Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Foto: Seminerden

===

2B'ye rekor başvuru

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde kullandıkları 2B arazilerinin tapusunu almak için 15 bin 900 kişinin başvuru yaptığı kaydedildi. Kaş Mal Müdürü Hüseyin Avcu, ilçede 63 bin 522 dekar 2B arazisi bulunduğunu kaydetti. Bu arazilerin toplam 18 bin 393 parselden oluştuğuna vurgu yapan Avcu, toplam kullanıcı sayısının ise 20 bin 140 olduğunu belirtti.

2B arazilerini satan almak için 15 bin 900 kişinin başvuru yaptığını anlatan Avcu, 4 bin 246 hak sahibinin ise başvurmadığını söyledi. Yeni yasal düzenleme yapılmadığı takdirde başvuru yapmayan hak sahiplerinin haklarını kaybedeceğini vurgulayan Avcu, "Haklarını kaybedenler gelişmeleri basından takip etsinler. Yeni bir düzenleme yapılabilir. Bunun dışında yapacak bir işlem yok" dedi.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Mal Müdürü Hüseyin Avcu

===

Belediyeye 300 bin TL destek

FETHİYE'nin Çiftlik Belde Belediyesi'ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından 300 bin TL'lik destek gönderildi. Çiftlik Belediyesi'ne destek paketi kapsamında alınan 171 bin 400 TL değerindeki yol süpürme aracı hizmete girdi. 58 bin TL tutarındaki 200 adet çöp konteynırı önceden belirlenen yerlere konulurken Kargı, Yanıklar, İncirköy ve Eldirek köylerine çöp konteynırı gönderildi. Geri kalan parayla sivri sinekle mücadele için sinek ilacı alınacağı kaydedildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çiftlik Belediye Başkanı Halil Doğan, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından beldemizde yolların temizlenmesi, çöplerin daha sağlıklı bir şekilde toplanması için 300 bin TL'lik ödenek belediyemize aktarıldı. Biz de bu ödenekle beldemize yol süpürme aracı ve çöp konteynırlarını kazandırdık. Yol temizleme aracı sadece belediyemizde ve Fethiye Belediyesi'nde bulunmaktadır" diye konuştu.

'ÇOK BÜYÜK AYRICALIK'

Beldede temizlik çalışmalarının bu araçlarla yapılacağına değinen Doğan, gönderilen ödeneğin çevre belediyelere oranla düşük olduğunu söyledi. Alınan aracı etkin bir şekilde kullanacaklarını kaydeden Doğan, "Çöp konteynırları ihtiyaç duyulan yerlere konuldu. Kargı, Yanıklar, İncirköy, Eldirek muhtarlıklarına da yardımımız oldu. Diğer köylerden muhtarlarımız bize bildirirlerse, onlara da elimizden geldiği kadar yardımcı olacağız. Beldemizin ve yöremizin temiz olması için üstümüze düşen görevi yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Temizleme aracı ile birlikte Halil Doğan'ın fotoğrafı

===

Madeni atık yağlar toplanıyor

FETHİYE Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, ilçede atık motor yağlarının toplanabilmesi için Petrol Sanayi Derneği İktisadi İşletmesi (PETDER) ile protokol imzaladı. Doğanın korunması ve yaşanılabilir ilçe yaratmak için başlatılan 'Geri dönsün, yaşam sürsün' projesi kapsamında hazırlanan özel bir araçla toplanacak motor yağlarının çevreye zarar vermeden geri dönüştürülmesi sağlanacak.

Bir litre motor yağının 800 bin litre temiz suyu kirlettiğini anlatan Fethiye Belediye Çevre Koruma Müdürü Selver Hatice Kabak, yapılan protokolle Fethiye'de yeni bir sürecin başladığını söyledi. Araç servisleri, akaryakıt istasyonları ve kamu kuruluşlarında biriken motor yağlarının özel bir araçla alınacağını anlatan Kabak, ülke ekonomisine katkı sağlamak ve kalıcı ekolojik zararlara neden olmamak için motor yağlarının ayrı bir yerde biriktirilmesi gerektiğinin önemini vurguladı.

Atık yağların belediyenin toplama sistemine dahil edilmesi için ilgililerin belediyeyi aramalarının yeterli olacağını vurgulayan Kabak, "Motor yağları içme sularını kirletmekte ayrıca toprak ve hava kirliliğine neden olmaktadır. Bu atık yağ türünü de Fethiye esnafının bilinçli tutumu ile toplayabileceğimiz inancındayız. Esnaflarımızdan yardım bekliyoruz" diye konuştu.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Atık yağ toplama işlemlerinden görüntü

===

Tatilde tanışıp evlendiler

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'ne tatile gelen Ukraynalı Katerina Bondar, kalbini kaptırdığı Türk genci İbrahim Şahin ile evlendi. Ukrayna'dan yaklaşık 2 yıl önce Kemer'in Tekirova Beldesi'ndeki bir otele tatile gelen 18 yaşındaki Katerina Bondar, otelde çalışan Türk genci 29 yaşındaki İbrahim Şahin ile tanıştı. Çiftin arkadaşlığı kısa sürede aşka dönüştü. Evlenme kararı alan genç çift, Tekirova Beldesi'ndeki Yarıkpınar Çeşme Restoran'da dün nikah masasına oturdu.

Bir ömür mutluluğa 'evet' diyen genç çiftin nikahını, Tekirova Belediyesi Yazı İşleri Müdürü ve Evlendirme Memuru Alpaslan Bülbül kıydı. Türk damadın nikah şahitliğini Ali Ünsaldı, yabancı gelinin şahitliğini ise Lyudmila Eker yaptı. Mutluluğu gözlerinden okunan genç çiftin nikah törenine, aileleri, yakınları ve arkadaşları katıldı. Evlendirme Memuru Bülbül, nikah sonrası aile cüzdanını yabancı geline teslim etti.

Saffet YENİGÜN/KEMER (DHA)

Foto: Çiftin nikahından fotolar

===

Kültürlerini öğrenecekler

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde yerleşik yaşayan yabancı ve yabancılarla evli Türkler, çocuklarının eğitimlerine yardımcı olmak ve kültürlerini paylaşmak amacıyla dernek kurdu. Slav Kültür ve Eğitim Derneği'nin başkanlığını da Anna Uluç üstlendi. Yabancı ve yabancılarla evli Türkler tarafından kurulan Slav Kültür ve Eğitim Derneği'nin Çamyuva Beldesi'ndeki binası, düzenlenen törenle açıldı. Açılışa dernek üyelerinin yanı sıra davetliler de katıldı.

Açılışta konuşan Dernek Başkanı Anna Uluç, 20 üyesi bulunan derneğin logosunun güneş, sloganının ise Türkçe de 'yetenek' anlamına gelen, Rusça 'talant' kelimesi olduğunu kaydetti. Bölgede yaşayan yabancı aileleri derneğe üye olmaları konusunda çağrı yapan Uluç, "Yabancı ailelerin çocuklarının eğitimlerinde yardımcı ve yol gösterici olmayı amaçlıyoruz. Burada öğrenim gören öğrencilerimize, atalarımızdan miras kalan eğitim kültürünü paylaşmak istiyoruz" diye konuştu.

Konuşmasının ardından piyanonun başına geçen Anna Uluç, davetlilere çeşitli eserlerden oluşan kısa bir müzik dinletisi sundu. Dernek üyelerinin çocukları da renkli kıyafetleri ve düzenledikleri gösterilerle büyük ilgi gördü.

Saffet YENİGÜN/KEMER (DHA)

Foto: Dernek Başkanı Anna Uluç, dernek üyeleri ve çocukları

===

Gerçeğinde farkı deneme sınavı olması

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde Körfez Dershanesi tarafından öğrencilere sınav deneyimi yaşatmak için deneme sınavı yapıldı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavı'ndaki kuralların tamamının uygulandığı sınavda, öğrencilerin üzeri arandı. Sıkı güvenlik önlemi alınan sınavda öğrencilerin üzerindeki telefon, bozuk para gibi eşyalar alındı.

Yine sınavda kullanılacak kalem, silgi ve kalem tıraş dershane tarafından verildi. Dershane tarafından hazırlanan sınav giriş belgeleri ve sınav kimlikleri sıraların üzerine hazır bırakıldı. YGS'nin ilk basamağının 24 Mart'ta yapılacağını hatırlatan Körfez Dershanesi Şube Müdürü Mehmet Kökmen, sınavın birebir ÖSYM'nin yaptığı formata uygun gerçekleştirildiğini söyledi.

Öğrencilerin sınavda yoğun stres yaşamaması ÖSYM kurallarının tamamını uyguladıklarını kaydeden Kökmen, "Sınava ilk kez girecek öğrencileri deneyim yaşadı. Sınav anında yapmaları gereken her şeyi öğrendiler. Sınavda katkı koyan İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosman'a, Sandıklı Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Şenel Yavuz'a teşekkür ediyoruz. Tüm öğrencilere sınavda şimdiden başarılar dilerim" dedi

Ahmet DAĞLI/SANDIKI, (DHA)

Foto: Sınavdan fotolar

===

Harçlıklar AKUT'a

FETHİYE Gazi İlköğretim Okulu 4-D sınıfı öğrencileri büyüklere örnek olacak bir davranışa imza atarak biriktirdikleri harçlıklarını AKUT Fethiye ekibine bağışladı. Ege Bölük ve Aleyna Çakır isimli öğrencilerin zarf içerisinde verdikleri bağışı, AKUT Fethiye ekip sorumlusu Sadi Çidem teslim aldı. 4-D sınıfını da ziyaret eden AKUT Fethiye ekibi öğrencilere teşekkür etti. Öğrencilerin bu davranışının herkese örnek olacağını belirten Sadi Çidem, yapılan bağışın kendilerini duygulandırdığını söyledi.

Çocukların özverisi karşılığında sınıfa gelip onlara teşekkür etmenin kaçınılmaz olduğunu aktaran Çidem, "Ekibimize işadamlarından yeterince destek ve yardım gelmiyor. Bu davranış işadamları çevrelerine de güzel bir örnek oluşturuyor. Derneğimizin faaliyetlerini daha etkin, hızlı sonuçlandırabilmesi için ihtiyaçları oluyor. İhtiyaçların karşılanması için yardımseverlerin desteği gerekli" diye konuştu.

Çocuklara bu güzel ve örnek davranışı için teşekkür eden Gazi İlkokulu Müdür Vekili Tamer Karaca ise, AKUT'un ülke genelinde ve Fethiye'de büyük işler başardığını söyledi. Bağış töreninin ardından AKUT ekibi, 4-D sınıfı öğrencilerine olası afetler karşısında neler yapılması gerektiğini anlatan sunum gerçekleştirdi.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Öğrencilerin fotoğrafı, Bağışın AKUT'a teslim edilmesi

===

Meteoroloji uzmanlarına 'atmosfer' eğitimi

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde 15 meteoroloji uzmanına 'Atmosfer Modelleri ve Yazılımları' konusunda eğitim veriliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Atmosfer Modelleri Şubesi tarafından düzenlenen ve Alanya Meteoroloji Müdürlüğü'nde 11 Mart'ta başlayan seminere, Türkiye'nin 15 tahmin merkezinden uzmanlar katıldı.

Atmosfer Modelleri Şube Müdürü İsmail Mert yönetiminde gerçekleştirilen seminerde, Araştırma Dairesi Başkanlığı'nın yürüttüğü çalışmalarda geliştirilen atmosfer modelleri ve yazılımları katılımcılara aktarılıyor. Atmosfer Modelleri Şube Müdürü İsmail Mert, Meteoroloji Mühendisi Mustafa Yurtseven, Bülent Aksoy ve Yazılım Uzmanı Kemal Dokuyucu'nun eğitimci olarak katıldığı seminer 15 Mart'ta sona erecek.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Katılımcılar ve meteoroloji mühendisi Mustafa Yurtseven

===

Otoparkta kaza: 2 yaralı

ALANYA'da bir otomobil ve motosikletin çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı. Berberoğlu Sokak'tan otoparka doğru ilerleyen Vedat Koçak'ın kullandığı 34 TP 2347 plakalı otomobil, Şevkibey Sokak'tan Atatürk Caddesi'ne seyreden Mehmet Küçük'ün kullandığı 27 PU 053 plakalı motosiklete çarptı. Çarpmanın şiddetiyle motosikletin üzerindeki Mehmet Küçük ve Naci Çam yola savruldu.

Otomobil ise altına giren motosikleti yaklaşık 10 metre sürükledikten sonra başka bir araca çarparak durdu. Kazada, Mehmet Küçük ve Naci Çam çeşitli yerlerinden yaralanırken, otomobil sürücüsü Vedat Koçak yara almadan kurtuldu. Olay yerinde sağlık ekiplerinin ilk müdahalesini yaptığı yaralılar, ambulansla Alanya Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Kazanın ardından Vedat Kocak, gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.

Mehmet ÇELİK/ALANYA, (DHA)

Foto: Olay yeri - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

fethiye Antalya alanya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title