Haberler

24 yıl geçti ama acıları dün gibi taze: "Kardeşim benim kucağımda can verdi"

Güncelleme:

24 yıl geçti ama acıları dün gibi taze: "Kardeşim benim kucağımda can verdi" Merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde hayatını kaybeden Sakaryalılar, Serdivan Deprem Şehitliği'nde yad edildi.

24 yıl geçti ama acıları dün gibi taze: "Kardeşim benim kucağımda can verdi"

SAKARYA - Merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde hayatını kaybeden Sakaryalılar, Serdivan Deprem Şehitliği'nde yad edildi. Depremde kardeşi ve kardeşinin ailesini kaybeden Nurhan Akçıl, "Sağ olarak çıkarttık biz onları ama kardeşim benim kucağımda can verdi, unutulmuyor" dedi.

Serdivan Belediyesi, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 24'üncü yıl dönümü dolayısıyla Serdivan Deprem Şehitliği'nde anma programı düzenledi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan anma programına katılan vatandaşlara helva ve su ikram edilirken, deprem şehitleri mezarları başında ziyaret edilerek yad edildi. Kardeşi, kardeşinin eşi ve kardeşinin 4 aylık ile 4 yaşındaki kızlarının depremde hayatlarını kaybettiğini aktaran Nurhan Akçıl, acılarının 24 yıldan beri taze olduğunu söyledi.

"Kardeşim benim kucağımda can verdi, unutulmuyor"

1999 yılında yeni evlendiğini söyleyen Nurhan Akçıl, "Kardeşim benden önce evlenmişti. İki çocuğu vardı ve sağlam olmayan bir evde oturduklarının kendileri de farkındaydılar aslında ama kiradaydılar. Onlar enkazda kaldılar. Biz de dolapların altında kaldık. Farklı bölgelerde yaşıyorduk. Tabii direkt olarak hepimiz onların yanına gittik. Yardımlar bize ulaşmamıştı, biz kendi akrabalarımızın, insanlarımızın gücüyle çıkarttık. 3 katlı bir evin orta katında yaşıyorlardı. Sağ olarak çıkarttık biz onları karı koca olarak. Kardeşim benim kucağımda can verdi, unutulmuyor. Eşi de çıktığı gibi vefat etti, birbirlerinden haberleri yoktu. Çocukları ikinci, üçüncü gün sonra bulduk. Buralar böyle dümdüz bir araziydi. Sıra sıra her kamyondan ceset indiriliyordu. Kardeş acısı da çok zormuş. Zaman zaman daha da fazla oluyor" dedi.

"Tanımama rağmen her geldiğimde benim de içim kötü oluyor"

Nurhan Akçıl'ın oğlu Kemal Akçıl ise "Depremde bir buçuk yaşındaydım. Haliyle hatırlamıyorum. Dayım, eşi ve iki çocuğu vefat etti. Her sene geliyoruz ziyarete. 17 Ağustos'ta ve diğer bayramlarda, arifelerde. Onları tanımıyormuş gibi değilim aslında sürekli geldiğim için bir nevi gönül bağım var. Tanımama rağmen her geldiğimde benim de içim kötü oluyor" diye konuştu.

Öte yandan, anma törenine Serdivan Kaymakamı Ali Candan, Serdivan İlçe Jandarma Komutan Nuri Çiftçi, Serdivan Belediye Başkan Yardımcısı Selvet Karaoğlu, kurum amirleri, vatandaşlar ve depremde hayatını kaybedenlerin yakınları katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Marmara Kocaeli Deprem Gölcük Yerel Güncel Haberler

title