Haberler

Bazı Alacakların Yapılandırılmasına İlişkin Kanun" Hakkında Bilgilendirme Toplantısı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Tekirdağ İl Müdürlüğü tarafından, 6736 sayılı “Bazı Alacakların Yapılandırılmasına İlişkin Kanun” hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Tekirdağ İl Müdürlüğü tarafından, 6736 sayılı "Bazı Alacakların Yapılandırılmasına İlişkin Kanun" hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) toplantı salonunda düzenlenen toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Toplantıya, SGK İşverenler Daire Başkanı İbrahim Özçelik, SGK Tekirdağ İl Müdürü Fatma Derya Alan, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay ile çok sayıda iş insanı katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Cengiz Günay, 15 Temmuz darbe girişimiyle başlayan süreçte, görüş ve fikir ayrılıklarına rağmen Türk milletinin bir olma, birlik olma yolunda oldukça umut verici mesafeler kat ettiğini söyledi.

"Terör odakları son çırpınışlarını sergilemekteler"

Türkiye genelinde bir dayanışma atmosferi oluştuğunu belirten Günay, "Vatan sevgisinde toplumun bütün kesimleri buluştu. Bu olumlu havayı çekemeyen terör odakları ise son çırpınışlarını sergilemekteler. Güçlü ekonomi güçlü Türkiye'nin olmazsa olmazıdır. Tam bağımsız Türkiye için, kendi dinamikleri ile ayakta kalabilen bir ekonomi şarttır. Bu uğurda biz iş dünyasına önemli görevler düşüyor. Daha fazla yatırım, daha fazla üretim yapmalı daha fazla istihdam sağlamalıyız. 15 Temmuz şehitlerimize ve diğer tüm şehitlerimize vefa borcumuzu ancak böyle ödeyebiliriz. Bu uğurda önümüzü açacak adımları kararlılıkla atan hükümetimize ve meclisimize teşekkür ediyoruz. Bu 6736 sayılı kanun da bu önemli adımlardan bir tanesidir" dedi.

SGK Tekirdağ İl Müdürü Fatma Derya Alan ise, 6736 sayılı Bazı Alacakların Yapılandırılmasına İlişkin Kanun'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanıp, 19 Ağustos 2016'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini bildirdi. Fatma Derya Alan, "Haziran 2016'dan önceki dönemlere ait yaklaşık 68 milyar kamu alacağını kapsayan bu kanundan faydalanmak için en geç 31 Ekim 2016'ya kadar kurumumuza başvuran esnafımızın ve işverenlerimizin borçlarında önemli bir miktar azalma olacağı gibi işverenlerimiz aynı zamanda icra ve haciz işlemlerinden de kurtulacak ve yürürlükteki çeşitli teşviklerden yararlanma imkanına sahip olacaktır" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, SGK İşverenler Daire Başkanı İbrahim Özçelik ve Fatma Derya Alan 6736 sayılı "Bazı Alacakların Yapılandırılmasına İlişkin Kanun" hakkında aydınlatıcı bilgi veren bir sunum gerçekleştirdi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sosyal Güvenlik Kurumu Cengiz Günay Tekirdağ Türkiye Yerel Haberler

title