Haberler

Gediz Kız Meslek Lisesinde Altın Lokmalı El Sanatları Sergisi

Kütahya'nın Gediz İlçesi'nde, Kız Teknik ve Meslek Lisesi tarafından Altın Lokmalı El Sanatları Sergisi düzenlendi.

Kütahya'nın Gediz İlçesi'nde, Kız Teknik ve Meslek Lisesi tarafından Altın Lokmalı El Sanatları Sergisi düzenlendi.

Gediz Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde düzenlenen Altın Lokmalı El Sanatları Sergisine, Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Emin Aydın, Cumhuriyet Savcısı Bayram Vanlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu, daire amirleri, okul müdürleri, öğrenciler ve yakınları katıldı.

Gediz Kız Teknik ve Meslek Lisesi El Sanatları Öğretmeni Hatice Beyhan ve 20 kursiyer öğrenci tarafından hazırlanan serginin açılışından önce okul bahçesinde tören düzenlendi.

Törenin açış konuşmasını yapan Gediz Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Mustafa Aslan, okulda 310 kız öğrencinin örgün eğitim kapsamında sabah 08: 00 ile 16: 00 saatleri arasında Çocuk Gelişimi, Hasta Yaşlı Bakımı, Yiyecek İçecek bölümlerinde eğitim gördüğünü, ayrıca, pansiyonda 87 öğrenciye hizmet verildiğini söyledi.

Kursiyerlerin Pratik Kız Sanat kapsamında acılan Dikiş ve Nakış kurslarında gün boyu eğitim aldıklarını, 16: 00-19: 00 saatleri arasında tüm öğrencilerin staj çalışmaları yaptığını, ayrıca akşam 17: 00-23: 00 saatleri arasında Açık Öğretim öğrencilerine Yüz yüze eğitimi de verildiğini belirten Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Mustafa Aslan, bu eğitim temposuyla Milli Eğitim Bakanlığı "Okullar Hayat Bulsun Projesi" kampanyasının okulda gerçekleştirmiş olduğunu ifade etti.

Okul Müdürü Mustafa Aslan, "Bu kadar yoğun eğitim veren okulumuzun binası da elden geçirildi. Hayırseverin yardımlarıyla okulun tüm zeminleri seramik, merdivenleri ise mermerle kaplandı, iç ve dış cephesi Filli Boya yardımıyla boyandı.

Tüm sınıflara internet bağlandı ve projeksiyon takıldı. Bahçeye İstanbul Büyük Şehir Belediyesi yardımı ile lale dikildi. Tüm hayırseverlerimize

yardımlarından dolayı teşekkür ederiz.

Bu eğitim yılında, ilçe çapında başarılı etkinlikler yapan okulumuzun Aile günü münasebetiyle Anadolu Üniversitesinden 4 Akademisyenin katılımıyla düzenlediği "Ailenin önemi ve aile içi iletişim konulu" panel büyük bir ilgi görmüştür. Veliler

ilk defa böyle bir etkinlik düzenlendiğini çok yararlı olduğunu söyleyerek; panelin slaytlarını istediklerini belirtmişlerdir. Bu sözler bizi ziyadesiyle memnun etmiştir.

Okulumuz, 2011 yılında Üniversiteye öğrenci yerleştirmede 383 okul içerisinde Türkiye ikincisi olarak 4 yıllık Fakülteye 22 öğrenci yerleşmiştir. 4 yıllık Fakülte içersinde 13 Okul Öncesi öğretmenliği, 2 Beden Eğitimi öğretmenliği, 7 tane Turizm Meslek Yüksek okulu vardır. Bu güzle başarıdan dolayı tüm okul personeline teşekkür ediyorum.

Okulumuzda eğitim başarısı yanında kültürel alanlarda da başarılı çalışmalar yapılmaktadır. 24 köy ve Beldeden 50 farklı yöresel kıyafetleri toplayarak Çavdarhisar, Eskigediz, Eski Muhiplerde ve stüdyoda

4 bine yakın fotoğraf çekimi yaptık. Bu fotoğrafları gelecek kuşaklara aktarmak ve yöresel kıyafetlerimizi Türkiye'ye tanıtmak için okulumuz dergisinin 2. Sayısını yöresel kıyafetlere ayırdık. 84 sayfa Ofset baskı olarak bin adet hazırlanan bu dergiyi tüm ajanslara, üniversitelere, moda ile ilgili kuruluşlara göndermeyi hedefliyoruz. Bu çalışmadaki katkılarından dolayı İlçe Kaymakamımız Sayın İsmail Çorumluoğlu, Belediye Başkanı sayın M.Ali Saraoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz sayın İsmail Aksoy ve emeği geçen tüm personelimize, Çıraklık Eğitim Merkezi öğretmeni Umahan Çulha'ya ve Hilal Ofset sahibi Şaban Alten'e şükranlarımı sunarım.

Tarihten günümüze gelişerek ve çeşitlenerek gelen ve bizi diğer milletlerden ayıran kültürel özelliklerden biri olan annelerimizin, bacılarımızın çeyiz sandıklarını süsleyen dikiş nakış ve oyalarını bizlerden sonraki nesillere aktarmak için açmış olduğumuz kursların sonunda kursiyerlerimiz tarafından yapılan el emeği göz nuru ürünler için bir yıl sonu sergisi düzenledik. Sergimizin açılışında katkısı bulunan herkese teşekkür ederim.

Farkımızı herkese fark ettirebilmek ve siz değerli misafirlerimizin ağzını tatlandırmak için hayırsever kardeşimiz Murat Karaoğul'un desteğiyle içerisinde altın bulunan lokma dağıtıyoruz, hepinize afiyet olsun" dedi.

Konuşmanın ardından okul öğrencileri tarafından top sektirme oyunları ile saz ekibinin sunduğu türküler eşliğinde tüm misafirler eğlendirildi.

Daha sonra İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu tarafından kursu başarıyla bitiren öğrencilere belgeleri verildi ve ardından sergi açılışı yapıldı.

Büyük bir ilgiyle izlenen sergiyi dolaşan tüm misafirlere lokma, pasta, börek ve meyve suyu ikram edildi.

Lokma hamurunun içine yerleştirilen 3 küçük altını bulan şanslı öğrenciler ve vatandaşlar kendilerini açıklamadan ortadan kayboldular. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kütahya Gediz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title