Haberler

Türkiye 30 Ağustos Zafer Bayramının 97. yıl dönümünü kutluyor

Güncelleme:

Türkiye 30 Ağustos Zafer Bayramının 97. yıl dönümünü kutluyorSivas'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı Sivas'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı, düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı.

Türkiye 30 Ağustos Zafer Bayramının 97. yıl dönümünü kutluyor

Sivas'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı

Sivas'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı, düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı. SİVAS - Sivas'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı, düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı.

Zafer Bayramı'nın 97'incı yıl dönümü kutlamaları Sivas Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Sivas Belediyesince kent meydanındaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra Salih Ayhan ve il protokolü Valilikte 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle kutlamaları kabul etti. Kutlama programı İnönü Bulvarı üzerinde devam etti. Burada Sivas Valisi Salih Ayhan, 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutan Vekili ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin askeri araçla alanı dolaşarak halkın bayramını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunduktan sonra Valilik ve Garnizon Komutanlığı adına günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Törende halk oyunları ekibi gösteri yaptı. Kutlama tören geçişi ile sona erdi.

30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı BALIKESİR - 30 Ağustos Zaferi'nin 97'nci yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Balıkesir'de de törenlerle kutlandı. Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan kutlamalar, tebriklerin kabulü ve geçit töreniyle sona erdi. Protokolün tam kadro katıldığı 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları bu yıl da Kuvayi Milliye Meydanı'nda yapıldı. Kutlamalarda Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Muharip Gaziler Derneği üyeleri resmigeçitte bulundu.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan kutlamalar Valilik Binası'nda tebriklerin kabulüyle devam etti. Vali Ersin Yazıcı, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz Balıkesir milletvekilleriyle birlikte tebrikleri kabul etti. Valilikteki programın ardından resmigeçit töreni ise Kuvayi Milliye Meydanı'nda yapıldı. Resmi törende Balıkesir halkının bayramı kutlandıktan sonra geçit töreni gerçekleştirildi. Törende askeri öğrenciler, askerler ve Muharip Gaziler Derneği üyesi gaziler yer aldı.

"Zaferin 97'nci yılını onur ve gururla yaşıyoruz"

Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Öğretmen Albay Celal Çınar yaptı. Çınar konuşmasında "Bugün tarih sahnesinde var olduğu günden beri bağımsızlığıyla tüm dünyaya örnek olmuş, mazisi kahramanlıklarla dolu yüce Türk milletinin ve kahraman ordumuzun kutsal vatan topraklarını istila ederek milletimizi tarih sahnesinden silmeye kalkışan düşmana karşı tüm imkansızlıklara rağmen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazandığı büyük zaferin 97'nci yıldönümünü kutlamanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. 30 Ağustos 'Ya İstiklal ya Ölüm' tercihiyle baş başa bırakılan bir milletin neleri başarabileceğini, bağımsızlıkla, onuru için neleri göze alabileceğinin en açık ispatıdır. Bilindiği üzere; Birinci Dünya Savaşı sonunda Osmanlı Devleti ile İtilaf Devletleri arasında 30 Ekim 1918'de imzalanan Mondros Ateşkes Antlaşması koşulları itibariyle Türk vatanının tamamen işgalini hedef alırken 10 Ağustos 1920'de imzalanan Sevr Antlaşması da Türk milletinin yok olması anlamına gelen çok ağır koşullar içeriyordu. 19 Mayıs 1919'da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışıyla başlayan destansı bağımsızlık mücadelesi, aziz milletimizin yokluklara rağmen sahip olduğu tüm imkanları seferber ederek donattığı ve kendi evlatlarıyla kurduğu ordumuz sayesinde 30 Ağustos'ta zaferle taçlanmıştır" dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili okunan şiirlerin ardından askerler ve Muharip Gazilerin geçit töreniyle program sona erdi.

Polisi, askeri, jandarması gazisi ve şehit yakınları 30 Ağustos için yürüdü

30 Ağustos Zafer Bayramı Antalya'da coşkuyla kutlandı ANTALYA - 30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Antalya'da da çeşitli törenlerle kutlandı. Polis ekipleri, atlı polisler, jandarma birimleri, öğrenciler ve askeri birliklerin geçit töreni Antalya'ya renk kattı.

Büyük Taarruz'un 97'nci yıldönümü kutlamaları kapsamında Antalya'da sabahın erken saatlerinde törenler başladı. Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk anıtına çelenk konulması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile sürdü. Törene Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Garnizon Komutanı P. Albay Tuncay Polat, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ilçe belediye başkanları, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Tören anıta çelenk bırakılmasının ardından Valilikte resmi kabul ile devam etti. Vali Karaloğlu, Antalya protokolünü kabul etti.

Gün boyu devam eden törenler kapsamında, yine Cumhuriyet Meydanında geçit töreni düzenlendi, Vali Karaloğlu askeri araçla halkı selamladı. Yöresel halk oyunları ve gösteriler de törene renk kattı. Tören bando eşliğinde Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Antalya Şubeleri, Antalya Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği, polis ekipleri, atlı polisler, olay yeri inceleme ekipleri, jandarma ekipleri, öğrenciler ve askeri birliklerin geçit töreniyle sona erdi.

Bolu'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı BOLU - Bolu'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97. Yılı nedeniyle düzenlenen resmi geçit töreninde marşlarla yürüyen 2'inci Komando Tugayı'na bağlı komandolar büyük alkış aldı.

Bolu'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Törene, Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Sabri Saldıroğlu ve vatandaşlar katıldı. Anıt Park'ta çelenk koyma töreniyle başlayan etkinlikler, Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen halk oyunları, şiirler ve resmi geçit töreniyle devam etti. Geçit töreninde, Bolu 2'inci Komando Tugay Komutanlığı'na bağlı komandoların marşlar eşliğinde İzzet Baysal Caddesi boyunca yürüyüşü, töreni izleyen vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı.

Hakkari'de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı

-Belediye çelengini zabıtalar anıta sundu HAKKARİ - Hakkari'de 30 Ağustos Zafer Bayramının 97'inci yılı törenle kutlandı. Atatürk anıtına belediye çelengini ise zabıtalar sundu.

Hakkari'de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97'inci yıldönümü, valilik önünde düzenlenen törenle kutlandı. Atatürk Anıtı'na Valilik ve Garnizon komutanlığı çelengi sunuldu. Daha sonra Hakkari Belediye Başkanlığı çelenginin anıta sunulması için anons yapıldı. Ancak Hakkari Belediyesinden herhangi bir yetkili katılmadığı için belediye çelengini zabıta memurları anıta sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Teğmen Tayfun Karaoğlan, günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmayla devam etti. Program Vali İdris Akbıyık'ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle son buldu. Programa Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Ahmet Aşık, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, İl Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, BARO Başkanı Av. Zeydin Kaya, Durankaya Belediye Başkanı İsmail Demirci, siyasi parti temsilcileri, dernek başkanları, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Şemdinli'de 30 Ağustos Zafer Bayramı

HAKKARİ - Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı.

İlçe Jandarma Komutanlığı önünde düzenlenen tören, çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından kaymakam makamında tebrikleri kabul etti. Programa, Şemdinli Kaymakamı Yakup Güven 34. Hudut Tugay Komutanı Tuğgenaral Rafet Kılıç, Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı, Cumhuriyet savcısı Ebru Kartal, İlçe Emniyet Müdürü Murat Evren İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Erdoğan Carık, Şemdinli Ak Parti İlçe Başkanı Fahri Şakar, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Çukurca'da 30 Ağustos Zafer Bayramı

HAKKARİ - Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 30 Ağustos Zafer bayramı düzenlenen törenle kutlandı.

Kaymakamlık bahçesinde Atatürk büstüne çelenklerin sunumu ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma yapıldı. Program, Çukurca Kaymakamı Murat Öztürk'ün kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etmesi ile son buldu.

Programa, Kaymakam Murat Öztürk, Belediye Başkanı Ensar Dündar, ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Erzincan'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97. yılı kutlandı ERZİNCAN - 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97. yıl dönümü münasebetiyle Erzincan'da kutlama programı düzenlendi.

Kutlama programı Erzincan Belediyesi önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Törende Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksoy, Atatürk Anıtına çelenk sunarak, saygı duruşunda bulundular.

Valilik makamında gerçekleştirilen tebrik kabul merasiminin ardından Ordu Caddesi üzerindeki kutlama törenine geçildi. Düzenlenen törende Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksoy, törendeki polis, asker ve vatandaşları, üstü açık arabadan selamladılar.

Gerçekleştirilen selamlama merasiminin ardından tören Saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı. Töreni izlemeye gelen vatandaşlar ise tören birliklerinin geçişi esnasında ellerindeki Türk bayrakları ile coşkuya ortak oldu.

Eskişehir'de 97'nci yılında 30 Zafer Bayramı kutlandı ESKİŞEHİR - Eskişehir'de, 30 Ağustos Zafer Bayramının 97'nci yılı düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Eskişehir'de de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı. Atatürk Bulvarı'nda gerçekleştirilen tören, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Atatürk Bulvarı üzerinde kurulan kutlama alanında heyet, törene katılan vatandaşları ve protokolü selamlayarak Zafer Bayramını kutladı.

Daha sonra konuşan Hava Pilot Yüzbaşı Ömer Aksöz, "Türk tarihine altın harflerle yazılan 30 Ağustos Zaferi tarihin her döneminde hür yaşamış olan yüce Türk ulusunun ulu önderin etrafında kenetlendiği milli birlik ve beraberlik içerisinde ya istiklal ya ölüm parolasıyla sürdürdüğü bir bağımsızlık mücadelesidir. Bilindiği gibi 1'inci Dünya Savaşı sonunda Mondros Mütarekesiyle yüce Türk ulusunun hür yaşama hakkı elinden alınmaya kalkışılmış. Tarihin hiçbir döneminde esareti tatmamış bu yüce millet sömürme ve esaret altına alınmaya çalışılmıştır. Ancak Türk milletinin esir edilemez, Türk yurdunun parçalanamaz ve Türk ulusunun hür yaşama azminin engellenemez oluşu unutulmuştur" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmanın sonrası kutlama töreni, öğrencilerin halk oyunu gösterileri ile devam etti. Ardından askeri bando ve geçit töreni ile program sona erdi.

Öte yandan Atatürk Bulvarı'nda gerçekleştirilen 30 Ağustos Zafer Bayramı törenine Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Muharip Hava Kuvveti ve Garnizon Komutanı Orgenaral Atilla Gülan, vali yardımcıları, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir milletvekilleri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Zafer Haftası Türkiye Genel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı?
title