Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.FETHİYE Belediyesi tarafından yaptırılan Trafik Eğitim Parkı'nda öğrencilere yönelik eğitim çalışmaları başladı.7 bin metrekare alana üzerine kurulu parka gelen Gazi İlköğretim Okulu öğrencileri ilk aşamada Fethiye Emniyet Müdürlüğü Trafik...

Foto: Toplantıdan

===

Trafik Eğitim Parkı'nda eğitim başladı

FETHİYE Belediyesi tarafından yaptırılan Trafik Eğitim Parkı'nda öğrencilere yönelik eğitim çalışmaları başladı. 7 bin metrekare alana üzerine kurulu parka gelen Gazi İlköğretim Okulu öğrencileri ilk aşamada Fethiye Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği polislerince teorik olarak bilgilendirildi.

Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan polis ekipleri daha sonra uygulamalı eğitime başladı. Trafik levha ve işaretlerinin minyatürleştirildiği parkta öğrenciler, akülü arabalarla tur attı. Kavşak, bisiklet yolu, engelli yolu, park alanı ve üst geçit bulunan parkta uygulamalı eğitime tabi tutulan öğrenciler trafikte sürücü ve yaya olarak nasıl davranılması gerektiğini öğrendi. Park da 2 bin 800 öğrencinin uygulamalı olarak eğitim alacağı kaydedildi.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Eğitim çalışmalarından genel ve detay fotoğraflar

===

Isparta kemer takmıyor

ISPARTA'da meydana gelen trafik kazalarında sürücülerin, şehir içi hız limitlerine uymadıkları, emniyet kemeri takmadıkları, motosiklet sürücülerinin kask takmadıkları tespit edildi. Isparta Emniyet Müdürü Mehmet Or, özellikle radarla hız kontrolü, emniyet kemeri ve motosiklet uygulamaları üzerinde hassasiyetle duracaklarını belirterek, olabilecek kazaların önüne geçebilmek adına sürekli kontroller yapılacağını söyledi.

2012 yılı içerisinde Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü sorumluluk sahası içerisinde 2 ölümlü, 659 yaralamalı ve 436 adet maddi hasarlı olmak üzere toplam 1097 adet trafik kazası meydana geldiğini söyleyen Or, "Bu kazalarda 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 1014 vatandaşımız yaralanmıştır. Meydana gelen kazaların 215'i aşırı hız, 217'si motorlu bisiklet ve motosiklet kullanan sürücülerin karıştığı kazalar. Bu kazalarda sürücü veya yolcuların yüzde 98'nin emniyet kemeri takmadığı, motosiklet sürücülerinin yüzde 95'nin kask kullanmadığı tespit edilmiştir" dedi.

EMNİYET KEMERİ TAKMIYORUZ

2013 yılı ilk üç aylık döneminde il genelinde 270 trafik kazasının meydana geldiğini kaydeden Or, bu kazalarda 279 kişinin yaralandığına dikkat çekti. Or, yaptıkları değerlendirmede trafik kazalarında sürücülerin, şehir içi hız limitlerine uymadıkları, emniyet kemeri takmadıkları, motosiklet sürücülerinin kask kullanmadıklarının tespit edildiğini belirtti. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 2013 ile 2014 yıllarının hız ve emniyet kemeri yılı olarak belirlendiğini vurgu yapan Or, bu kapsamda özellikle radarla hız kontrolü, emniyet kemeri ve motosikletler üzerinde uygulama yapacaklarını söyledi.

EĞİTİM ŞART

Karayollarında trafik düzenini sağlamak, trafik kazaları sonucunda meydana gelen ölüm ve yaralanmalar ile maddi kayıpları azaltmaya yönelik önlemleri belirlemek için gerekli çalışmaların devam ettiğine işaret eden Or, "Bununla birlikte vatandaşlarımızın da trafik kurallarına riayet etmeleri ve kural ihlali yapmamaları halinde meydana gelen kazalarda azalma olacağına inanarak kazasız günler dileriz. Trafik kazalarının ceza ve korkuyla önlenemeyeceğini, ancak eğitim, bilinçlenme ve yol kullanıcılarının birbirlerine olan saygısıyla önleneceğini unutmayınız" diye konuştu.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Emniyet Müdürü Mehmet Or

===

'Anadolu'dan Bir Demet Çiçek'

KORKUTELİ Osman Önal İlköğretim Okulu'ndan 3 öğrenci ve 1 öğretmen Orta Doğu Teknik Üniversitesi bünyesinde kurulan İlkyar Vakfı'nın davetlisi olarak Ankara'ya gitti. İlkyar Vakfı'nın başlattığı 'Anadolu'dan Bir Demet Çiçek Projesi' kapsamında yurdun dört bir yanından öğrenciler Ankara'ya davet edilerek 4 gün süresince eğlenerek, öğrenerek Başkent'i gezme fırsatı buldu.

Çeşitli illerden gelen 84 öğrenci ve 26 öğretmen, Ankara'da Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Rahmi Koç Müzesi, Bilim ve Teknik Müzesi, Kurtuluş Müzesi, MTA Müzesi, Atatürk Orman Çiftliği ve Anıtkabir'i gezdi. ODTÜ'yü ziyaret eden gruba, öğretim üyeleri tarafından bilgiler verildi. ODTÜ bünyesinde köy okulları ve yatılı ilköğretim bölge okullarında okuyan öğrencilerin bilimle tanışmaları ve bilimsel çalışmalara ilgi duymalarını sağlamak amacıyla kurulan İlkyar Vakfı, geçtiğimiz yıllarda da Osman Önal İlköğretim Okulu ile ortak çalışmalarda bulunmuştu.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Öğrencilerden

===

Unutulan el sanatları

BURDUR'un Tefenni İlçesi'nde unutulmaya yüz tutmuş el sanatları, Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürlüğü tarafından tekrar hayata geçiriliyor. Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlileri Doç. Dr. Aysen Soysaldı, Öğretim Görevlisi Nihal Ülger, Araştırma Görevlisi Songül Aral ve Bahar Sarıkaya hazırladıkları 'Burdur ili Tekstil Sanatları (Halı- Kilim- Örgü- Nakış) Projesi' kapsamında alan araştırması yapmak üzere Tefenni HEM'i ziyaret etti.

HEM Müdürü Hacı Ali Özdemir tarafından öğretim görevlilerine bilgi verildi. Özdemir, ilçede bu kategoriye giren ve hala yaşatılmaya çalışılan Belkaya Köyü kilim dokumacılığı ve Bayramlar Köyü yün çorap örmeciliğinin olduğunu söyledi. Bayramlar Köyü'nde yün çorap ören İbrahim Özkan'ı da ziyaret eden ekip, Özkan'ın kemikten oyarak yapmış olduğu tek tığla yaptığı çorapları inceledi. Heyet, Belkaya Köyü'nde ise kilim dokumacılığı yapan Neslihan Çetinkaya'yı evinde ziyaret ederek bilgi aldı.

Adem DURMAZ/TEFENNİ, (DHA)

Foto: Ziyaretten ve yapılan el sanatları

===

Başkanlar Demre'de toplandı

ANTALYA Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (AESOB) aylık olağan toplantısı Demre'de yapıldı. AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok başkanlığında yapılan toplantıya, Alanya, Elmalı, Manavgat, Finike, Hasyurt, Korkuteli ve Demre Esnaf ve Sanatkarlar Odalarının yöneticileri katıldı. AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, yılda 12 toplantı yaptıklarını, bu toplantıların 7'sini ilçelerde, 5'ini ise merkezde yaptıklarını söyledi.

İlçelerdeki toplantılardan sonra, esnafı ziyaret etme şansı bulduklarını anlatan Başkan Sevimçok, "Bu toplantılarda kurum içinde bir aylık maddi ve hukuksal sorunları tartışıyoruz. Esnafı ilgilendiren son gelişmeleri değerlendiriyor ve önümüzdeki bir ayda yapılacak çalışmaların planlamasını yapıyoruz. Ayrıca mevcut sorunların çözümüne ilişkin önerileri değerlendiriyoruz" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Kaş'ta 210 işyeri ihaleye veriliyor

KAŞ Belediyesi bünyesinde bulunan 210 işyerinin kiraya verilmesi için ihaleye çıktı. Belediye, Kaş Oteli, Fellos Oteli, 2 çay bahçesi, park ve kafeler Sanayi Sitesi'ndeki 8 dükkan, Kaş Belediyesi Düğün Salonu ile çeşitli yerlerdeki toplam 210 işyerini 5 yıl süreyle kiraya verecek. İhaleler, Belediye Başkanı Abdullah Gültekin başkanlığında, 2 meclis üyesi ve 2 encümen üyesinden oluşan ihale komisyonu tarafından yapılıyor.

Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, iş yerlerinin kira bedelleriyle ilgili Serbest Piyasa Kurumu, Kumluca Ticaret Odası ve Kaş'tan iki emlakçıdan oluşan komisyon tarafından fiyat tespiti alındığını söyledi. Üç kurumdan gelen fiyatların ortalamasının alınarak muhammen bedellerin belirlendiğini kaydeden Gültekin, "İşyerleri 2086 Sayılı Devlet İhale Yasası uyarınca, komisyon huzurunda açık ihaleye çıkarıldı. İhale süreci devam ediyor" dedi.

Yapılan ihalelerle belediyenin gerçek kiracını bulduğunu belirten Başkan Gültekin, "Kiracı da muhatabını buluyor. Çünkü, belediyeye ait birçok iş yeri geçmişte, kişiden kişiye kiralanmış. Şu anda sistem oturuyor. Tabi ki, yıllardır gerçek kiracı olan kişilerin tekrar iş yerini kiralaması en büyük arzumuz. Ancak açık ihale usulü ile ihaleleri yapıyoruz. Şartları uygun olan herkes ihaleye katılabilir. İhaleler herkese açık" dedi.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: İhaleden - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Or Fethiye Antalya Demre Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title