Haberler

AK Parti Pazarlar İlçe Kongresi Yapıldı

AK Parti Kütahya Pazarlar 4. Olağan Kongresi yapıldı.

AK Parti Kütahya Pazarlar 4. Olağan Kongresi yapıldı. Kongreye, 3 yıldır görev yapan Bilal Demirci'nin tek listesi ile gidildi. Kongrede 240 delegeden 151'i oy kullandı. 151 oy alan Bilal Demirci, Pazarlar İlçe Başkanlığını ikinci kez seçilmiş oldu.

Pazarlar 4. Olağan Kongresi Çok Programlı Lisesi Konferans Salonunda gerçekleşti. Divan Kurulu Başkanlığını Kütahya İl Genel Meclis Başkanı Seyyit Ali Durmuş'un yaptığı kongreye AK Parti Kütahya Milletvekilleri Hasan Fehmi Kinay, Vural Kavuncu, İdris Bal, Soner Aksoy, AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Yenipazar, Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun, Sofular Belediye Başkanı Mehmet Ali Özdemir, çevre ilçelerin belediye başkanları, ilçe teşkilat başkanları, il genel meclisi üyeleri, belde belediye başkanları, Pazarlar'daki siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları ile esnaf odalarının temsilcileri, delegeler ve partililer katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kongre öncesi kısa bir konuşma yapan AK Parti Pazarlar İlçe Başkanı Bilal Demirci, gösterilen teveccühe layık olmaya çalışacağını, birlik ve beraberlik ruhu içerisinde çalışarak Pazarlar'ın hizmetkarı olacağını söyledi.

AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay ise, "Öğlesine önemli 9 yıl yaşadık ki, bundan sonraki ömrümüzde başımızı secdeye koyup rabbimize hamd etsek azdır. Türkiye'de bu kadro büyük reformlar yaparak büyük hizmetler yapıyor. Pazarlar'daki arkadaşlar Pazarlar'ı küçük bir ilçe olarak düşünmediler. Devasa projeler yaptılar. Bizlerden de destek istediler. Bizlerde her zaman destekledik ve desteklemeye de devam edeceğiz. Pazarlar'da Meslek Yüksekokulu yaptılar ve yaşatmaya devam ediyor.

Depremden önce Pazarlar'da Anadolu Öğretmen Lisesi açıldı. Şuanda Pazarlar Anadolu Öğretmen Lisesi ve yurt binalarının inşaatı devam ediyor. Önümüzdeki eğitim öğretimde öğrenciler bu yeni okulda eğitim göreceklerdir. Tarım Kredi Kooperatifleri Kütahya Birliği tarafından Pazarlar'a Entegre ve Soğuk Hava Tesisleri kazandırılmıştır. İl Özel İdaresince sulama göletine kapalı devre sulama sistemleri yaptırıldı. Yine İl Özel İdaresince futbol sahası yaptırıldı. Tüm bu saydıklarımı üst üste koyarsak Pazarlar'a Cumhuriyet tarihinde yapılan yatırımlardan daha çok yatırım yapıldığını gösterir" diye konuştu.

Kütahya Milletvekili İdris Bal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde saygın bir konuma gelen Türkiye'nin elde ettiği ekonomik başarısı ve yüzde 8'lik büyüme ile herkesi şaşırttığını söyledi. Bal, "Cumhuriyet Dönemi ile karşılaştırıldığında sağlıkta, ulaştırmada ve eğitimde ikiye üçe katlayacak yatırımlar yapıldı.Dik duran bir dış siyaset var. En iyi siyaset doğruculukla olur. Yalanla siyaset olmaz. Türkiye artık eski Türkiye değil. Yalancının mumu yatsıya kadar değil ikindiye kadar bile yanmıyor. Biz Türkiye'ye doğrucu siyaseti getirdik. En iyi Siyaset Doğrucukla yapılan siyasettir. En İyi Siyaset kalp ve kafalara yapılan siyasettir" dedi.

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, "Kütahya son bir yıllık süreçte hükümetten aldığı yatırım ile Türkiye'de birçok ili geride bıraktı. Yatırımlarımızın ardı arkası kesilmeyecek. Bizler terörü bitireceğiz. Bazı kesimler ondan korkuyor. Bu terör belası hepimizin belasıdır. Hep birlikte terör belasından kurtulacağız. Havaalanının yapılması ile Kütahya'nın yol haritası değişecek. Buradan uçsa uçsa kuş uçar denilen yerden bizler kargo uçaklarını uçuracağız. Daha bereketli, daha refah bir Pazarlar olacak. İl bağlantı yolu olan yolu yapacağız. Tüm zorlukları aşarak yapacağız. Biz burada Pazarlar halkını birlik ve beraberlik içerisinde gördük. Birlik ve beraberliğin olduğu yerde başarılmayacak hiçbir şey yoktur. AK Partinin 4. olağan kongresinde Pazarlar halkının sergilediği bu olumlu tablo elbette bizlere hizmet şevki verecektir" dedi.

Herkesin Türk adaletine hesap vereceğini belirten AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, "İster cebi kalabalık olsun ister omuzu kalabalık olsun herkes eşittir. Adalet karşısında herkes hesap verecektir. Biz siyasetçiler hesap veriyoruz. Bir vali hesap veriyor da sen yanlış koodinatlar vereceksin ve dağı taşı uçaklara bombalatacaksın ve hesap vermeyeceksin. Yok artık öyle. Herkes gibi hesap verecek. 1993 ile 1996 arasında 17 bin fali meçhul cinayet var. Bu cinayetlerin arkasında Hakimler ve savcılar Yüksek Kurulun olduğunu söyleyen insanlar var. 5 kişilik Hakimler ve Savcılar Kurulunun bu cinayetleri koruduğunu ifade ettiler. Anayasa Mahkemesi raportörü Osman Can'ın bu konuda beyanatı var. Herkesim cinayetleri işlerken vatan millet adına yapıyorlar. Ak Partiyi ayakta tutan ve her seçimde oyunu artırarak yükselmesine sebep olan mafyaların karşısında aslan duran, mangal yürekli bir Başbakanın olmasıdır. Tabii o mangal yürekli Başbakanın arkasında Mangal Yürekli Milletimiz var" diye konuştu.

Daha sonra seçimlere geçildi. 240 delegeden 151'i oy kullandı.

151 oyla Bilal Demirci, AK Parti Pazarlar'a ikinci kez ilçe başkanı oldu. Seçimlerin sonucunun alınmasının ardından seçmenlere teşekkür eden Bilal Demirci, "Bu gün özgürlük varsa referandum da verdiğiniz yüzde 75'lik oyun çok büyük katkısı var Bundan sonraki seçimlerde de çalışmalarımızı devam edeceğiz. Pazarlar için hep beraber çalışmaya devam edeceğiz. Yeni başlamış gibi heyecan ile insanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Herkese teşekkür ederim" dedi.

AK Parti Pazarlar İlçe Yönetimi, kongre sonrasında Milletvekilleri, İl ve İlçe Yönetimleri, ilçe ve belde belediye başkaları ve Divan Kurulu ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

AK Parti Pazarlar İlçe Başkanı Bilal Demirci'nin 15 kişilik yönetiminde şu isimler yer alıyor: Turhan Kul, Erdem Azman, Ramazan Kul, Hakan Karahan, Osman Karakaş, Hamdullah Çelik, Ramazan Yiğin, Yusuf Ertaş, Ziya Günal.

- KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bilal Demirci Ak Parti Türkiye Kütahya Yerel Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title