Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi(MHP) Adana Milletvekili Ali Halaman Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde partisi adına yaptığı konuşmada, hükümetin tarım politikasını eleştirdi.

///////////////////

MHP'li Halaman'dan hükümete tarım eleştirisi

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi(MHP) Adana Milletvekili Ali Halaman Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde partisi adına yaptığı konuşmada, hükümetin tarım politikasını eleştirdi.

Hükümet yetkililerinin, Adana, Hatay, Antalya ve Aydın'da pamuk fiyatlarının iyi olduğunu söyleyerem çiftçiyi yanılttığını ifade eden MHP'li Ali Halaman, "Geçen yıl kütlü pamuğun fiatı bin 900 - 2 binTL'ydi. Ne oldu da bu fiyatlar değişti. Hasat mevsimi olmasına rağmen, tekstil sanayisinde 6 ay ödemeli Amerikan pamuğu kullanılıyor. Yeni çekilmiş pamuk, 7 - 8 TL gibi fahiş fiyatla ithal ediliyor. Yazık değilmi Türk çiftçisine? Hükümet hiç olmaz ise bu olumsuzlukları fark etsin" dedi. Hasat döneminde ithalatın durdurulmasını söyleyen Halaman şöyle devam etti:

"Türkiye'de hayvancılık kalmadı diyebilirim. Hükümet olarak gerekli destek verilmemektedir. Adana'da 2-3 ay içerisinde 70-80 bin civarında hayvan öldü. Buna üçgün hastalığı denildi. Hükümet olarak ne tedbir aldınız? Ne gerekçe gösterdiniz tüm bu olumsuzluklara. Yokluktan, besinsizlikten, ilaçsızlıktan dediniz. Peki neden tedbir almadınız? Doğu Anadolu bölgesinde hayvancılık çok yapılmasına rağmen, 5-6 senedir PKK denilen bebek katilleri, bu bölgelerimizde hayvancılığı yasak ettiler. Hükümet ise bu duruma seyirci kaldı. Bir gün çıkıpta, hayvancılığın önünü açma noktasında bir tek laf söylemedi."

ADANA, (DHA)

///////////////////

Yavru vatana 10 bin fidan

MERSİN'in Silifke ilçesinde, Orman İşletme Müdürlüğü tarafından KKTC'ye bedelsiz olarak 5 bin ceviz, 5 bin badem fidanı gönderildi. Orman İşletme Müdürü Mustafa Aslan, fidanların Taşucu Gümrük Kapısı'ndan gönderildiğini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile KKTC hükümeti arasında orman ve ormancılık araştırmaları konusunda işbirliğin geliştirilmesi amacıyla böyle bir çalışma yaptıklarını söyledi. Ormancılık alanında yardım ve işbirliği protokolünün 9 Ağustos 2012 tarihinde Ankara'da imzalandığını ifade eden Aslan, protokol çerçevesinde genel müdürlükten bir heyetin 21-23 Haziran tarihlerinde KKTC'yi ziyaret edip, çalışmalar konusunda mutabakata vardıklarını belirtti. Aslan, "Bu kapsamda gelir getirici türlerden olan 10 bin adet ceviz ve badem fidanını yavru vatana bedelsiz olarak gönderdik. Ayrıca talep gelmesi durumunda önümüzdeki günlerde ağaçlandırmada kullanılmak

üzere iş makineleri da gönderebiliriz" dedi.

Mehmet OKUR / SİLİFKE ( Mersin ),(DHA)

(02.12.2012, FOTOĞRAFLI)

///////////

Başkan Tuna'ya eğitim teşekkürü

MERSİN'in merkez Toroslar İlçesi'nde Belediye Başkanı Hamit Tuna'ya eğitime destekleri nedeniyle plaket verildi. Akbelen Mahallesi'nde bulunan Nihal Erdem Ticaret Meslek Lisesi'nin Okul Aile Birliği üyeleri, okulun dış cephe boyaması ve fiziki yapısının güzelleştirilmesi konusunda çalışmalar yapan Başkan Tuna'yı makamında ziyaret etti. Tuna'ya plaket vererek teşekkür eden

Okul Aile Birliği Başkanı Serdar Özgeylane "Sadece bizim okulumuz değil ilçedeki tüm okulların fiziki şartlarının iyileştirilmesi konusunda sunduğu güzel hizmetlerinden dolayı kendisine teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılarının devamını diliyoruz" dedi.

Başkan Tuna ise, olanakları ölçüsünde okullarda yaptıkları bakım çalışmaları yaparak öğrencilerin daha sağlıklı ve hijyenik ortamlarda eğitim almalarını sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Eğitimle, bütün problemlerin çözülebileceğine inandıklarını kaydeden Tuna, şöyle devam etti:

"Bölgemizde var olan 80 okuldan bir tanesi de Nihal Erdem Ticaret Meslek Lisesi'dir. Toroslar Belediyesi olarak bu yıl ilçemizdeki 22 okulun dış cephe boyamasını gerçekleştirdik. Nihal Erdem Ticaret Meslek Lisesi, içinde 4 branşı kapsayan, verdiği eğitimle bütünleştiren çok özellikli bir mesleki okulumuzdur. Okul aile birliği ile okul idarecilerinin belediyeye verdikleri başvuru sonucu oluşturulan bir program dahilinde bu okulumuzun da dış cephe boyamasını yaptık. Bütün problemlerin eğitimle çözülebileceğine inanıyor ve belediye olarak eğitim ve öğretime büyük önem veriyoruz."

MERSİN, (DHA)

(02.12.2012, FOTOĞRAFLI)

///////////////

Polisten öğrenciler için proje

MERSİN İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü'nün hazırladığı, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında desteklenen 'Çevremizi Tanıyalım' projesi başladı. Proje ile

2 bin 100 ilkokul öğrencisinin, bazı polis merkezleri ile İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki birimleri ziyaret ederek, polisle kaynaşması sağlanacak. Öğrenciler ayrıca, sinemaya götürülecek.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü'nde başlayan projenin ilk adımında merkez Yenişehir ilçesindeki

Bahçelievler İlkokulu'ndan 70 öğrenci Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek polislerden bilgi aldı. Öğrenciler daha sonra İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz'ü ziyaret etti. Müdür Öksüz, projedeki birinci amaçlarının gençlerin polisle kaynaşmalarını sağlamak olduğunu söyledi. Polis merkezlerinin korkulacak bir yer olmadığını proje ile öğrencilere göstereceklerini belirten Öksüz, "Mahalleliyle polis merkezleri arasında köprü oluşturmak, çocuklarımızın suça sürüklenmemeleri için bilinçlendirmek, eğitim ve öğrenimlerine katkı sağlamak, emniyet ve asayiş hizmetleri veren polisimizin çalışmalarının tanıtılması ve polisimize olan güven duygularını arttırmak amacındayız" dedi. Ziyarette Emniyet Müdürü Arif Öksüz ve Çocuk Şube Müdürü Hayal Funda Gökdoğan çocuklara şapka hediye etti.

Mustafa İNSAN / MERSİN (DHA)

(02.12.2012 FOTOĞRAF)

/////////

Kapılar ve tokmakların resimli hikayesi

MERSİN'in merkez Mezitli ilçesinde ressam Mine Gençtürk, Anadolu kapı ve tokmaklarını konu aldığı resimlerini sergiledi.

Mezitli İlçesi Viranşehir Mahallesi Atelye-De Sanat Galerisi'ndeki serginin açılışına; Mersin Vali Yardımcısı Metin Borazan, Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, Osmanlı padişahlarından Sultan 2. Abdülhamit'in kızı Ayşe Sultan tarafından torunu Ayşe Adile Namiosmanoğlu Tars, İçel Sanat Kulübü Başkanı Fatih Alkar, Ressam Derya Polat ve sanat çevrelerinden davetliler katıldı.

Sergisi hakkında bilgi veren ressam Mine Gençtürk, "Kapılar ve tokmaklar uluslararası bir kültür. Amacım, tahrip edilmiş, yok edilmiş kapı ve tokmakları resimlerle unutulmaz kılmak için resmedip gelecek kuşaklara sunmaktır" dedi.

Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu da sergiyi çok beğendiğini söyleyerek, "İtiraf etmeliyim ki, Mine Gençtürk'ün sergisini gezerken zenginleşmiş ve çoğalmış olduğumu hissettim. Gençtürk, tam bir sanatçı bana göre. Sanatçı duyarlılığı ile duyguları çok gelişmiş. Resmi yaparken her fırça darbesi ile o evi yaşıyor" diye konuştu.

16 Aralık'a kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak olan sergi daha sonra Ankara'da açılacak

Gülhan DEMİRCİ / MERSİN,(Mersin), (DHA)

(02.12.2012, FOTOĞRAF)

//////////

Yeni itfaiye aracı hastanede denendi

MERSİN'in Silifke İlçe Belediyesi'nin satın aldığı, 45 metre uzunluğunda merdiveni bulunan itfaiye aracı ile gerçeği aratmayan bir tatbikat yapıldı. Tatbikat Silifke Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Silifke Devlet Hastanesi işbirliği ile gerçekleştirildi. Tatbikat gereği 3'ncü katta bulunan bazı hastalar, itfaiye vincinde bulunan kurtarma tüneli ile aşağıya indirilerek sağlık ekipleri tarafından tedavi altına alındı. Tatbikatı hastane bahçesinde bulunan vatandaşlar ve esnaflar ilgiyle izledi.

Silifke Belediyesi İtfaiye Müdürü Fikret İnceoğlu, yüksek katlı binalara hizmet vermek amacıyla böyle bir araç alındığını söyledi. İnceoğlu, aracın kullanıldığı tatbikatın başarılıyla tamamlandığını kaydetti.

Mehmet OKUR / SİLİFKE(Mersin),(DHA)

(02.12.2012, FOTOĞRAF)

//////////////////////

4 bin 525 kişiye hasta bakım maaşı

OSMANİYE'de evde bakım hizmeti kapsamında, yaklaşık 4 bin 525 vatandaşın, bir yakınına baktığı için maaş aldığı, ayrıca 126 aileye de ayni ve nakdi yardımda bulunulduğu bildirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Şahin, Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü nedeni ile yaptığı yazılı açıklamada, engelliliğin, kişinin doğuştan ya da kaza veya uzun süren bir hastalık sonucunda oluşan bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal yeteneklerinin kaybı olarak ifade edilebileceğini söyledi. Şahin, şöyle devam etti:

"Engellilik durumunu değiştiremeyeceğimiz için, bireyleri daha çocuk yaşta başlayarak eğitmeli, onlara özürlülüğün nedenlerini en iyi şekilde anlatmalıyız. Her insanın bir özürlü adayı olduğunu düşünürsek, yapılacak çalışmalar daha fazla önem kazanmaktadır."

Açıklamasında engellilere yönelik hizmetler konusunda da bilgi veren Şahin, Osmaniye'de 4 bin 525 vatandaşın evde bakım hizmeti kapsamında yakınına baktığı için maaş aldığını belirtti. Şahin, şu bilgileri verdi:

"Özellikle son yıllarda engellilere yönelik hizmetler ve açılan kurumlar hayırseverlerin de katkılarıyla büyük bir ivme kazanmıştır. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Tosyalı Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi kısa sürede tamamlanarak hizmete girmiş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı 80. Yıl Engelliler Mesleki Rehabilitasyon Merkezi'nin yeni hizmet binası bitme aşamasına gelmiştir. Hizmete girmesi ile, spor salonu, kafeteryası, iş uğraşı atölyeleri, uygulama evi, bilgisayar laboratuarı, kütüphanesi, reviri, fizyoterapi odası ile çok daha donanımlı sosyal devlet olmanın gereği olarak engellisine her türlü imkanı sunan şu anki kapasitesinden çok daha fazla bireye hizmet sunacak olan modern yeni bir hizmet binası engellilerimizin hizmetine sunulmuş olacaktır. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze bağlı olarak açılacak olan 60 kişilik Kadirli Engelsiz Yaşam Merkezi inşaatı devam etmektedir."

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(02.12.2012 FOTOĞRAFLI) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Silifke Mersin Dha Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title