Haberler

Ali Erbaş'tan Süleymaniye Camii'nde İngilizce hutbe! Dünyaya barış mesajı verdi

Güncelleme:

Süleymaniye Camii'nde bayram namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı. Hutbesinin bir kısmını İngilizce okuyarak barış mesajı veren Erbaş, "İngilizce kısmı özet ve bir paragraftı. Cemaat içerisinde Türkçe bilmeyenler var hem onlar için hem de dünyaya mesaj verdik" dedi.

İstanbul'un dört bir yanından vatandaşlar bayram namazı için Süleymaniye Camii'ne akın etti. Caminin içinde yer bulamayan seccadelerini cami dışarısına koyarak namazını kıldı.

"PAYLAŞARAK İYİ VE GÜZEL OLANI ÇOĞALTALIM"

Bayram namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hutbede şu ifadelere yer verdi: "Bayramları hakiki manada bayram haline getirecek olan bizleriz. Öyleyse bayramın neşesini ve mutluluğunu herkesle paylaşalım. Paylaşarak iyi ve güzel olanı çoğaltalım. Acısı olanın acısını azaltalım. Yükü olanın yükünü hafifletelim. Derdi olanın derdine ortak olalım. Allah resulünün bir mümin, diğer bir mümin için birbirini destekleyen, bir binanın tuğlaları gibidir ilkesine sadakat gösterelim.

Ali Erbaş'tan Süleymaniye Camii'nde İngilizce hutbe! Dünyaya barış mesajı verdi

"FARKLILIKLAR ÇATIŞMA SEBEBİ DEĞİL"

Muhterem müminler! Bayramlar hatırlamaktır. Anne babamızdan başlayarak aile büyüklerimizi, eşimizi, dostumuzu, komşu ve akrabamızı ziyaret edelim. Öksüz, garip ve kimsesizleri sevindirelim. Hastaların Süleymaniye minberinden tüm insanlığa sesleniyorum. Ey insanlar! Allah dünyayı hepimiz için yaratmıştır ve dünya hepimize yeter. Geliniz, kimse kimseye haksızlık yapmasın. Herkes hakkına razı olsun. Benim daha iyi yaşamam için ötekinin elindekini de alayım. O ne olursa olsun felsefesiyle değil. Ötekinin de yaşayabilmesi için paylaşmam ve yardımlaşmam lazım felsefesiyle hareket edelim. Bu anlayışı her alanda hayata geçirirsek dünyada savaşlar, zulümler son bulur. Kadın, çocuk, milyonlarca masum insan yurdundan, yuvasından kaçarak başka sığınacak yerlere gitmek zorunda kalmaz. Farklılıklar, çatışma sebebi değil. Zenginlik vesilesi olur. Tüm insanlar dokunulmaz haklarını doya doya yaşar. İbadet özgürlüğünün ve mabet dokunulmazlığının korunması toplumsal barışa ve dünya barışına katkı sağlar."

Ali Erbaş'tan Süleymaniye Camii'nde İngilizce hutbe! Dünyaya barış mesajı verdi

"İNGİLİZCE HUTBE, HEM CEMAAT İÇİN HEM DE DÜNYAYA BİR MESAJDI"

Hutbenin bir kısmını İngilizce okuyan Ali Erbaş, camiden çıkarken gazetecilere açıklama yaptı. Erbaş, "Bu yıl Ramazan çok bereketli geçti. Teravih Namazları çok coşkulu geçti. 2 yıl Teravih Namazı'nı camilerde kılamamıştık. Onun özlemini bu sene gidermiş olduk. İngilizce kısmı özet ve bir paragraftı. Cemaat içerisinde Türkçe bilmeyenler var hem onlar için hem de dünyaya mesaj verdik. Bayram Müslümanlar için olduğu kadar bütün insanlık için de bir sevgi günleridir" dedi.

"BURAYA GELMEK İÇİN 04.00 SIRALARINDA KALKTIM"

Bu arada Büyükçekmece'den Süleymaniye Camii'ne bayram namazına gelen Zafer Akandere, "Ramazan çok güzel geçti. Allah bir daha yaşamayı nasip etsin. Mesele aç kalma meselesi değil bu bir sabır. Büyükçekmece'de oturuyoruz, buraya gelmek için 04.00-04.30 arasında kalktım" diye konuştu.

Ali Erbaş'tan Süleymaniye Camii'nde İngilizce hutbe! Dünyaya barış mesajı verdi

"PANDEMİDEN SONRAKİ EN GÜZEL RAMAZANDI"

Halil İbrahim Çobanoğlu ise, "Ramazan çok güzel ve huzurlu geçti. Pandemiden sonraki en güzel Ramazan'dı, özellikle camilerde saf tutmamız, namaz kılmamız çok büyük mutluluktu. Bağcılar'dan geldik. Çok trafik vardı. Pandemiden sonraki ilk bayram namazını burada kılmak istedik açıkçası. Sabah namazını mahalledeki camide kıldım. Çocukları da alıp buraya geldik" diye konuştu.

Ali Erbaş'tan Süleymaniye Camii'nde İngilizce hutbe! Dünyaya barış mesajı verdi

Ali Erbaş'tan Süleymaniye Camii'nde İngilizce hutbe! Dünyaya barış mesajı verdi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Süleymaniye Camii Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title