Haberler

Yatırım Hamlesi İş Çevresini Umutlandırdı

ELAZIĞ/ Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya yönelik yatırım ve kalkınma hamlesi Elazığ ve Mardin'deki girişimcileri sevindirdi.

ELAZIĞ/ Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya yönelik yatırım ve kalkınma hamlesi Elazığ ve Mardin'deki girişimcileri sevindirdi.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkenin terör belası ile iç içe yaşadığı ve iş dünyasının önünü göremediği bir dönemde açıklanan ekonomi paketinin umutlarını yeşerttiğini belirtti.Hükümetin son gelişmelere rağmen yatırımlardan bahsediyor olmasının, 2023 hedefine doğru ilerlemesinin ve bunun için yatırım paketi açıklamasının büyük önem taşıdığını dile getiren Alan, programın hayata geçirilmesini heyecanla beklediklerini söyledi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin Türkiye'nin 2023 vizyonundaki yerini alabilmesi açısından açıklanan programın gerekli olduğunu dile getiren Alan, "Her şeyden önce ülkemizin bekası, birliği ve beraberliği en önemli konuların başında gelmektedir. Ülkemizde harici ve dahili düşmanlarımız maalesef hepsi iş başında. Bizi bölmek ve parçalamak için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Bu kadar kötü bir süreçte böyle bir ekonomik paketi ortaya koyarak insanları düşündükleri için sayın Başbakanımıza ve Hükumetimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

"Ülkemizin kıymetini bilelim"

Alan, devletin bu programla şefkatli elini millete gösterdiğini ve bunun karşılığında da milletin teröre ve vatan hainlerine karşı devletinin yanında olması gerektiğini vurguladı.

Yatırımların terör örgütünü zayıflatacağına işaret eden Alan, şöyle devam etti:

"Herkes ekonomik özgürlüğünü kazanırsa millet neyin ne olduğunu daha iyi anlayacak. Bu yatırımların tam zamanıdır, cesaretlerinden dolayı Başbakanımıza teşekkür ediyorum. Ülke bu kadar hızlı bir süreçten geçtiği halde bu kadar büyük yatırımlardan bahsedilebiliyorsa biz hakikaten büyük bir ülkeyiz. Ülkemizin kıymetini bilelim. Suriye'yi görüyoruz, ülkemizde bir şekilde bu hale getirilmek isteniyor."

"Güçlü bir kalkınmanın temelini atacak"

İş adamı Adnan Yüksel de 4 yılda 62 milyar liralık kamu yatırımının öngörüldüğü ekonomik paketin heyecanını yaşadıklarını dile getirdi.

Yaşanan terör saldırıları dolayısıyla sıkıntı yaşayan girişimcilerin yatırım hamlesi paketini takdirle karışladığını vurgulayarak, "Sıkıntıların aşılmasına yönelik hazırlanmış bu program, bölgede güçlü bir kalkınmanın temelini oluşturacak. Bu da bölgenin yeniden kalkınması için önemli bir hamle olacaktır. Bu destekte emeği geçen tüm devlet büyüklerimize teşekkür ediyoruz. İş dünyası olarak çok heyecanlıyız. İnşallah beklentilerimizin yerine geleceğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

"Bu bölgede yatırım yapıp kalkınmasına destek olmalıyız"

Mardinli iş adamı Gazi Yıldız, Başbakan Yıldırım'ın Diyarbakır'daki açıklamalarını çok olumlu bulduklarını söyledi.

Terör saldırıları nedeniyle yöredeki girişimcilerin çok zorluk yaşadığını anımsatan Yıldız, yatırım hamlelerinin hayata geçirilmesiyle sıkıntılarının azalacağını dile getirdi.

Terör mağdurları için yapılacak konutların bölgedeki yaşayan müteahhitler tarafından inşa edilmesini isteyen Yıldız, "Başbakanın açıkladığı paket sayesinde bölgenin önü açılacak. Başbakanı noktada çok kararlı gördük. İş adamları da kararlıdır. Yatırımlarıyla destek çıkacak. Bölgemizi kurtaracak olan sadece devletin değil, iş adamların ve vatandaşın da kararlılığıdır. Biz bu bölgeden ekmek kazanıyorsak, bu bölgede yatırım yapıp kalkınmasına destek olmalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

"Bölgemize katkı sağlayacaktır"

Girişimci Abdurrahman Güneş de yatırım hamlesinin Doğu ve Güneydoğu'nun çehresini değiştireceğini söyledi.

Çözüm Süreci döneminde Mardin'in büyük değişim yaşadığına vurgu yapan Güneş, "2-3 sene önce burada yatırım yapıldığında nelerin olduğunu gördük. Kalkınma politikalarıyla değişim olacak. Güveliğin sağlanması ve paketin hayata geçirilmesiyle batıdan göç olacağını düşünüyorum. Hatta batıdan buraya göç olabilir. Paket, bölgemize katkı sağlayacaktır." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Binali Yıldırım Türkiye Mardin Elazığ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title