Haberler

Zonguldak'ın İlk Holdingi Devrek'te Kurulacak

Zonguldak Dernekleri Federasyonu (ZONDEF) tarafından başlatılan kariyer günleri kahvaltısının ilki İstanbul Gaziosmanpaşa’da yapıldı.

Zonguldak Dernekleri Federasyonu (ZONDEF) tarafından başlatılan kariyer günleri kahvaltısının ilki İstanbul Gaziosmanpaşa'da yapıldı. Toplantının ilk konuğu Devrek Cilas Şirketler Grubu Yönetim Kurulu 2. Başkanı Ertan Civak değişik sektörlerde yatırımlar yaparak holding kurmayı hedeflediklerini söyledi.

ZONDEF tarafından ilki düzenlenen kariyer günleri kahvaltısı İstanbul Gaziosmanpaşa Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya ZONFED Başkanı Gurbet Altay, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Müfettişlerinden Akın Kaymak, Armutlucumalılar Derneği Başkanı Şenol Akyol ile ZONDEF'e bağlı derneklerin başkanları, yöneticileri ile bazı iş adamları katıldı.

EREĞLİ-DEVREK YOLU GÖRÜŞÜLDÜ

ZONDEF Genel Başkanı Gurbet Altay kahvaltı öncesi Armutlucumalılar Derneği Başkanı Şenol Akyol ve beraberindeki heyetle toplantı yaparak Ereğli-Devrek karayolu hakkında bilgiler aldı. 2003 yılında programa alınan yolun 13 yılda ¼'ünün dahi bitirilemediği bilgisini alan ZONDEF Genel Başkanı Gurbet Altay Ereğli ve Devrek'te STK'larla iki ayrı toplantı düzenlenmesini istedi. Altay yapılacak iki toplantının ardından Ankara'ya ilgili makamlara gidip bu yolun yapımını daha yakından takip edeceğini söyledi.

ALTAY BİRLİK-BERABERLİK MESAJI VERDİ

Kahvaltıda yaptığı konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları veren Altay, artık Zonguldaklıların bir araya gelebildiğini, bundan sonra ise projeler yapmaya başlayacaklarını söyledi. Altay amaçlarının Zonguldak'ta yaşayanlar ile Zonguldak dışında yaşayan Zonguldaklıları bir araya getirip birlikte projeler üreterek Zonguldak'ın daha fazla gelişmesini amaçladıklarını söyledi.

DEVREK'E TURİZM TESİSLERİ KAZANDIRILACAK

Altay'ın ardından kürsüye çıkan Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci ise ilçenin 1. Derece deprem kuşağında yer aldığını ve bölgede jeotermal enerji bulunduğuna dikkat çekti. Yaklaşık 1,5 yıldır jeoloji mühendislerine Devrek'te incelemeler yaptırdığını ve hazırlanan rapor doğrultusunda hedeflerinin Devrek'te turizm tesisleri kazandırmak olduğunu ifade eden Semerci, bölgenin üreterek kalkınabileceğini vurguladı.

UYSAL, EREĞLİ-DEVREK YOLU'NUN ÖNEMİNE DEĞİNDİ

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise kahvaltıda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek oluşan bu birlik ve beraberliğin kendisini mutlu ettiğini söyledi. Konuşmasında Ereğli-Devrek Yolu'nun önemine değinen Uysal, iki ilçenin kucaklaşması ve buluşması için buy olun bir an önce yapılması gerektiğini söyledi.

Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir'de ZONDEF'in yaptığı her etkinliğe destek verdiklerini belirterek, iş dünyası ile ilgili yapılacak projede de Zonguldak TSO olarak yer almaya hazır olduklarını vurguladı.

Kahvaltıda konuşan Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz ise STK'ların artık günümüzde siyaseti yönlendirdiğini belirterek, bölgelerin kalkınmasının da yine STK'ların çalışmaları ile sağlandığını söyledi.

ZONGULDAK'IN İLK HOLDİNGİ DEVREK'TE KURULACAK

Yapılan konuşmaların ardından ZONDEF Başkanı Gurbet Altay Kariyer Günleri kahvaltısının ilkinde Devrek'te faaliyet gösteren Cilas Şirketler Grubu Yönetim Kurulu 2. Başkanı ve Devrek TSO Başkanı Ertan Civak ile hayat hikayesi hakkında söyleşi gerçekleştirdi. Cilas Kauçuk'u dedesi, babası ve amcasının birlikte kurduğunu ifade eden Civak "İşimizi 1988 yılında Cilas Kauçuk'u kurduk. Bu gün Avrupa ülkelerinin tamamına, Ortadoğu ülkeleri, ABD, Meksika, Rusya'ya ihracat yapıyoruz. Pazarlama şirketimiz Almanya'da. Almanya'dan dünyanın her tarafına mal satıyoruz. Şirketler grubumuzda 480 kişi çalışıyor. 2015 yılını 11 milyon Euro ciro ile kapattık. Bünyemizde 7 tane şirket var. Şu an şirketler grubuyuz ama hedefimiz Cilas'ı holding statüsüne sokmak. Amcam Almanya ayağını bende Türkiye ayağını yönetiyorum. Birlikte yürütüyoruz işlerimizi. Aile şirketlerinde sıkıntılar büyük olur. Biz kurumsal yapıya geçeli 3-4 yıl oldu. Farklı sektörlerde yatırımlara giriyoruz. Bölgeye bir turizm kompleksi yatırımı hedefliyoruz. Projelerimiz yapıldı. Teşviklerimiz önümüzdeki hafta çıktıktan sonra nasip olursa bu ay sonunda temel atmayı programladık. Tarım ve hayvancılıkla alakalı planlamalarımız var. Dışarıdan bizim bölgemize yatırımcı getirmek zor. Yatırımcının kendi değerlerimiz içerisinde çıkması gerekiyor" dedi.

İSTANBUL BOĞAZ KÖPRÜSÜ'NE ZONGULDAK SPOR BAYRAĞI ASILACAK

Söyleşinin ardından ZONDEF Genel Başkan Yardımcısı Biruni Üniversitesi Odyometri Programı Başkanı Öğretim Görevlisi Raziye Karakök yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi verdi. Karakök Harbiye Fuar Merkezi'nde 25-26-27 Aralık 2015 tarihlerinde Zonguldaklıların kendilerine verdiği tekstil ürünlerini satıp, buradan elde ettikleri gelir ile Çaycuma Çömlekçi İlköğretim okulunun kütüphanesini yaptıklarını söyledi. Zonguldakspor'un taraftar gurubu Ultras ile İstanbul'un bazı semtlerinde ki evsizler çorba dağıttıklarını, ardından da kendilerine Zonguldakspor'un kaşkollarını hediye ettiklerini belirten Karakök "Onların hem içlerini hemde kalplerini ısıttık" dedi. Karakök Zonguldak Dernekleri'nde okuma faaliyetini yaymak için kaitap okuyana bedava çay kampanyası başlatacaklarını söyledi. Karakök ayrıca Zonguldakspor'un 50. Kuruluş yıl dönümü anısına İstanbul Boğaz Köprüsü'ne dev bir Zonguldakspor bayrağını asmayı planladıklarını belirterek, bunun için İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nde müfettiş olarak görev yapan Akın Kaymak'tan yardım istedi.

Kahvaltı sonunda Kdz. Ereğlili sanatçı Egemen Sekmen'e ZONDEF'e yazıp yorumladığı marştan ötürü ve ZONDEF Genel Başkan Yardımcısı Rziye Karakök'e de yaptığı başarılı faaliyetlerden dolayı teşekkür belgesi verildi.

Kahvaltı davetlilerin toplu fotoğraf çekmesi ile sona erdi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Semerci Hüseyin Uysal Zonguldak Devrek Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title