Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Habeleri (7)

KONYAALTI Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hazırlıklarını tamamladı.

Konyaaltı, Kurban Bayramı'na hazır

KONYAALTI Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hazırlıklarını tamamladı. İlçede 3 ayrı noktada kurban satışı, 4 ayrı noktada kurban kesim merkezi oluşturuldu. Kurban satış ve kesim noktalarını yerinde inceleyen Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, vatandaşların talepleri doğrultusunda hazırlıklar yaptıklarını söyledi.

İLK GÜN KURBAN KESİMİ ÜCRETSİZ

Kurbanlık hayvan satıcıları ve kurban alacak vatandaşlarla görüşen Başkan Böcek, "Kurban satışı ve kesimiyle ilgili genel bilgiler içiren kitapçık dağıttı. İlçede Kurban Bayramı süresince Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin de 7/24 görev yapacağını bildiren Başkan Böcek, Konyaaltı Belediyesi olarak, belirtilen kesim noktalarında Kurban Bayramı'nın ilk günü ücretsiz kurban kesimi yapılacağını açıkladı. Başkan Böcek, ayrıca tüm ilçe halkı ve İslam aleminin Kurban Bayramını şimdiden kutladığını bildirdi.

KURBAN SATIŞ NOKTALARI

Konyaaltı'nda Siteler Mahallesi Uncalı Emniyet Müdürlüğü güneyindeki boş alan, Liman Mahallesi pazar yeri kuzeyi Boğaçayı Caddesi üzerindeki boş alan, Kuşkavağı Mahallesi 6. Cadde üzerindeki boş alan kurban satış yerleri olarak belirlendi.

KURBAN KESİM ALANLARI

Konyaaltı'nda Liman Mahallesi Kapalı Pazarı, Siteler Mahallesi Kapalı Pazarı ve Pınarbaşı Kapalı Pazarı küçükbaş hayvan kesimi, Altınkum Mahallesi Kapalı Pazarı ise küçükbaş ve büyükbaş hayvan kesimi için belirlenen alanlar oldu.

Foto: Başkan Böcek'in incelemelerinden fotolar

===

Kepez'de bayram denetimleri yoğunlaştı

KEPEZ Belediyesi Zabıta ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, ilçede faaliyet gösteren gıda üretim imalathanelerine ve satış yerlerine yaptığı denetimleri artırdı.

İlçede ekmek, unlu mamuller ve tatlı üreten işletmeler, üretim ve hijyen koşulları, kullanılan malzemelerin nitelikleri ve uygunluk dereceleri ile çalışanların sağlık portörleri gibi konular

denetleniyor.

Denetlenen her işletmede, öncelikle üretim ve satış mekanlarındaki hijyenik koşulların sağlanıp sağlanmadığı, kullanılan malzemelerin nitelikleri ve uygunluk dereceleri ile çalışma koşulları inceleniyor. Kontrollerde öncelikle işletmelerden eksiklerini tamamlamaları istenirken, bazı işletmeler

yazılı olarak uyarılarak, sağlıklı ve hijyenik koşullar oluşturmaları için kendilerine süre veriliyor.

Amaçlarının tüm işletmeleriyle sağlıklı bir kent oluşturmak olduğunu belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, denetimlerin aralıksız süreceğini söyledi.

Foto: Bayram denetimlerinden

===

Muratpaşa'dan kan bağışı

Muratpaşa Belediyesi, Kızılay'ın işbirliğinde 'Muratpaşa'da Kan Ver, Hayat Ver' sloganıyla bir kan bağışı kampanyası düzenledi. Muratpaşa Kent Meydanı'nda düzenlenen kampanyada, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, belediye personeli ve gönüllü vatandaşlar kan bağışında bulundu.

Kan bağışının sürekle bir ihtiyaç olduğunu belirten Başkan Evcilmen, "Muratpaşa Belediyesi ile Kızılay işbirliğinde sık sık kan bağışı kampanyası gerçekleştiriyoruz. Amacımız kan bağışının önemine dikkat çekmek ve örnek olmak. Kan bağışı örnek bir davranıştır. Öncelikle herkesin bu eylemi örnek alması ve uygulaması gerekiyor. Kan hayat kurtarıyor. Bende bu kampanyalara sürekli katılarak destek veriyorum" dedi. Muratpaşa Belediyesi'nin kan bağışındaki hassasiyetine dikkati çeken Kızılay yetkilisi de Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'e ve vatandaşlara gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür etti.

Foto: Kan bağışı fotosu

===

Lise başkanlık seçimleri tamamlandı

ANTALYA Koleji, 2013-2014 eğitim-öğretim yılı lise okul başkanlık seçim sonuçları açıklandı. Toplam

432 öğrencinin sandık başına gittiği ve kıyasıya bir yarışın olduğu seçimde Yusuf Erdem Ersever, Okul Öğrenci Başkanlığı'na seçildi.

Özel Antalya Anadolu Lisesi 10/A sınıfından Yusuf Erdem Ersever, Özel Antalya Fen Lisesi 12/A sınıfından Batuhan Güvercin ve Özel Antalya Koleji 12/C sınıfından Ada Yalçın'ın aday olduğu başkanlık seçimlerinde, 205 oy ile Yusuf Erdem Ersever Okul Öğrenci Başkanlığı'na seçildi. Yapılan seçimlerde, 134 oyla Batuhan Güvercin ikinci olurken, 89 oyla Ada Yalçın üçüncü oldu.

Seçim sonuçları okulda yapılan törenle öğrencilerle paylaşılırken, Başkan Yusuf Erdem Ersever de arkadaşları ve öğretmenleri tarafından büyük tezahüratla karşılandı. Bir hafta boyunca süren programda, sınıf-şube temsilcilerinin seçilmesi, okul meclis adaylarının belirlenmesi, öğrencilerin bilgilendirilmesi, meclis başkan adaylarının tanıtım programları yapması gibi faaliyetler gerçekleştirildi.

Foto: Öğrencilerden fotolar

===

Evinde av tüfeğiyle intihar etti

FİNİKE'de 81 yaşındaki Süleyman Üzümcü, av tüfeğiyle çenesinin altına ateş ederek yaşamını son verdi.

Turunçova Beldesi Dağyaka Mahallesi'nde oturan Süleyman Üzümcü, dün sabah saatlerinde evinde av tüfeğiyle intihar etti. Çenesinin altına ateş ederek yaşamına son veren Üzümcü'nün cenazesi eşi tarafından bulundu. Haber verilmesi üzerine gelen sağlık ve jandarma ekiplerinin incelemesinin ardından Üzümcü'nün cenazesi Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Otopsinin ardından Üzümcü'nün cenazesi Turunçova Belde Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Fotosuz

===

Serik esnafı fuarda

SERİK Esnaf ve Sanatkarlar Odası, İstanbul TÜYAP Fuar Alanı'nda düzenlenen İNTERMOB 2013 Fuarı'nı ziyaret etti. Oda Başkanı Mehmet Cesur ve üyeler stantları gezerek fuar hakkında bilgi, yeni teknolojileri görme fırsatı buldu. Fuarların yeni teknoloji ve bilgilere ulaşılması açısından yararlı olduğunu vurgulayan Cesur, fuarlarla aynı zamanda yeni iş imkanlarının da doğduğunu söyledi.

Esnafın fuarlarda meslekleriyle ilgili alet, ekipman ve teknikleri yerinde gördüğüne işaret eden Başkan Cesur, "İlçe ekonomisinin gelişmesi için esnafın mesleki yenilikleri görmesi ve teknolojiye ayak uydurması şart. Bu amaçla fuarı ziyaret ettik. Ziyaretlerimiz devam edecek. Aynı zamanda İstanbul'da tarihi mekanları da ziyaret etme fırsatı bulduk" dedi

Foto: Ziyaretten

===

Vali Öztürk İbradı'da

ANTALYA Valisi Sebahattin Öztürk, İbradı İlçesi'ni ziyaret etti. Vali Öztürk'ün gezisine İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Aykut Tanrıverdi, İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Faruk Karaçay, İl Mili Eğitim Müdür Osman Nuri Gülay, İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı da katıldı.

Vali Öztürk İbradı'ya gelişinde Hükümet Konağı önünde Kaymakam Zerrin Çay Beşikçi ve ilçe protokolü tarafından karşılandı. Vali Sebahattin Öztürk, kamu kurumları amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda değerlendirme toplantısı yaptı.

Toplantıda Kaymakam Zerrin Çay Beşikçi'nin brifinginin ardından konuşan Vali Öztürk, "İbradı'da 3 bine yakın nüfus var. Benim kendi beldem de aşağı yukarı bu kadar nüfusa sahip. Çok iyi bildiğim bir kültür. Dolayısıyla göçün nelere sebep olduğunu biliyorum. Çok fazla bir eğitim problemi yok. Sağlık alanındaki doktor ve hizmetli ihtiyacı için çare düşüneceğiz" dedi.

Tarihi kültürel mirasa sahip İbradı'nın, Evliya Çelebi başta olmak üzere diğer kaynaklarda kültür ve irfan yuvası olarak bilindiğini kaydeden Vali Öztürk, ilçeden geçecek Antalya-Konya karayolun buralara canlılık getireceğini söyledi. İlçede bağcılık dışında tarım alanında önemli bir aktivite olmadığını kaydeden Vali Öztürk, herkesin dışarıdan satın almamak için kendi ihtiyacı kadar ürettiğini belirtti.

Kültür, turizm ve tanıtımın İbradı'ya çok şey kazandırabileceğine işaret eden Vali Öztürk, "134 tescilli sivil mimarlık eserinin varlığı bir servettir. Bunun kadrini kıymetini bilmek lazım" diye konuştu. Vali Öztürk, Altınbeşik mağarasının da ayrı bir değer olduğunu dile getirerek, "Bunun üzerinde de hem siz hem biz tanıtım olarak duruyoruz, duracağız" dedi. Ormana Beldesi Kültür Evi'nde de incelemelerde bulunan Vali Öztürk, Altınbeşik Mağarası'nı gezdikten sonra ilçeden ayrıldı.

Foto: Ziyaretten

===

Yangını gözyaşları içinde izledi

FETHİYE'de izolasyon çalışması yapılan evin çatısı tamamen yandı. Çatalarık Mahallesi 1345 Sokak'taki Mustafa Ozan'a ait 2 katlı evin çatı katında izolasyon çalışması yapılırken yangın çıktı. Alevler çatıyla birlikte kızı Rabia Sağır'ın Fethiye Sağlık Meslek Lisesi'ni kazanmasının ardından 1 ay önce eşini Denizli'de bırakarak ilçeye gelip çatı katına kiracı olarak yerleşen Şenay Sağır'ın eşyalarını sardı.

Kısa sürede büyüyen yangına Fethiye Belediyesi İtfaiye ekipleri ve Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait arasözler müdahale etti. Polis ekipleri çevrede güvenlik tedbiri alırken, 112 Acil Servis ekipleri evde biri olabileceği ihtimaline karşı hazırda bekletildi. Yangının diğer alt kata ve diğer evleri sıçramaması için yoğun çaba gösterildi.

Yaklaşık 1 saat süren söndürme çalışmalarının ardından yangın kontrol altına alınırken evde kimsenin bulunmadığı tespit edildi. Bu sırada eve gelen Şenay Sağır, tüm eşyalarının yandığını görünce gözyaşlarına boğuldu. Sağır'ı komşuları sakinleştirmeye çalıştı. Binanın çatı katını tamamen kullanılamaz hale getiren yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Foto: Yanan ev, Şenay Sağır'ın fotoğtafları - Konyaaltı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Sebahattin Öztürk Kurban Bayramı Konyaaltı Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title