Haberler

Kağıthanelilerin Yeni Buluşma Noktası Sahil Parkı Olacak

Kağıthane Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Cenedere Sahil Parkı, düzenlenen törenle açıldı.

Kağıthane Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Cenedere Sahil Parkı, düzenlenen törenle açıldı. Basketbol sahasından trafik eğitim pistine, tenis kortundan yürüyüş yoluna kadar her şeyin düşünüldüğü Sahil Parkı Kağıthanelilerin yeni buluşma noktası olacak.

Kağıthane Belediyesinin 158 milyon değerindeki yatırımlardan biri olan Cendere Sahil Parkı düzenlenen törenle açıldı. Hamidiye Mahallesi'ndeki açılış törenine Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve eşi Fatma Kılıç'ın yanı sıra Ak Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, Ak Parti Kağıthane İlçe Başkanı Sami İlhan, AK Parti Kağıthane Kadın Kolları Başkanı Meryem Tekbıyık, başkan yardımcıları, oda başkanları, meclis üyeleri, birim müdürleri, Hamidiye Mahalle Muhtarı Temel Şardan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kağıthane Belediyesi'nin hizmetlerini anlatan tanıtım filminin ardından açılış konuşmasını yapan Hamidiye Mahalle Muhtarı Temel Şardan, mahalle sakinleri adına bu projeyi hayata geçiren belediye başkanına ve ekibine teşekkür etti. Göreve geldikleri ilk gün değişim sözünü verdiklerini hatırlatan Başkan Kılıç, "Biz 2004'te sayın ilçe başkanımızla yine birlikte ekip olarak Kağıthane'de gezerken merkezdeki komşularımız "biz televizyon ilanlarıyla buradan daire aldık. Ama pişman olduk çıkıcağız gideceğiz" diyerek sitem ediyorlardı. Onlara şunu söylemiştik. Biz göreve geleceğiz ve çok kısa zaman içerisinde içimize sinen bir ilçe oluşturacağız. O günden bu yana ilçemiz İstanbul'un en prestijli bölgelerinden birisi oldu" diye konuştu.

Çok yakın bir zamanda yapılan çalışmalarla Kağıthane'nin çehresinin daha da değişeceğini belirten Başkan Kılıç, "Bir bir nasıl ki birçok hizmeti yüzlerce hizmeti art arda sırayla hayata geçirdik, bundan sonra da güzel şeyler yapacağız. Kağıthanemiz bunların hepsine layık" dedi.

Kağıthane'de yapılan yatırımları hayranlıkla takip ettiklerini belirten AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, ise, "Kağıthane tekrar her geldiğimizde bir farklı açılışa bir farklı güzelliğe şahit olduğumuz örnek ilçelerimizden bir tanesi olmaya başladı. 500 bine yaklaşan nüfusuyla bu güzel ilçemizin bu güzel mahallemizin nasıl dönüştüğüne hep beraber şahit olduk. Şu hepimizin gördüğü akan suyun Marmara Denizinden buraya geldiğini dünya ya örnek projelerden bir tanesi olduğunu az sayıda projeden bir tanesi olduğunu hepimiz biliyoruz. ve yine Sadabad projesinin ve yine Cendere Büyük Vadi projesinin ne kadar Kağıthane'nin geleceğini şekillendireceği hepimiz biliyoruz.

Bugün açılışını yaptığımız parkımız Cendere vadisinin sadece bir parçası yani daha başlıyoruz daha devam ediyoruz. O yüzden ısrarla Sayın Başbakan'ın Durmak Yok Yola Devam etmesini ruhumuzda benliğimizde yaşıyoruz. Yorulmadık daha işimiz çok. Çünkü bir iddiamız var. Nasıl ki Fazlı başkanımız Kağıthane'de dünden daha iyi olsun diye tarihteki anlamı yerine otursun diye Kağıthane için ter döküyorsa biliyoruz ki Ankara'da Sayın Başbakan'ımız ve ekibi aynı bu açılışların bu parkların ülkenin 4 bir tarafında olması için Hakkari'nin dağlarında Mardin'in ovalarında güneyinde kuzeyinde doğusunda batısında olması için bu beraberliğin bu kardeşliğin oluşması için gece gündüz çalışıyor" ifadelerini kullandı.

Barış sürecine herkesin destek vermesi gerektiğini belirten Turan, "Ülkemiz çok kritik günlerden geçiyor. Kardeşliğe her zamandan daha fazla ihtiyacımızın olduğu bir birimizi anlamaya her zamankinden daha fazla ihtiyacımızın olduğu dönemlerden geçiyoruz. Yeni anayasa iddiamızı her zamankinden daha güçlü ortaya koyuyoruz. Çünkü biliyoruz ki biz sadece Kağıthane'de değil, sadece İstanbul'da değil, Türkiye'nin dünyaya örnek olmasıyla ilgili sorumluluğumuz var. Bu açılışın aynısını Hakkari'nin dağlarında yaptığımız gün mutluyuz. 8 yılda 200'e yakın park açılışının yapıldığına nasıl şahit olduysak, devamına da inşallah şahit olacağız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Cendere Sahil Parkı'nın açılışı gerçekleşti. Galatasaraylı minik sporcular ve trafik eğitim pistinde akülü arabalarıyla eğitim gören çocuklar, başkan Kılıç'a büyük ilgi gösterdiler. Basketbol Sahası, Çocuk Oyun Grupları, Fitness aletleri, Oturma Bankları, Trafik eğitim Pisti, mini tenis kortu, yürüyüş yoluyla palmiye ağaçlarına sahip Cendere Sahil Parkı 1.750.000.00 yatırım bedeliyle gerçekleşti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Turan Fazlı Kılıç Kağıthane İstanbul Yerel Haberler

YKS'de görülmemiş olay! 1 saat okulun önünde bekleyen genç, sınava geç kaldı

YKS'de görülmemiş olay! 1 saat okulun önünde bekleyen genç, sınava geç kaldı

Kongreyi terk eden Aziz Yıldırım'dan çok konuşulacak iddia: Ali Bey, 'Gerekirse kavga edelim' dedi

Kongreyi terk eden Aziz Yıldırım'dan çok konuşulacak iddia: Ali Bey, 'Gerekirse kavga edelim' dedi

DEM Partili Saliha Aydeniz'den Meclis'te skandal sözler: Kürdistan'da işgalcisiniz

DEM Partili Saliha Aydeniz'den Meclis'te skandal sözler: Kürdistan'da işgalcisiniz

Belediye başkanına 'Kim bu Candaroğlu?' diye soruldu, iş insanı 'Benim' diyerek meclisi bastı

Belediye başkanına "Kim bu Candaroğlu?" diye soruldu, iş insanı "Benim" diyerek meclisi bastı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title