Haberler

Bolu Belediyesi'nden Türkiye'de Bir İlk

Bolu Belediyesi Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek doğalgazlı çöp kamyonu kullanan ilk belediye oldu.11 adet doğalgazlı araç düzenlenen törenle kullanıma başladı.

Bolu Belediyesi Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek doğalgazlı çöp kamyonu kullanan ilk belediye oldu. 11 adet doğalgazlı araç düzenlenen törenle kullanıma başladı.

Bolu Belediyesi'nin araç filosuna dahil ettiği 11 adet doğalgaz yakıtlı ve sıkıştırmalı çöp kamyonunun tanıtımı için tören düzenlendi. Belediye Meydanı'nda gerçekleşen törene Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Başkan Yardımcıları Abdulkadir Key, İhsan Ağcan, Emine Davarcıoğlu, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Bolu Müftüsü Mehmet Şahin, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, AK Parti İl Başkanı Ömer Sayın, Belediye Meclis Üyeleri, merkez mahalle muhtarları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Bolu Belediyesi Halk Dansları Topluluğu tarafından bir gösteri yapıldı.

Efe Endüstri Yurtiçi Satış Müdürü Erkan Yeğencik, Türkiye'de ilkleri gerçekleştirmenin Bolu Belediyesi'ne nasip olduğunu söyleyerek, "Araç ekipmanları üzerine faaliyetlerini sürdüren Efe Endüstri, Bolu Belediyesi'nin talebi üzerine Efe- İveco işbirliği ile Türkiye'de bir ilke imza atmıştır. Bu her yiğidin harcı değildir. Böyle bir yiğit görmek istiyorsanız Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve değerli çalışanları buna en iyi örnektir. Bu araçlar tam güvenlikli olarak kullanıcılar tarafından tasarlanmış, üretilmiş ve hizmete sunulmuştur. Çöp kamyonu olarak bir ilk Bolu Belediyesi'ne nasip olmuştur. Allah bu araçları kazasız ve belasız çalışıp Bolu halkına hizmet etmeyi nasip etsin" dedi.

Efe Endüstri Satış Müdürü Yeğencik'in konuşmasının ardından İveco Araç Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Maurizio Manera'da bir konuşma yaptı. Manera, "Buradaki program çok önemli. Çünkü Türkiye'de ilk defa bir belediyeye doğalgazlı çöp toplama aracı teslim ediyoruz. Bu gün İveco'nun ürettiği 11 bin araç dünyanın 70'den fazla şehrinde kullanılmaktadır. Bu şekilde de Bolu ili Türkiye'de ilk defa doğalgazlı çöp aracı kullanarak dünyada ki 70 şehre katılmış oluyor. İnanıyorum ki Türkiye'de ki diğer belediyelerde Bolu Belediyesi'ni örnek alarak bu araçları filolarına katacaklardır. Ama her zaman birinin çıkıp ilk adımı atması gerekiyor. Bu cesareti gösteren Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Bugüne kadar yaptıkları çalışmaları Bolu halkının kendilerine verdiği güçle yaptıklarını ifade eden Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Göreve geldiğimiz günden bu yana çevre ile ilgili duyarlı projeler üretmek için bütün gücümüzle çalışıyoruz. Belediyemiz katı atık depolama tesisini, geri dönüşüm sistemlerini kurarak çöpten elektrik üretmeye başlamıştır. Şehrimiz çanak şeklinde olması sebebiyle hava kirliliği konusunda da sıkıntılar vardı. Bu konuyu da hükümetimiz ve milletvekillerimiz sayesinde doğalgazın ilimize de gelmesiyle çözdük. İnşallah havasının kirlenmediği bir Bolu'da hep beraber yaşayacağız" diye konuştu.

Başkan Yılmaz, konuşmasının devamında ise şu sözlere yer verdi;

"Uzun araştırmalarımız neticesinde bir karar vermemiz gerekti ve biz bu tercihimizi doğalgazdan yana kullandık. Yine elektrik enerjisi ile çalışan araçlar konusunda da çalışmalarımız devam ediyor. Bununla ilgili de yeni terminalin yanında hem doğalgazlı hem de elektrikli araçlarla ilgili dolum tesisini kurmak üzereyiz. Doğalgaz bitti. Şu anda orada bir de benzin istasyonu kurulacak. Çevre duyarlılığı açısından dünya bir noktaya geldi. Ülkemizde dünyayı takip ediyor. Bundan sonra doğalgazla çalışan şehirlerarası otobüsler yollardaki yerini alacağından ileriye dönük terminalde kurduğumuz bu tesis sayesinde Ankara- İstanbul arası çalışan otobüslere de hizmet vereceğiz. Bu ilkleri gerçekleştirirken bizlere en büyük desteği veren Bolu halkına teşekkür ediyor, araçların şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

Konuşmaların ardından Bolu Müftüsü Mehmet Şahin tarafından araçların kazasız belasız hizmet vermesi için toplu halde dua yapıldı. Duanın ardından araçların kurdelesi kesilerek firma yetkilileri tarafından teknik özellikleri hakkında protokole bilgiler verildi. Bolu Valisi İbrahim Özçimen ve Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, kamyonun direksiyonuna oturarak poz verdiler. - BOLU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Özçimen Alaaddin Yılmaz Türkiye Bolu Yerel Haberler

3 polis müdürüyle ilgili soruşturma hangi aşamada? Yerlikaya'dan bir açıklama daha

3 polis müdürüyle ilgili soruşturma hangi aşamada? Yerlikaya'dan bir açıklama daha

Eski günlerine döndüğü söylenen Arda Kural'ın son hali

Eski günlerine döndüğü söylenen Arda Kural'ın son hali

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Ayhan Bora Kaplan'ı sordular

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Ayhan Bora Kaplan'ı sordular

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title