Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'na bağlı İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı'nın düzenlediği 4.Çocuklarla Piyano Şenliği'nde, 6-14 yaş grubu arasındaki çocuklar, ünlü besteleri çaldı.

Foto: Gelen turistler

===

Çocuklarla piyano şenliği

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'na bağlı İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı'nın düzenlediği 4. Çocuklarla Piyano Şenliği'nde, 6-14 yaş grubu arasındaki çocuklar, ünlü besteleri çaldı. Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda düzenlenen şenliğe, 120 çocuk katıldı. 2 gün süren şenlikte çocuklar, izleyenleri kendilerine hayran bıraktı. İsmail Baha Sürelsan Çocuk Korosu da şenlik sonunda mini bir konser verdi. Şenlik sonunda çocuklara çeşitli hediyeler ile teşekkür belgesi verildi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Piyano başındaki çocukların fotosu

===

Minikler raylı sistemi ziyaret etti

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Hafif Raylı Sistem Merkezi'ni ziyaret eden Döşemealtı Sinem Koleji'nin 4-6 yaş arasındaki minik öğrencileri, yetkililerden sistem hakkında bilgi aldı. Öğrenciler, öğretmenleri ve yetkililer eşliğinde merkezi gezerek, atölye binası, depolama alanı ve GPS kontrol merkezlerini yerinde inceledi. Daha sonra eğitim salonuna çıkan minik ziyaretçiler, Türkiye'de raylı sistemin kuruluşu, Antalya Hafif Raylı Sistemi'nin genel özellikleri ve tramvayda uyulması gereken kuralları içeren bir sinevizyon izledi. Minikler, GPS odasından hatta yolculuk yapan tüm vatmanlara telsiz anonsu ile 'iyi yolculuklar' diledi. Vatmanlar da öğrencilere teşekkür anonsu ile cevap verdi. Kolej öğrencileri son olarak depo sahası içerisindeki tramvayla mini bir gezi yaptı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Miniklerin ziyaretinden foto

===

Jet-ski kazası: 1 yaralı

ALANYA'da 22 yaşındaki Mehmet Fatih Kocaçınar, hakimiyetini kaybettiği jet-ski'nin altında kalarak yaralandı. Mahmutlar Beldesi'nde bir otel sahilinde jet-ski kullanan Mehmet Fatih Kocaçınar, kıyıdan uzaklaşarak gösteri yapmaya başladı.Bir süre gösteri yapan Kocaçınar, daha sonra hakimiyetini kaybetti. Ters dönen jet-ski'nin altına kalan Kocaçınar çeşitli yerlerinden yaralandı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından kıyıya çıkarılan Kocaçınar, Alanya Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Mehmet Fatih Kocaçınar

===

Burdur'un çınarı artık aramızda yok

BURDUR Nüfus Müdürlüğü kayıtlarına göre kentin oturan en yaşlı kişi olarak bilinen 104 yaşındaki Mehmet Gül, yaşamını yitirdi. Burdur Belediyesi Berberoğlu Vakfı Huzurevi'nde eşi Neriman Gül ile yaşayan Mehmet Gül'ün solunum yetmezliği sonucu yaşamını yitirdiği belirtildi. Mehmet Gül vasiyeti üzerine Burdur Ulu Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından 1984 yılında hayatını kaybeden ilk eşi Aysel Gül'ün yanına defnedildi.

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

Foto: Mehmet Gül ve Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya

===

Hıdrellez Şenliği'ne yoğun ilgi

BURDUR Belediyesi tarafından düzenlenen ' Hıdrellez Şenliği'ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Şenlik, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen bisiklet yarışıyla başladı. Yüzlerce vatandaşın katıldığı yarış Burdur Gölü'nde halk plajında sona erdi. Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya'nın startını verdiği yarışta, Mehmet Aslan birinci, Murat Gümüş ikinci ve Ümit Çan ise üçüncü oldu. Dereceye girenlere ödülleri Belediye Başkanı Akkaya tarafından verildi.

Halk plajında animasyon ekiplerinin gösterileriyle devam eden şenlikte, canlı langırt, rodeo, çuval yarışları düzenlendi. Çocukların uçurtma uçurduğu etkinlikte konuşan Başkan Akkaya, "İlgi gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi. Şenlikte, vatandaşlara etli pilav, helva ve ayran dağıtıldı.

Şenlikler akşam rock müzik grubu Kolpa'nın verdiği konserle sona erdi.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Etkinlikten

===

Kaş'ta renkli şenlik

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde 5'inci Gökçeören Köyü Hıdrellez Şenlikleri düzenlendi. Şenliğe, Kaymakam Selami Kapankaya, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Üsteğmen Murat Aydın, Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, Emniyet Müdürü Cahit Sarı, Kalkan Beldesi Belediye Başkanı Ömer Saim Karakurt, Ova Beldesi Belediye Başkanı Tevfik Taner, Yeşilköy Beldesi Belediye Başkanı Ahmet Akdeniz, İlçe Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Aydın, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Öztürk, Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer, siyasi parti temsilcileri, turistler ve vatandaşlar katıldı.

Şenlik alanına gelenleri Gökçeören Köy Muhtarı Bayram Bayır davul- zurna eşliğinde karşıladı. Sahnenin önü eski tarım araçları ve eşyalarla süslenirken, şenlik alanına dev Türk bayrağı ve Atatürk posteri asıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından mahalli sanatçılar konser verdi. Halk oyunları ekiplerinin gösteriler sunduğu şenlikte davetliler gönüllerince eğlendi.

Çuval yarışı, yoğurt yeme yarışlarıyla renklenen şenlikte, yarışmalarda dereceye gerinler çeyrek altınla ödüllendirildi. Yoğurt yeme yarışında ilginç sahneler yaşandı. Bir kazanın içine doldurulan yoğurda atılan çeyrek altını bulmak için yarışanlar, kafalarını yoğur kazanına sokarak altını bulmaya çalıştı. Ali Karaca altını bularak sahibi oldu. Şenlik ağalığını ise 25 bin lira veren Turan Uludağ kazandı.

Şenlikte konuşan Kaymakam Selami Kapankaya, daha önce Gökçeören Şenlikleri olarak düzenleyen etkinliğin ilk kez Hıdrellez Şenliği adı altında düzenlendiğini söyledi. Hıdrellez'in de aynen Nevruz gibi değerlerimizden olduğunu belirten Kaymakam Kapankaya, "Önemli olan bir araya gelmek, mutlulukların ve güzelliklerin paylaşılması" diye konuştu.

Gökçeören Köyü'nde yaşayan İngiliz Valeria Grifin, "Türkiye'yi ve Gökçeören Köyü'nün insanlarını çok sevdik. Çok hoşgörülü ve konukseverler. Çocuklar çok saygılı. İnsanlık ön planda. Bu nedenle bu köye yerleştik" dedi.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Şenlikten

===

Yolcu otobüsüne uyuşturucu baskını

BURSA'dan Alanya'ya gelen yolcu otobüsünde birisi kadın 2 yolcunun çantalarında yapılan aramada 489 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Alanya'da uyuşturucu hap getirileceğini bilgisini alan Alanya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği, otogarda önlem aldı.

Bursa'dan gelen otobüsten inen yolcular 37 yaşındaki Ferhat D., ve 40 yaşındaki G.Ö. isimli kadınının çantalarında yapılan aramada 489 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Ferhat D.'ye adli kontrol cezası verilirken G.Ö. serbest bırakıldı.

Özgür YILMAZ/ALANYA (DHA)

Fotosuz

===

Kapçakçı vatandaşlardan kaçamadı

ALANYA'da 20 yaşındaki Gizem Çilinger'in çantasını kapkaç yöntemiyle alan M.Ç, vatandaşlar tarafından yakalanarak polise teslim edildi. Şekerhane Mahallesi Şevket Tokuş Caddesi yürüyüş yapan Gizem Çilenger'i takip eden 18 yaşındaki M.Ç, genç kızın çantasını alarak kaçmaya çalıştı. Olayı görenler tarafından kovalanarak kısa sürede yakalanan kapkaççı, polise teslim edildi. Gözaltına alınan M.Ç., polis merkezine götürülürken, Gizem Çilenger'in çantası teslim edildi.

Özgür YILMAZ/ALANYA (DHA)

Foto: M.Ç - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Gül Hıdrellez Antalya Burdur Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title