfan Kocakaya, Azize Fırtına."

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Mustafa Küçükoğlu fotosu

===

Antalya keman sesiyle çınladı

ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO), dünyaca ünlü Sırbistanlı keman sanatçısı Stefan Milenkovich'i konuk etti. Antalyalılara muhteşem keman dinletisi sunan Milenkovich'e, ADSO'nun 100 sanatçıdan oluşan orkestrası da eşlik etti. Konsere, Antalya'da yaşayan yabancılar da büyük ilgi gösterdi. Polonyalı şef Vojciech Rodek'in yönettiği konserde, Milenkovinch'in kemanından çıkan namelere orkestra eşlik etti.

Konserin sonunda, seslendirilen eserlerin temasına uygun olarak sahne ışıkları karartılıp, senfoni formunun ilk ve büyük ismi olan Haydn'ın, 'Veda' adlı senfonisi gerçekleşti. Sanatçılar birer, birer sahneyi terk etti. Sahnede sadece iki kemancı kalınca, salon, 'bravo' ve 'alkış' sesleriyle inledi. Tüm dünyada sıradışı sanatçı olarak tanınan Milenkovich, 10 yaşındayken ABD Başkanı Ronald Reagan'ın huzuruna çıkıp keman çalmıştı.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Stefan Milenkovich keman çalarken ve orkestradan görüntü

===

Bayram hediyesi lunapark bileti

ALANYA'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 30 bin öğrenciye ücretsiz lunapark bileti dağıtıldı. Alanya Kaymakamlığı, '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' kutlamaları kapsamında çocuklar için lunapark eğlencesi düzenledi. Öğrencilerin 4 gün boyunca lunaparkta eğlenebilmesi için okullara 30 bin adet bilet dağıtıldı. Lunapark içine kurulacak stantlarda çocuklara döner ikram edilecek. Pastanelerin kuracağı stantlarda ise çocuklara ikramlarda bulunulacak.

KUTLAMA PROGRAMINI ÇOCUKLAR HAZIRLAYACAK

Kaymakam Erhan Özdemir, gelecek yıl yapılacak olan kutlamalar için öğrencilerin fikirlerini alacaklarını söyledi. Çocuklara, gönüllerince eğlenecekleri bir bayram coşkusu yaşatmak istediklerini belirten Özdemir, "Gelecek yıl bayramda neler yapmak istediklerini, ya da bayramı nasıl kutlamak istediklerini çocuklarımıza soracağız. Onların hazırlayacakları programı uygulamak istiyoruz. Bu çocuklarımıza hem değer verdiğimizi hissettirmek, hem de onların iradelerine saygı duyduğumuzu göstermek istiyoruz" dedi.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Erhan Özdemir

===

Türkülerle bahara merhaba dediler

BURDUR Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu'nun verdiği 'Bahar Konseri' büyük beğeni topladı. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Konferans Salonu'ndaki konseri, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu, Emniyet Müdürü Abdülkerim Polat ve halk izledi. Yaklaşık 2 saat süren konserde, Anadolu'nun çeşitli yörelerinden türküler seslendiren topluluk, beğeni topladı. Müzik Öğretmeni Peyami Yengin'in koro şefliğini yaptığı konserde, Bozkırın tezenesi Neşet Ertaş'ın da türküleri seslendirildi.

Zaman zaman izleyicilerinde türkülere eşlik ettiği konserin ikinci bölümünde sahneye konuk sanatçı Türk Halk Müziği sanatçısı Başkal, çıktı. Sevilen türküleri seslendiren Başkal, izleyenleri coşturdu. Konser sonunda Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Koro Şefi Peyami Yengin'e çiçek vererek teşekkür etti. Konserde Anadolu'yu dinlediklerini belirten Başkan Akkaya, "Burada olanlar çok şey kazandı, gelmeyenler ise çok şey kaybetti. Topluluğumuz 8 yıldır büyük bir özveri, ciddiyet ve disiplinle bugüne geldi" diye konuştu.

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

Foto: Konserden

===

Fethiye mantar festivali başladı

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi Üzümlü Beldesi'nde bu yıl 5'incisi gerçekleştirilen 'Kuzu Göbeği Mantar Festivali' açılış töreniyle başladı. Festival kapsamında beldeye gelen yerli ve yabancı turistler geçen yılların aksine stantlarda kuzugöbeği mantarı bulamayınca büyük şaşkınlık yaşadı. Kuzugöbeği mantarının tanıtılması, beldedeki şarapçılık, bağcılık ve dokumacılığın geliştirilmesi için büyük önem verilen festival ilk gününde yağmura teslim oldu.

Sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağmur nedeniyle festivalin açılış törenine vatandaşların ilgisi az oldu. Festival, Kaymakamı Ekrem Çalık, Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı törenle başladı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Festival Komitesi Başkanı Ali Kışlak, kuzu göbeği mantarının tanıtılması için yapılan etkinliğe ilginin her geçen yıl arttığına dikkat çekti.

Büyük kentlerin kargaşasından kaçmak isteyenleri Üzümlü'ye beklediklerini belirten Kışlak, "İnsan oğlunun doğaya verdiği zararın her geçen gün arttığı günümüzde bu festival doğaya verilen öneme bir kez daha vurgu yapmaktadır" diye konuştu. Kaymakam Ekrem Çalık ise Üzümlü halkının marka şehir olma yolunda önemli adımlar attığını vurgulayarak, "Belde de kuzugöbeği, şarapçılık ve dastar dokumacılığının ön plana çıkmaktadır. Bu ürünler doğru kullanıldığı ve tanıtıldığı takdirde beldenin marka şehir olma yolunda büyük aşama kaydetmesini sağlayacaktır" dedi.

'ORMANLARA ZARAR VERMEYELİM'

Törende söz alan Fethiye Orman İşletme Müdürü Gürhan Zorlu ise festival kapsamında yapılacak doğa yürüyüşü ve mantar avı etkinliklerine dikkat çekerek, katılımcıların doğaya zarar vermemeye özen göstermesini istedi. Töreninin ardından halk oyunu gösterileri yapılırken katılımcılara kuzugöbeği mantarından yapılmış, mantar çorbası ikram edildi. Vatandaşların çok lezzetli bulduğu mantar çorbası bardakta dağıtılmasına rağmen kısa sürede bitti.

Çorba ikramının ardından katılımcılar köy meydanında kurulan stantları gezdi. Stantlarda geçen yılların aksine satılık kuzugöbeği mantarı bulamayan katılımcılar büyük şaşkınlık yaşarken, kuzugöbeğini mantarının yarın yapılacak mantar avı etkinliklerinin ardından tezgahlardaki yerini alabileceği kaydedildi.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Açılış töreninden genel detay, Festival alanından

===

'Uyuz' kontrol altında, yayılma yok

ISPARTA'nın Senirkent İlçesi'nde Dr. İsmail Hakkı Örmeci Anadolu Lisesi Yurdu'nda bir öğrencide uyuz vakasının görülmesinin ardından, yurttaki 48 öğrenci tedaviye alındı. Konuya ilişkin açıklama yapan

Isparta Halk Sağlığı Müdürü Dr. Meral Kişioğlu, bir öğrenciye uyuz (scabies) tanısı konulduğunu belirtti. Bu öğrencinin ailesine bilgi verildiğini aktaran Dr. Kişioğlu, rapor verilen öğrencinin il dışındaki ailesinin yanına gönderildiğini kaydetti.

Isparta Valiliği'nin onayı ve İlçe İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı'yla tedbir amaçlı okulun 3 gün tatil edildiğini kaydeden Dr. Kişioğlu, "Hastalığın diğer öğrenciler arasında yayılmasını önlemek amacıyla ivedi olarak yakın temaslı 48 öğrenciye losyon, krem uygulaması başlandı. Eş zamanlı olarak tüm öğrencilere ilaç ve losyon kullandırıldı. Öğrencilerin kişisel eşyaları yüksek ısıda yıkatıldı. Ayrıca okulun yatakhane, koridorlar, merdiven trabzanları, kapı kolları özel solüsyonla silindi" dedi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nin görevlendirildiği dermatoloğun da aralarında bulunduğu bir ekip tarafından koruyucu amaçlı yapılan çalışmalar sayesinde hastalığın diğer öğrencilere yayılmasının önüne geçildiğini aktaran Dr. Kişioğlu, "Aynı ekip tarafından okul yönetimine hastalık konusunda açıklayıcı eğitimler verilmiştir" dedi. Dr. Kişioğlu, "Herhangi bir salgın kesinlikle söz konusu değil. Yapılan çalışmalar tamamıyla koruyucu amaçlı" dedi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Dr. Kişioğlu

===

Su altını temizlediler

KAŞ Kaymakamlığı ve Kaş Belediyesi tarafından Turizm Haftası kutlamaları kapsamında sualtı temizliği etkinliği düzenlendi. Kaş Balıkçı Barınağı'nda denize dalan 9 profesyonel dalgıç, karadan denize atılan atıkları çıkardı. Etkinliği, Kaş Belediye Başkan Vekili Birol Engin, İlçe Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Aydın ile Kaş Sualtı Sporları Derneği Başkanı Yusuf Şulekoğlu da izledi.

Serin bir havada dalış yapan dalgıçlar, yarım saat dipte kaldı. Hava koşulları nedeniyle ikinci dalışı yapamayan dalgıçlar, 10 çuval atık çıkardı. Denizden çok sayıda araç lastiği de çıkarıldı. Çıkarılan lastik ve diğer atıklar barınakta bir süre sergilendikten sonra belediye ekipleri tarafından alınarak çöp depolama alanına götürüldü.

Etkinliğe katılan dalgıçlardan Timuçin Bingül, Dünyanın en güzel yerlerinden Kaş'ta su altının temiz kalmasını istiyoruz. Arkadaşlarımızla beraber kısa süreli bir temizlik çalışması yaptık. Her sene bu çalışmayı yaptığımız denizden çok fazla bir şey çıkmadı" dedi. Dalgıçlardan Dilar Şulekoğlu ise "Denizde çok fazla lastik vardı. Bunun yanında bir sürü plastik atık ve sigara izmariti var. İnsanlar biraz daha duyarlı olmalı. Gördüğüm kirlilik çok şaşırttı. Geçen yılda temizledik" dedi.

Kaş Belediye Başkan Vekili Birol Engin de "Dünyanın hiç bir yerinde Akdeniz'in mavisi bu kadar güzel değildir. Biz bu maviliği korumak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Şu anda çıkarılan çöpler hiç de hoş olmuyor, yakışmıyor. Herkesin duyarlı olması gerekiyor" dedi

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Etkinlikten fotolar

===

Jandarmadan kaçmadı

ALANYA'da yol kontrolü yapan jandarma ekipleri, durdurdukları bir araçta yaptıkları aramada, 2450 paket gümrük kaçağı sigara ve 8 kilogram esrar maddesi ele geçirdi. Demirtaş Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, sabah saatlerinde belde girişinde Antalya-Mersin Karayolu'nda araçlar üzerinde uygulama yaptı. Kontrol noktasında durdurulan 07 ENR 91 plaklı hafif ticari araçta arama yapan ekipler, aracın bagajında ve arka koltuklarının arasına gizlenmiş 2450 paket gümrük kaçağı sigara ve 8 kilo esrar ele geçirdi. Sigara ve uyuşturucu maddeye el koyan ekipler, olayla ilgili 26 yaşında K.I ile aynı yaştaki S.G.'yi gözaltına aldı. Jandarma karakoluna götürülen şüphelilerin sorgusu sürüyor.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Fotosuz

===

DEMOKRAT Parti (DP) Serik İlçe Teşkilatı'nın seçimli Olağan Genel Kurulu ilçe binasında yapıldı. Tek listeyle gidilen seçimlerde, Osman Kozan, DP Serik İlçe Başkanlığı'na seçildi. Kongreye, DP İl Başkanı Hasbi Ünal, yönetim kurulu üyeleri, eski DP ve Doğru Yol Partisi'nin kurucuları, eski il başkanlarının yanı sıra, CHP Serik İlçe Başkanı Bekir Kuş, Karadayı Belde Belediye Başkanı Ali Çırpıcı, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Bayar Savran katıldı.

Kongrede konuşan İl Başkanı Hasbi Ünal, Serik denilince akıllara DP'nin geldiğini söyledi. Serik'in yıllarca DP'nin Parti, Adalet Partisi'nin ve Doğru Yol Partisi'nin kalesi olduğunu kaydeden Başkan Ünal, "Bugün buradan yeniden meşalenin ateşini yakıyoruz. Bu ateş Meclis yolunu açacak ateştir. DP, siyasi şehit veren bir partidir. Bu ülkedeki köprüler, yollar, okullar, imam hatipler, barajlar, bizim partimizin eseridir" dedi.

Konuşmasında çözüm sürecine değinen Başkan Ünal, "Bu ülkede Kürt sorunu yoktur. PKK sorunu vardır. Sayın Başbakan 'açılım yapacağız' diyor. Askeri, polisi, köylüyü, çocukları öldüren PKK değil mi? PKK militanları bu ülkeden gidecek, asker de onlara el sallayacak. Çiftçiyi, köylüyü, tarımı bitiren, ülkeyi saman ithal eder hale getiren bu iktidar artık gitmeli" diye konuştu. Konuşmanın ardından tek listeyle gidilen seçimde, 101 delegeden 88'inin oyunu alan Osman Kozan, ilçe başkanı seçildi.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Kongreden

===

Hasyurt Tarım Fuarı sona erdi

ANTALYA'nın Finike İlçesi'nde düzenlenen 22'nci Hasyurt Tarım Fuarı sona erdi. 100 firmanın, 170 stant da tarımsal alandaki yenilikleri sergilediği fuarı 4 günde 25 bin kişi ziyaret etti. Hasyurt Belediye Başkanı Muammer Genç ve firma temsilcileri, 4 gün süren fuarı değerlendirdi. Üretici ve tüketiciyi buluşturan fuarda konukların ilgisini çekmek için firmaların ilginç sunumlar yaptığını anlatan Başkan Genç, 22 yıl önce başlayan fuarı özveriyle bugünlere kadar getirdiklerini söyledi.

HER YIL YENİ ÜRÜN

Tarım teknolojisinin yanı sıra sebze ve meyve üretim tekniklerine yönelik yeniliklerinin de tanıtıldığı fuarda zirai ilaçlama makineleri satan firma yetkilisi Metin Koçtaş ise her yıl farklı bir ürünle fuara katıldıklarını belirtti. Fuarlarda yeni ürün tanıtımı yaparak tarım alanındaki gelişmelere katkı sunmak istediklerini dile getiren Koçtaş, "Bu yıl fiyat olarak daha uygun olan 200 litrelik makinede değişik bir pompa sistemini tanıttık" dedi.

YENİ ÜRÜNLER

Bölge çiftçisi için önem taşıyan domatesin değişik türlerinin de görücüye çıktığı fuarda özellikle son dönemlerde tüketicinin domateste aradığını bulamadığını anlatan tohum firması temsilcilerinden Yıldırım Günay Devrimci ise bu yıl 'Yiğido' ve 'Ceneviz' adlı domates çeşitlerini tanıttıklarını kaydetti. Bu türlerin tarla domatesi olarak bilindiğine vurgu yapan Devrimci, "Kumluca, domates üretimine hakim bir bölge. Seracılığın başkenti olarak bilinmektedir. Bu bölgede hakim olan çeşitleri sergiliyoruz" dedi.

40 KİŞİ ORGAN BAĞIŞLADI

Fuarda organ bağışı başlatan Finike Devlet Hastanesi İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Refik Akten ise fuar süresince 40 kişinin organ bağışında bulunduğunu kaydetti. İlk organ bağışının AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'nun yaptığını anlatan Akten, "Standımızda hastanedeki uygulamalar hakkında ve organ bağışı konusundaki yeni çalışmaları anlattık. İsteğimiz ülkemizde binlerce organ bekleyen hastanın çaresi olmak ve katkıda bulunmak" dedi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA

Foto: Hasyurt Belediye Başkanı Muammer Genç ve fuardan fotolar - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Ekrem Çalık Antalya Alanya Yerel Haberler

title