Haberler

Dereli Ailesinin Eğitime Katkıları Sürüyor

Toplam 21 milyon TL'ye malolan Sapanca Nazmiye-Ömer Sözer İlk ve Orta Okulu ile Elmas Dereli Anaokulu ve İzmit M.Sinan Dereli Ortaokullarının açılış töreni Sakarya Valisi Mustafa Büyük'ün katılımı ile Sapanca'da gerçekleştirildi.

Toplam 21 milyon TL'ye malolan Sapanca Nazmiye-Ömer Sözer İlk ve Orta Okulu ile Elmas Dereli Anaokulu ve İzmit M. Sinan Dereli Ortaokullarının açılış töreni Sakarya Valisi Mustafa Büyük'ün katılımı ile Sapanca'da gerçekleştirildi.

Nazmiye Ömer Sözer İlk ve Ortaokulu açılış törenine Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sapanca Kaymakamı Gökhan Azcan, Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu, Sapanca Jandarma Komutanı Binbaşı Hasan Dazkır, Sapanca Emniyet Müdürü Erdem Mali, Sapanca ilçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Gerçek, Dereli Ailesi ve konuklar katıldı.

Sinan Dereli yaptığı konuşmasında, "Annanemiz ve dedemiz adına yaptırdığımız Nazmiye-Ömer Sözer İlk ve Ortaokulu açılışına hoş geldiniz. 14 Nisan 2012 tarihinde temelini attığımız ve bir yıl gibi bir sürede bitirerek 2013 - 2014 eğitim ve öğretim yılına yetiştirdiğimiz Dereli Okulları'nın açılışını gerçekleştirmekten büyük bir onur duyuyoruz. Eğitim alanında yaptığımız bu anlamlı desteğin Türkiye'nin yarınlarına daha güvenli bakabilmesini sağlayacak, ilimize katkıda bulunacağına inanıyoruz. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın, gençlerimizin yetişmesinde ülkemizin her türlü ekonomik ve sosyal kalkınmasında şüphesiz ki eğitimin büyük önemi vardır. Okullarımız 72 anaokul ve 576 ilk ve ortaokul öğrencisine eğitim verecek şekilde tasarlandı. Bizim için en büyük mutluluk buradan mezun olacak çocuklarımızı çağdaş, laik, hür fikirli, Atatürk'ün izinden giden, yenilikçi ve yaşadığı yere saygılı, duyarlı bir bireyler olarak görmek olacaktır. Ulu önder Atatürk'ün de söylediği gibi 'Bir millet irfan ordusuna sahip olmadıkça, muharebe meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuna bağlıdır.' Bu vesile ile okulumuzun gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Eğitim alanında yapılmış olan her yatırımın çok değerli olduğunu kaydeden Sakarya Valisi Mustafa Büyük ise, "Küçük büyük ayırtmaksızın her destek çok önemli ama bugün yapılanları gördüğümüz zaman bundan duygulanmamak, bundan etkilenmemek mümkün değil. Gerçekten eğitimimize, eğitim ordumuza katkı sağlayacağından hiç şüphem yok. Türkiye'de eğitim alanında çok şey değişti, artık ilimizde de 200 bine yakın öğrencisiyle, öğretmeniyle bir eğitim ordumuz var. Bu alanda yapılan çalışmalara fiziki olarakta destekler yapılması gerekiyor. Okullarımızın bulunduğu bölgedeki ve bu bölgeye hitap eden fiziki imkanlarımız oldukça yetersizdi, ilimize ekonomik, istihdam imkanı gibi çok önemli katkılarda bulunan Dereli Ailesi'nin ticari faaliyetlerinin dışında tamamen kendi ailelerinin imkanları, birikimleri ile böyle bir eğitime doğrudan destek vermesi, bu desteğin Kocaeli'de, Sakarya'da bugün açılacak olan bu iki okulumuzun olması bizi mutlu etti. Onlar mütevazilikten rakamları söylemediler ama iki yer için 21 milyon TL'nin üzerinde harcama yaptıklarını öğrendim. Her şeyden öte büyük bir teşekkürleri hakkettiklerini düşünüyorum, bu noktada Dereli Ailesi'ne hep beraber sizden bir alkış rica ediyorum. Fiziki itibari ile örnek olacak bir okul, kendileri ile yaptığımız toplantıda Milli Eğitim Bakanlığı'mızın koymuş olduğu standartların çok üzerinde bize kurallar konulmasını istediler ve bizde memnuniyetle kabul ettik. Anaokulundan, ilkokul, ortaokul tam bir eğitim kampüsü haline gelmiş oldu ve bu bölgedeki insanımızı mutlu edecek, memnun edecek çocuklarını hayata hazırlayacak bir okul haline getirilmiş oldu. Ayrıca Dereli Ailesi bu okulları sadece yapıp bırakmıyor. Her zaman destekçisi olacaklarına dile getirdiler. Başta Sinan Dereli'ye ve ailenin diğer fertlerine eğitime verdikleri katkıdan dolayı teşekkür ediyorum. İlimizin ilçelerinden Sapanca'ya böyle güzel bir okulun kazandırıldığından mutluluk duyduğumu dile getirmek istiyorum hayırlı uğurlu olmasını dilerim" şeklinde konuştu.

Vali büyük Sinan Dereli ve aile fertlerine eğitime bulundukları katkıdan dolayı plaket taktim etmesiyle tören son buldu. Konuşmaların ardından protokol ve katılımcılar okulu gezmeye davet edildi. Vali Büyük ve beraberindeki heyeti bizzat Salih ve Sinan Dereli kardeşler gezdirerek okul hakkında bilgiler verdi.

Nazmiye-Ömer Sözer İlk ve Ortaokulu ile Elmas Dereli Anaokulu'nun bulunduğu eğitim kompleksinde 72'si anaokulu ve 576'sı ilk ve ortaokul öğrencisini olmak üzere 648 öğrenci eğitim görecek. 24 kişilik sınıflarda eğitim görecek olan öğrencilerin dikkatleri toplayarak ders dinleyebilmeleri için her türlü olanağın düşünüldüğü okul 8 bin 100 metrekare kapalı alan olmak üzere 13 bin 200 metrekarelik bir alan üzerine kuruldu. Açık ve kapalı spor salonları, laboratuvarları ve 160 kişilik konferans salonu olan okuldaki tüm derslikler 24 kişilik. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Büyük Sinan Dereli Sapanca Sakarya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title