Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop Açıklaması

"Mayıs ayında olan Gezi eylemleri ve bugün yaşadığımız eylemler, Kılıçdaroğlu'nu partinin başına getiren proje mimarlarının birlikte düşündüğü, tasarladığı, birbirleriyle bağlantısı olan eylemlerdir" "Kılıçdaroğlu bizim siyasi tarihimize, siyasi zevzeklik örneği olarak geçecek bir adamdır"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Mayıs ayında olan Gezi eylemleri ve bugün yaşadığımız eylemler, Kılıçdaroğlu'nu partinin başına getiren proje mimarlarının birlikte düşündüğü, tasarladığı, birbirleriyle bağlantısı olan eylemlerdir" dedi.

Şentop, partisinin il başkanlığınca bir düğün salonunda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 30 Mart'ta önemli bir seçime gideceğini söyledi.

Türkiye'de mezhep ayrılıkları üzerinden bir sorun meydana getirilmek istendiğini belirten Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sorunun önemli unsurlarından biri olması için genel başkanlığa getirildiğini savundu.

Bazı grupların bu tür projelerle başarılı olamayacaklarını vurgulayan Şentop, "Mayıs ayında olan Gezi eylemleri ve bugün yaşadığımız eylemler, Kılıçdaroğlu'nu partinin başına getiren proje mimarlarının birlikte düşündüğü, tasarladığı, birbirleriyle bağlantısı olan eylemlerdir. Türkiye'de yüzyıllardır, farklı milletten insanlar yaşamışsa yine bir arada yaşıyoruz. Bu projede başarılı olamadılar, olamayacaklar. Kılıçdaroğlu'nun kullanma vakti doldu, bitti. Kendisi de bunun farkında" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Şentop, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Osman Bölükbaşı, Türk siyasetinin bir zeka örneğidir. Türk siyasetine renk bırakmış bir adamdır. Süleyman Demirel ve merhum Necmettin Erbakan hocamızın bir takım renkleri vardır. Kılıçdaroğlu'nu bundan 30-40 yıl sonra nasıl hatırlayacaktır siyasi tarihi yazanlar. Kılıçdaroğlu bizim siyasi tarihimize, siyasi zevzeklik örneği olarak geçecek bir adamdır. Zevzeklik, bir birleriyle irtibatı olmayan sözleri sıralamak anlamına geliyor. Konuşmalarını dinleyin bir cümleyle sonraki arasında irtibat yok. Cümle cümle konuşan bir adam. Bir adam metin konuşmuyor, bir ana fikir yok konuşmalarında. Sade bununla da kalmamış, geçen bir kaç kez olduğu söylüyor, ilk söylediğinde ben ciddiye almamıştım, 'Artık gelip benim elimi öpseler de televizyonlara tartışmaya çıkmam bunlarla' diyor. Bu söz bize hababam sınıfını hatırlattı. Kemal Kılıçdaroğlu'nu aslında Türk siyasetinin Şaban'ı olarak ilan etmek lazım."

Şentop ayrıca CHP İstanbul Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül'ün Türkiye'deki bazı gruplar tarafından aday olarak çıkarıldığını öne sürdü. Ankara adayı Mansur Yavaş'ın ise bir dönem kendileriyle görüştüğünü ve adaylık için taahhüt istediğini ancak bunun gerçekleşmemesi üzerine CHP'ye katıldığını söyledi.

Türkiye'de yaklaşık 1,5 yıldan bu yana şehit cenazeleri gelmediğini ve kan dökülmediğini vurgulayan Şentop, "Bu kolay olmadı. Risklerle oldu. 1,5 yıldır kan durdu Türkiye'de. Türkiye'yi büyütmeye çalışıyoruz. Türkiye'de sosyal barış, siyasi istikrar ve uluslar arası irtibarı tarihinde olmadığı kadar yüksek" diye konuştu. - Kırklareli

Kaynak: AA / Yerel

Kemal Kılıçdaroğlu Mustafa Şentop Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
title