Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.ISPARTA Belediyesi, Mehmet Tönge Mahallesi'nde 20 Eylül'de yaşanan su baskınlarında zarar gören ailelere yardıma başladı.

Foto: Açılıştan

===

Isparta'da yaralar sarılıyor

ISPARTA Belediyesi, Mehmet Tönge Mahallesi'nde 20 Eylül'de yaşanan su baskınlarında zarar gören ailelere yardıma başladı. İlk etapta bölgede bahçe duvarları yıkılan ve ciddi zarar gören ev sahiplerine briket yardımı yapıldı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şiddetli yağış sonrasında su baskınlarının meydana geldiği Mehmet Tönge Mahallesi'nde gerekli temizlik çalışmalarını yaptıklarını ve buna paralel olarak yine ön hasar tespit çalışmaları gerçekleştirdiklerini söyledi.

Mehmet Tönge Mahallesi'nde zarar gören ev sahipleriyle bir araya gelen Başkan Günaydın, belediye olarak yaptıkları çalışmalar sonrasında hazırlanan rapora göre bahçe duvarları yıkılan ev sahiplerine briket yardımı yaptıklarını söyledi. Yağmur nedeniyle birçok evin yan ve arka duvarlarının yıkıldığını anlatan Başkan Günaydın, "Vatandaşlarımıza sağlam malzeme veriyoruz ve böylece yıkılan ve eskimiş olan duvarlarını tamir edebilecekler. Vatandaşlarımız tahrip olan duvarlarını örecekler" diye konuştu.

Evinin yan ve arka duvarları yıkılan ve briket yardımında bulunulan mahalle sakinlerinden Muzaffer Duman da, bir afet yaşadıklarını afet sonrasında evlerinin arka ve yan cephesinin yıkıldığını belirterek, "Başkanımızın verdiği briketlerle duvarlarımızı öreceğiz. Duvarlarımızı eski haline getireceğiz. Yardımlarından dolayı Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın'a teşekkür ederiz" dedi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Başkan Günaydın ve Mahalle sakinleri

===

Ajanslar kalkınmayı sağlayacak

BATI Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu Başkanı Ergin Civan ve yönetim kurulu üyeleri, Isparta Valisi Memduh Oğuz'u ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkan Civan, bölgesel bir sinerji yaratarak bölgede iyi bir refah seviyesi sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Bu doğrultuda temsil ettikleri Antalya, Burdur ve Isparta'da beraber hareket etme kültürünü oluşturarak bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlamak istediklerini anlatan Başkan Civan, çalışmalarının hep bu amaca yönelik olacağını söyledi.

İnsanların bireysel ve toplumsal mutluluğu yakalaması hususunda dünyanın bir rekabet ortamı içerisinde bulunduğunu belirten Vali Memduh Oğuz da "Dünya insanlığı iyiyi, doğruyu, güzeli ararken, kendi çevresindeki insanları daha mutlu etmeyi ararken bizde bu çalışma içerisindeyiz, bizde bu gayret içerisindeyiz. İnsanların bireysel ve toplumsal mutluluğu yakalaması insanlığın amacıdır, bu da dinamik bir örgütlenmeyle oluyor, demokrasiyle oluyor" dedi.

Bölgesel bir ajans olan Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAK) çalışmalarını örnek gösteren Vali Oğuz, yeni bir ajans olmasına rağmen Türkiye'nin en başarılı ajanslarından birisi olduğunu belirtti. Bölge ajanslarının daha yeni yeni oluşma aşamasında olduğunu anlatan Vali Oğuz,"Kişilikleri tam olarak oluşmuş, tam şekillenmiş diyemeyiz. Şimdi onları etkileyecek, aydınlatacak diğer örgütlenmelerde çok önemli. Bu bakımdan arkadaşlarımızın örgütlenmesi bölgesel kalkınmaya çok ciddi tesir yapacaktır" dedi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Ziyaretten foto

===

HEM kursları iş sahibi ediyor

İBRADI Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kurslara katılan kursiyerler hem meslek öğreniyor hem de iş sahibi oluyor. Geçtiğimiz yıllarda Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurslara katılarak mezuniyet belgesi alan birçok kursiyer özellikle turizmde sektöründe istihdam edilirken meslek edindirme kursları bu yılda devam ediyor. HEM Müdürü Mustafa Gökhan Uslu, açılan her kursun hem sosyal hayatı güçlendirdiğini hem de ülke ekonomisine katkı koyduğunu söyledi.

Nitelikli insan gücü yetiştirilmesine katkı sağlamak için yaş sınırlaması olmaksızın mesleki, teknik, sosyal ve kültürel kursların taleplere göre açıldığını vurgulayan Uslu, "Kursiyerlerimize boş zamanlarında öğrenirken üretmek alışkanlığını kazandırıyoruz. Kursiyerlerimiz bir yandan el becerilerini geliştirirken bir yandan da meslek sahibi oluyorlar" dedi. 2012-2013 eğitim ve öğretim döneminde 6 dalda kurs açacaklarını kaydeden Uslu, kursiyerleri beklediklerini kaydetti.

Kursların talebe göre belirlenerek açıldığına değinen Uslu, "'Bu yıl fotoğraf, kuaförlük, süt sığırcılığı, aşçılık, kalorifer ateşçiliği ve bilgisayar kursları açacağız. Kursiyerlere kurs sonunda katılım ve başarı belgeleri verilecek ve meslek sahibi olacaklar" dedi. Uslu, meslek edindirme kurslarının yanı sıra lise ve orta öğretim öğrencilerine, fizik, kimya, matematik, tarih, coğrafya, geometri, edebiyat, sosyal bilgiler, fen ve teknoloji, Türkçe, İngilizce kursu verdiklerini söyledi.

Bülent ÜLKER/İBRADI, (DHA)

Foto: Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Gökhan Uslu

===

En büyük kardeş tatile geldi

ALANYA'nın 19 yıl önce ilk kardeşlik anlaşması yaptığı Almanya'nın Gladbeck kentinin eski yerel yöneticileri, her yıl tatil için ilçeye geliyor. Alanya'nın 1993 yılında imzalanan protokolle ilk kardeş şehri olan Gladbeck'ten gelen 15 kişilik grup Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'nu ziyaret etti. Aralarında Gladbeck'in eski Belediye Başkanı Wolfgang Röken ve Belediye Başkan Yardımcısı Ursula Ansorge'nin de yer aldığı gruba Hürriyetçi Türk- Alman Dostluk Derneği (Hür- Türk) Alanya Şube Başkanı Fahri Yiğit eşlik etti.

KONUKLARA ALANYA MUZU

Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Gladbecklileri bir Alanyalı gibi gördüğünü belirterek ilçede yapılan çalışmalarla ilgili konuklara bilgi verdi. Alanya Kalesi'nin gelecek yıl haziran ayında UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yerini alacağını belirten Sipahioğlu, "Alanya Kalesi, Tersane ve Tophane'de yoğun bir şekilde çalışma yapılıyor. Ayrıca inşaatı devam eden 3 bin kişilik Amfi Tiyatro projemiz var" dedi. 19 yıldır her fırsatta Alanya'ya gelerek tatil yapan Gladbeckli konuklara Alanya muzu ikram edildi.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Ziyaretten fotolar

===

Mahmutlar'da ilginç iddia

ALANYA'nın Mahmutlar Belediyesi'nde şoför olarak çalışan 47 yaşındaki Ahmet İlhan'ın temizlik hizmetlerine kaydırılması beldede tartışma konusu oldu. Mahmutlar Beldesi'nde haftalık yayımlanan Mahmutlar Post Gazetesi'nin sahibi Mesut İlhan, Belediye Başkanı Ali Çelik'i eleştiren haberler yaptığı için belediyede şoför olarak çalışan kardeşi Ahmet İlhan'ın temizlik işleri birimine kaydırıldığını iddia etti. İlhan, belediyenin gazeteye reklam veren esnaf ve firmalara da ceza yazdığını öne sürdü.

Mahmutlar Belediyesi'nde 16 yıldır işçi kadrosunda şoför olarak çalışan kardeşi Ahmet İlhan'ın, 2 yıl önce de görevinden alınarak sokak temizliğine verildiğini belirten Mesut İlhan, "Doğru haberlerimiz karşısında acizleşen Mahmutlar Belediye Başkanı Ali Çelik, hırsını kardeşim Ahmet İlhan'dan çıkarıyor. Gazeteme reklam veren esnafa da ceza yazmaya başladı" dedi.

Belediyede 102 işçinin çalıştığını belirten Belediye Başkanı Ali Çelik ise zaman zaman görev değişikliklerinin olduğunu söyledi. İşçi açığı olan her birim için yeni alım yapamayacaklarını kaydeden Başkan Çelik, "Bugüne kadar görev yeri değişen işçiler hiç gündeme gelmedi. Gazeteci Mesut İlhan'ın kardeşi sokak temizliği görevine verilince neden gündeme geliyor? Yaptığımız görevlendirmede bir yanlışlık yok. Bundan sonra da bu tür kaydırmalar olacak" diye konuştu.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Mesut İlhan, Ali Çelik ve Ahmet İlhan

===

Sipahioğlu'na çini Osmanlı Tuğrası

ALANYA Kaymakamlığı'na 1 ay önce atanan Kaymakam Erhan Özdemir, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'nu makamında ziyaret etti. Ziyareti sırasında Başkan Sipahioğlu'na İznik çinisi işlemeli Osmanlı Tuğrası hediye eden Kaymakam Özdemir, "Alanya'ya gelmeden önce başkanımız beni arayarak çok şık ifadelerle cep telefonu numarasını verdi. Kendisini 24 saat arayabileceğimi söyledi. Başkanımızın bu inceliğine kayıtsız kalmak mümkün değil. İnceliğine bu hediye ile karşılık vermek istedim" dedi.

Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Toplumun beklentilerini karşılamak için kurumlar arası diyalog çok önemli. Kaymakamımıza tekrar 'hoş geldiniz' diyorum. Kendisiyle birlikte çalışmaktan onur duyuyorum. Ayrıca bu nazik hediyesi için de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Erhan Özdemir'in Sipahioğlu'na hediye vermesi

===

Isparta sürekli gelişiyor

ISPARTA'da 1999-2003 yılları arasında görev yapan Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç'u makamında ziyaret etti. Eşi Nilgün Daşöz ile birlikte ITSO Başkanı Kaçıkoç'u ziyaret eden Vali Daşöz, Isparta'nın son ekonomik durumu hakkında bilgiler aldı. Isparta'yı her yıl ziyaret ettiğini belirten Vali Daşöz, her gelişimde Isparta'nın daha da geliştiğini gördüğünü söyledi.

Isparta Valiliği sırasında ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç başta olmak üzere pek çok iş adamıyla önemli projelere imza attıklarını vurgulayan Vali Daşöz, "Isparta benim ve ailemin gönlünde önemli bir yerde. Burada dostlarımızın ve sevdiklerimizin yaşıyor olması Isparta'ya bir kat daha bizim açımızdan anlam katıyor" dedi. Isparta'nın ekonomik durumu hakkında bilgiler veren ITSO Başkanı Kaçıkoç, "Sayın valimiz Isparta'da olduğu gibi görev yaptığı her ile katkı koymuştur" dedi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Ziyaret fotosu

===

Otelde bira festivali

SERİK'te Belek turizm merkezinde hizmet veren Rixos Premium Otel'de Almanların bira bayramı olan Oktoberfest Festivali düzenlendi. Otelin futbol sahasında etkinliğe otelde tatil yapan Alman turistlerin yanı sıra diğer konuklar da katıldı. Bol miktarda biranın tüketildiği etkilikte, ip üstünde bira tutma yarışması, en hızlı bira içme yarışması ve çeşitli oyunlar ile çekilişler yapıldı. Oktober Sokak Bandosu'nun gösterisi ise festivale katılan tatilcilerden büyük ilgi gördü. Festivale Rixos Premium Genel Müdürü Tansel Tercan ve tüm departman müdürleri de katıldı.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Festivalden fotolar

===

Fotoğraf çektirirken çantasını kaybetti

KAŞ'ta tatil yapan Alman 55 yaşındaki Maier Annegret ve erkek arkadaşı 60 yaşındaki Otto Kurt, gezi için gittikleri Demre'nin Üçağız Köyü'nde gezerken omuz çantasını kaybetti. Demre Jandarma Karakol Komutanlığı'na giderek tutanak tutturan Annegret, Simena Kalesi'ni gezdikten sonra burada fotoğraf çektirdiklerini, bu sırada yere koyduğu çantasını unuttuğunu söyledi.

Çantasında bir miktar para, kredi kartı ve pasaportunun bulunduğunu kaydeden Annegret, "Bir haftalığına tatil için gelmiştim. Tatilim mahvoldu. Antalya'da Alman Konsolosluğu'ndan yeni pasaport çıkararak ülkeme döneceğim. Kalede çok sayıda turist vardı. Mutlaka biri aldı. Yapacak bir şey yok. Umarım alan kişi kimliklerimi ve kartlarımı bana ulaştırır" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Alman turist ve arkadaşı

===

Jandarmadan uyuşturucu operasyonu

SERİK İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan operasyonda 940 gram esrar maddesi ele geçirildi. Bir ihbarı değerlendiren ekipler Akbaş Köyü'nden belirlendiklerini bir adrese baskın düzenledi. Kelmen Mahallesi'nde 34 yaşındaki A.G.'nin evinde ve çevresinde arama yapan ekipler, 940 gram içime hazır esrar ele geçirdi. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan A.G., jandarmadaki ifadesinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Esrardan foto - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Hasan Sipahioğlu Antalya Alanya Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title