Haberler

Vali Büyükakın, Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri Değerlendirdi

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, bu yıl 736'ncısı kutlanan Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri değerlendirerek, "Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri hepimizin etkinliği. Ne belediyenin, ne valiliğin, ne şu derneğin, ne bu federasyonun etkinliği. Söğüt başarılıysa, Söğüt etkinliği iyiyse Bilecik'in yüzü gülüyor. Onun için bir kez daha bu organizasyonda emeği geçen bütün arkadaşlarımızın hepsine teşekkür ediyorum" dedi.

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, 736'ncısı kutlanan Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenliklerini değerlendirme toplantısında basın mensupları ve şenliklerde görev alanlarla bir araya geldi. Söğütte bir otelde düzenlenen toplantıda, bugün burada toplanmalarının 2 sebebi olduğunu belirten Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, "Bunlardan bir tanesi, yapmış olduğumuz Söğüt etkinliklerine katkı sağlayan arkadaşlarımızın emeklerine teşekkür etmek. İkincisi ise; yapılan etkinliklerle ilgili değerlendirme toplantısı yapmak. Toplantı sonrası bir sinevizyon gösterimiz olacak. Orada kim ne yaptı, çalışırken neler oldu hem şöyle bir gözden geçirmiş olacağız, hem de önümüzdeki toplantı önümüzdeki Söğüt şenlikleri nasıl daha başarılı olur ne yaparsak çok daha güzel bir etkinlik yaparız, her seferinde çıtayı nasıl yukarı taşırız. Onun için bir değerlendirme toplantısı yapacağız. Şenlikleri yaptık, hemen ardından toparlandık. Diğer şenliklere hazırlanıyoruz. Bugün aslında önümüzdeki 737'nci Söğüt şenliklerinin ilk hazırlık toplantısını yapmak üzere biz bir araya gelmiş oluyoruz. İkinci bir araya gelme sebebimiz de bu. Gördüğüm kadarıyla son derece başarılı bir etkinlikti. Daha evvel buradaki etkinliklere katılan arkadaşlarımız bu etkinliklerin çok daha huzurlu, çok daha katılımın yüksek olduğu etkinlikler olduğunu söyledi. Şüphesiz böylesine güzel bir etkinlikte buradaki bütün arkadaşlarımızın payı var. Hemen aklınıza şöyle bir şey gelebilir" dedi.

Söğüt Belediye Başkanı toplantı öncesi tepki gösterdi

Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu'nun toplantı öncesi belediyeden kimsenin toplantıya çağırmamasına gösterdiği tepkiye değinen Vali Büyükakın, "Bütün kadro burada mı, hayır bütün kadro burada değil. Bir bu kadar daha kadro var. O da belediye kadromuz. Onlarla da ayrı bir toplantı yapacağız. Çünkü hepimizin birden sığacak bir ortam bulamadık. Belediyedeki arkadaşlarımızı ayrıca yine sizler gibi bir araya getirip onlarla toplantı yapacağız, onlara da teşekkür edeceğiz. Bilecik, Bozüyük belediyemiz onlarda ciddi emek verdiler. Ama en büyük yük Söğüt Belediyesindeydi. Bu vesileyle hem o arkadaşlarıma teşekkür ediyorum ama daha sonra onlarla da bir araya geleceğimizi sizlere söylemek isterim. Şüphesiz Söğüt etkinlikleri Bilecik'in en önemli etkinliği. Aslında Türkiye'nin gündemine iyi ya da kötü şekilde Bilecik'in geldiği, bazen tatsız olaylarla anıldığı ama Allah'a şükür bu sene o tür bir olayın yaşanmadan ağız tadıyla gerçekten güçlü ve başarılı bir şekilde bir etkinlik yaşadık. Bu nedenle hepimiz çok mutluyuz. Bu mutluluğu önce paylaşmak lazım, öncelikle başarıyı takdir etmek lazım" dedi.

"Mükemmeli ararsak birçok kusur bulabiliriz"

Vali Büyükakın bu toplantıyı geçen hafta yapmaya planladıklarını ama Kütahya'nın Domaniç ilçesinde başlayıp Bozüyük'e kadar gelen tahlilsiz bir yangının olduğunu belirterek, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Yangın dolayısıyla da sahada olduğumuzdan dolayı biz bu etkinliği ertelemek zorunda kaldık. Mükemmel arayışı iyinin düşmanıdır diye bir söz vardır. Mükemmeli ararsak birçok kusur bulabiliriz. Etkinlikte kusur vardı, kusurlar vardı. Ama ben o esnada hiç birinize şurada kusur var, burada kusur var demedim. Çünkü o anda o etkinliğin başarıyla gitmesi gerekiyordu. Moralin ve motivasyonun yüksek olması gerekiyordu. Etkinlikler kötü mü oldu? Hayır, iyi oldu. Mükemmel miydi? hayır, çünkü iyi her zaman daha yukarı taşınabilir. Bu anlamda bizim rakibimiz yine kendimiz. Biz bir daha ki organizasyonu daha iyi yapacağız. Ondan sonraki organizasyonu daha da iyi yapacağız. Genel manada değerlendirdiğimizde başarılı olan bu organizasyon şimdiden çalışmaya başlayarak bir sonraki sefere çok daha başarılı olacak. Daha evvelki değerlendire toplantılarında organizasyonlara hazırlık yaparken arkadaşlarıma hep söylüyordum. Bakın göreceksiniz güzel olacak, endişelenmeyin. İşte şöyle olabilir, böyle olabilir geçen sene şöyle olmuştu. Aksiliklerden bahsettiler. O gün toplantı yaparken aramızda olan arkadaşlar hatırlarlar böyle düşünmeyin, bunların hiçbiri olmayacak, hepsi çok güzel olacak dedim. Allah'a şükür öyle oldu. İyi düşünürseniz iyi olur. İyi düşünür iyi çalışır iyi hazırlanırsanız iyi olur. Tatsız şeyler olur mu olur. Ama onlarda yönetilir. Onun adına da kriz yönetimi denir. Kriz yönetmek zorunda kalmadık. Buda başka bir güzellikti. Çünkü önünü daha, iyi yönetebildik. Onun için ben organizasyonlardan son derece memnunum."

"Biz yerimizde otururken onlar fotoğraf almaya çalışıyor"

Vali Büyükakın, toplantının sonunda basın mensuplarına teşekkür ederek, "Tabi böyle bir organizasyonda teşekkür edecek bir başka kesim daha var. O kesimde şuanda fotoğraf almaya çalışan, görüntü almaya çalışan arkadaşlarımız. Onlarda çok büyük emek verdiler. Onların işi daha da zor oluyor aslında. Biz yerimizde otururken onlar fotoğraf almaya çalışıyor. Yürürken fotoğraf almaya çalışan geri, geri giderek geri, geri koşmaya çalışarak fotoğraf çekmeye çalışan, görüntü almaya çalışan, yere düşen arkadaşlarımıza da özellikle teşekkür etmek istiyorum. Yere düşüyorlar mı evet düşüyorlar. Onları çeken olmadığı için onlar haber olmuyor. Bazen onları da çekmek lazım. Görüntü yakaladıysanız ve sinevizyonda gösterirseniz daha da güzel olur aslında. Ben şahidim mesela Cumhuriyet yürüyüşünde şuanda göremiyorum aranızda mı ? ama bir arkadaşımız ciddi düştü yani geri, geri çekim yapacağım derken. Onların emekleri var. Haber değeri taşıyan şeyler bazen canımızı sıkıyor. Tırnak içinde basın mensupları da pek bizim hoşumuza giden haberler yapmadıkları zaman onların hoşuna gidecek şekilde almıyoruz. Ama kıymetini bilmemiz lazım. Onlar olmadan da aslında kimsenin yaptığımız işten haberi olmuyor. Onlara da ayrı, ayrı emekleri için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Valinin bahsettiği yere düşen basın mensubu toplantıya davet edilmedi

Etkinlik sırasında yere düşen muhabiri Vali Büyükakın unutmadı. Konuşmasında bahsettiği Bilecik'te yerel internet sitesi sahibi Taner Buka'nın ise toplantıya çağrılmadığı ortaya çıktı. Buka'nın Bilecik Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nü arayarak toplantıya katılmak istediği belirtmesi üzerine otele sayı verildiği gerekçesiyle geri çevrildiği öğrenildi.

"Bu başarıda Söğütteki sokaktaki her bir vatandaşımızın bunda katkısı vardır"

Toplantıda son olarak söz alan Söğüt Kaymakam Vekili ve Bilecik Vali Yardımcısı Burhan Terzioğlu, Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri içerisinde olmaktan gurur duyduğunu ve heyecan yaşadığını dile getirerek, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Burada o kadar güzel bir organizasyonu sahiplenme var ki, onu gördüm. Tüm arkadaşlarımız belediyesinden, vatandaşları ve diğer tüm çalışma arkadaşlarımda o güveni ve biz yaparızı ve gururu gördüm. Sayın Valimin destekleriyle ki o bize her zaman iyi düşünün iyi olacak dedi. Ben bunu arkadaşlarıma yaydım, arkadaşlarım o güven ve rahatlık içinde oldular. Sahayla irtibatımızın sadece bir telsizli bir güvenlik görevlisi sağlıyordu. Buna rağmen biz büyük başarıya adım attığımıza inanıyorum. Ama bu başarıda Söğütteki sokaktaki her bir vatandaşımızın bunda katkısı vardır. Bunun için herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Sayın Valimin buradaki desteklerini unutmak mümkün değil, en büyük destek bize iyi olun arkanızda ben varım. Biz ne istersek her şeyi anında yağdırmıştır buraya. Kendilerine şükran borçluyum."

Konuşmaların ardından 736'ıncı Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri'nde görev alanlara 'Teşekkür Belgesi' verildi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Halil Aydoğdu Ertuğrul Gazi Bozüyük Söğüt Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title