Haberler

Salt, Yeni Yönetimini Tanıttı

AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt, yapılacak olan ilk yerel seçimlerde hedeflerinin Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 13 ilçe belediye başkanlığını kazanmak olduğunu söyledi.

AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt, yapılacak olan ilk yerel seçimlerde hedeflerinin Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 13 ilçe belediye başkanlığını kazanmak olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz cumartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı 4. Olağan İl Kongresinde yeniden Mersin İl Başkanlığı'na seçilen Salt, 50 kişiden oluşan yeni yönetim kurulu üyelerini basına tanıttı. AK Parti Mersin İl Başkanlığı'nda yapılan tanıtım toplantısına, yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra çok sayıda partili katıldı. Toplantıda konuşan Salt, 16 Haziran Cumartesi günü yapılan AK Parti İl Kongresi'nin birçok ilkelere sebep olduğunu belirterek, "Biz siyasi bir partiyiz ve bizim bir iddiamız var. Biz AK Parti'yiz ve Türkiye de iktidarda olan ve yöneten bir partiyiz. Yerelde de iktidar olmak istiyoruz. Mersin'i AK Partili belediyecilikle buluşturmak istiyoruz. Bunun için çalışıyoruz. Bunun ilk çalışması olarak kongremizi stadyumda yaptık. Yaklaşık 10 bin kişi oraya 41 derece sıcakta ve çok yüksek bir nem altında gelip bizlerle beraber oldular. Bizi yalnız bırakmayarak, bizimle beraber olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kongrelerin demokrasinin gereği olduğunun altını çizen Salt, kongrelerinin güven tazeleme, enerji üretme ve yeni insanları siyasete sokulması olduğunu söyledi. Kongrelerin AK Parti için bir düğün olduğunu vurgulayan Salt, kendi düğünlerini yaptıklarını, yerel seçimler öncesinde kısa bir duraklamadan geçtiklerini, artık bundan sonra yeni yönetimle beraber yollarına durmadan devam edeceklerini belirtti. Salt, kongre sonucunu 'şu kazandı, şu kaybetti' olarak görmediklerini, kazananın AK Parti olduğunu kaydetti.

"İNSANLIKTAN NASİBİNİ ALMAMIŞ ZAVALLILARA ALLAH AKIL FİKİR VERSİN"

Hakkari'de ki terör saldırısını da kınayan Salt, "Hakkari'de askerlerimizi şehit eden, o insanlıktan nasibini almamış zavallılara Allah akıl fikir versin diyorum. Türkiye de bir süreç devam ederken, bu işin sonuçlandırılması ile ilgili adımlar atılırken aklı başında herkes soruyor; 'neden böyle oluyor?' diye. Bunu bizde anlamakta güçlük çekiyoruz. Bir şehidimiz de Mersin'den. Toroslar bölgemize bağlı Mevlana Mahallesi'nde oturan İsa Sayın. Şehidimiz bizim partimizin üyesidir. Kendisine Allahtan rahmet, ailesine baş sağlığı ve sabırlar diliyorum" diye konuştu.

Konuşmasının sonunda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Salt, her şeyin insanla başladığını ve insanla bittiğini belirtti. AK Parti'nin bir tüzüğünün ve teşkilatlanma programının olduğunu dile getiren Salt, şöyle devam etti; "Aslında her şey ona göre yapılsa biz seçimleri havada karada alır götürürüz. Ben ve arkadaşlarım 8 Temmuz 2010'da atanmıştık. Temmuz sonunda atamamız resmiyet kazandı. Biz göreve geldik teşkilatlarımızı yeniden ele aldık. Verimli arkadaşları tutup, verimsiz olan arkadaşlarımızı değiştirdik. Biz partimizin yatayda büyümesini sağlamaya çalışıyoruz. Milletvekili seçimlerinde partimizin hem milletvekili sayısını koruduk hem de Mersin'de partimizi birinci yaptık. Bunu teşkilatlarımızla yaptık. Bunun yanında Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan'ın da çalışmaları büyük rol oynadı."

Yerel seçimlerde hedeflerinin Büyükşehir ve 13 ilçeyi almak olduğunu söyleyen Salt, "Zaten biz yolu yarıladık. Milletvekilleri seçimlerinin sonuçlarına göre biz 7 ilçede birinciyiz. Milletvekilleri seçimleri yapıldığı döneme göre bir yerel seçim yapılsa biz 7 ilçeyi alabilecek durumdayız. Onun için bu konuda endişemiz yok. Teşkilatlarımız çalışıyor. Seçimlerde belediye başkanlarımız iyi belirlemeliyiz, herkes tarafından kabul edilmelidir. Biz bu tür arkadaşlarla yola çıkacağız ve yerel seçimleri alacağız" ifadelerini kullandı.

"BELEDİYECİLİK BU DEĞİLDİR"

Tek sevdalarının Mersin olduğuna vurgu yapan Salt, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Şehrin temizliği, düzenliği, intizamı, belediye hizmetlerinin iyi yapılması, şehrin girişinin düzenlenmesi konusunda daha öncede söylemlerde bulunmuştuk. Eleştiri yapılması gereken konuları eleştiriyoruz. Bizim eleştirilerimiz yapıcı eleştirilerdir, bundan sonra da hep öyle olacaktır. Ben başka partili belediye başkanı diye, onları yıpratma adına bir eleştiri yapmam. Biz eksikler varsa o eksikleri söylüyoruz. Eğer iyi şeyler yaparsa onları da söyleriz. Ben sadece şu kadarını söylüyorum; belediyecilik bu değildir. Çok uzağa gitmeye gerek yok. Bir Konya'ya, bir Kayseri'ye, bir Gaziantep'e gitsin baksınlar ve belediyeciliği orada görsünler. Esas mesele hizmet aşkı ve iyi niyettir, bu olmasa olmaz."

"AKDENİZ OYUNLARI'NDA YEREL YÖNETİMLERDEN EKSTRA BİR İŞ İSTENMEDİ"

2013 Akdeniz Oyunları'nda yerel yönetimlerin konumu hakkında da bilgiler veren Salt, "2013 Akdeniz Oyunları'nda yerel yönetimlere ekstra bir iş düşmüyor. Yerel yönetimler kendi yapması gereken işleri yaparsa yeterlidir. Yani 2013 Akdeniz Oyunları kapsamında başta büyükşehir olmak üzere hiçbir ilçe belediyesine şunu da ekstradan yap diye kimse bir şey söylemiyor. Yapacakları zaten bakanlıklarımız yapıyor. Tabi 2013'de 24 ülkeden 10 bine yakın sporcu kentimize gelecek. Mersin'in dışarıya çok güzel bir resim vermesi gerekiyor. Bunun için de yerel yönetimlerin şehri düzenli, bakımlı ve temiz tutma konusunda büyük iş düşüyor. Hükümetimiz yerel yönetimlerden bu işlerin dışında başka bir şey istemiyor" dedi.

Konuşmaların ardından tanıtım toplantısı hatıra fotoğrafının çekilmesi ile son buldu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Akdeniz Mersin Yerel Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

title