Haberler

Mersin Büyükşehir Belediyesinin gönüllüleri, gönüllere dokunuyor

Güncelleme:

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gönüllüler Şube Müdürlüğü, toplumdaki dayanışmayı, sosyal sorumluluğu, empatiyi, farkındalığı ve kalkınmayı artırmak amacıyla hizmetlerine gönüllü katılım sağlanmasına olanak sunuyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gönüllüler Şube Müdürlüğü, toplumdaki dayanışmayı, sosyal sorumluluğu, empatiyi, farkındalığı ve kalkınmayı artırmak amacıyla hizmetlerine gönüllü katılım sağlanmasına olanak sunuyor.

Bugüne kadar 'Evimiz Atölye Projesi' çerçevesinde Mersinden Kadın Kooperatifinin iş birliği ve 6 gönüllünün katkılarıyla yürütülen projede, kadınlara 'Oyuncak Yapım Atölyesi'nde eğitimler verildi. Bu proje sayesinde, Mersin merkez ve ilçelerinde 31 mahallede toplam 1961 kadına ulaşıldı. Dönemsel olarak da oyuncak üretimleri devam ediyor.

Gönüllüler, atölye çalışmaları ve eğitsel çalışmalara destek sunuyor

Gönüllülerin destek verdiği çocuk atölye çalışmaları ve eğitsel çalışmalar çerçevesinde satranç, taş boyama, resim, masal anlatımı, capoeira dans, geri dönüşüm, matematik, fizik, çocuklara özel pasta yapımı, robotik kodlama atölyeleri ile beslenme alışkanlıkları eğitimi verildi. Gönüllülerin destek verdiği kadın atölye çalışmaları ile eğitsel çalışmalar çerçevesinde de hasır örgü, punch nakışı, makrome, dokuma, seramik, kirmen (geleneksel yün eğirme) atölyeleri ile tiyatro çalışmaları, reyhan şerbeti yapım kursu, üretici kadınlara ürün paketleme, pazarlama eğitimleri ve geleneksel yöntemlerle gıda üretimi eğitimleri ile Büyükşehir Belediyesinin etkinliklerinde müzik ve ritim dinletisi yapılıyor.

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasındaki süreçte de Mersin Büyükşehir Belediyesinin gönüllüleri, hem araç hem de insani yardım toplama ve paketleme desteği vererek dayanışmayı büyüttü.

"Kıymet verilen yerde gönüllülük yapmak ayrı bir duygu"

Mersin Büyükşehir Belediyesinin gönüllülerinden Yüksel Bademsoy, 15 yıldır Mersin'de yaşadığını ve Mersin'e gelmeden önce de Ankara'da gönüllü çalışmalarda bulunduğunu anlattı. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Gönüllüler Şube Müdürlüğü ile de arkadaşları sayesinde tanışma fırsatı elde ettiğini anlatan Bademsoy, "Ben işe gönüllü okuma-yazma eğiticiliği ile başlamıştım. İlk olarak kısa bir süre okuma-yazma eğitmenliği yaptım, ondan sonra hobim olan makrome ve el işleri devreye girdi" dedi. Gönüllülük işinin sadece el işiyle kısıtlı bir alan olmadığını da belirten Bademsoy, "Gelen kişilerin çoğu ev hanımı ya da emekli olmuş insanlar. Oraya gelen kursiyerlerimden bu işi yapıp evine para götüren kadınlar oldu ve halen de devam ediyoruz" diye konuştu.

6 Şubat depreminin ardından Mersin'in göç aldığını ve kente göç ederek gelen kadın, çocuk ve ailelere Büyükşehir Belediyesinin de büyük yardımlarda bulunduğunu kaydeden Bademsoy, "Elimizden geldiğince onlara da destek olmaya çalıştık. Büyükşehir Belediyesi ile severek ve isteyerek, çok uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. İnsanlar nasıl karşılıksız gittiğimizi anlamıyorlar. Ama bunun hazzını, herkesin bir kere olsun yaşamasını tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.

"İnsanları bir nebze gülümsetebildiysek ne mutlu"

Mersin Büyükşehir Belediyesinin gönüllülerinden Muhittin Kuş, Büyükşehir ile tanışmasının eşinin üretici kadınlara dahil olmasıyla başladığını söyleyerek, kendisinin nasıl gönüllü olduğunu anlattı. 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından Büyükşehir Belediyesinin gönüllülük esaslı toplantılarına katılmaya başladığını aktaran Kuş, neler yapabileceklerini düşündükleri noktada daha organize bir şekilde yardımda bulunmak için Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile temasa geçtiklerini söyledi. Süreci anlatan Kuş, "Mersin'de olan arkadaşlarımız ve çevremiz, Büyükşehir aracılığıyla yardım ürünleri tedarik etmeye başladılar. Bizler de deprem bölgesine gitmeye başladık. Belediyenin burada en güzel yönü, bize imkan sağlamış olmasıydı. Çünkü oturduğumuz yerden bir şey olmuyor. Araç lojistiğine, teçhizata, sevkiyatlara ihtiyacımız vardı. Bunları sağ olsun Büyükşehir karşıladı" dedi.

Deprem bölgesinde arama-kurtarma ekiplerine de yardımcı olmaya çalıştıklarını belirten Kuş, "Arama ve kurtarma ekipleri ciddi anlamda yoruluyor ve yıpranıyordu. Onların da aynı şekilde ihtiyaçlarını karşıladık. İnsanları o durumda bile bir nebze gülümsetebildiysek ne mutlu. Daha büyük felaketler de yaşayabiliriz ama bizim gülümsemeye ihtiyacımız var. Bundan dolayı elimizden geleni yaptık, yapacağız ve yapmalıyız" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Aile Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title