Haberler

Türk Kızılay'ı 144 Yaşında

Türk Kızılay'ının 144.kuruluş yılı kutlanıyor.

Türk Kızılay'ının 144. kuruluş yılı kutlanıyor. Balıkesir'de de Kızılay'ı tanıtan birbirinden renkli etkinlikler düzenlendi, vatandaşlardan gönüllü kan bağışı toplandı.

Kızılay şubesi yanındaki Altı Eylül İlköğretim Okulu önünde kurulan stantlarda Kızılay'ın faaliyetleri tanıtıldı. TRAC operatörlerinin görev aldığı amatör telsizcilerin de stant kurduğu etkinlikte gönüllü kan bağışı toplandı. Vatandaşlara kazanlar dolusu lokma dağıtılırken, çocuklara oyuncak hediye edildi., hanımlara Kızılay'ın "Sevgi Bohçası" tanıtıldı. 144. kuruluş yılı etkinliklerine katılan Kızılay Balıkesir Şube Başkanı Avukat Hüseyin Gündoğan, Kızılay'ın 144 yıl önce 11 Haziran 1868 tarihinde," Osmanlı yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti" adı ile kurulduğunu, l877'de "Osmanlı Hilali Ahmer Cemiyeti", 1923'te Türkiye Hilali Ahmer Cemiyeti", 1935'te "Türkiye Kızılay Cemiyeti" ve 1947 yılında nihayet "Türkiye Kızılay Derneği" adını aldığını söyledi. Hüseyin Gündoğan, "Güzide şehrimiz Balıkesir'imizde Kızılay şubesi il kültür müdürlüğümüzden elde edilen bilgilere göre 23 Aralık 1923'te merhum Hasan Basri bey,

Abdul Gafur efendi, Kasap Zade Hafız Mehmet, Zaferi Milli mesul müdürü, İsmail Naci, Tirit Zade Hafız İsmail bey, Yırcalı Zade Şükrü bey ve Kırımlı Veli beyler tarafından kurulmuştur. Kızılay'ın amacı her nerede görülür ise, hiçbir ayrım yapmaksızın, insanın acısını önlemeye veya hafifletmeye çalışmak, insanın hayatını ve sağlığını korumak, onun kişiliğine saygı gösterilmesini sağlamak ve insanlar arasındaki karşılıklı anlayışı dostluğu, saygıyı, işbirliğini ve sürekli barışı geliştirmeye uğraşmaktır.

Kızılay, ihtiyaç anında dayanışmanın, ıstırap anında eşitliğin, savaşın en kızgın anında insancıllığın, tarafsızlığın ve barışın simgesidir" dedi.

Sabah saatlerinde başlayan kan bağışı stantları ile diğer etkinlikler gün boyu devam etti. Çok sayıda vatandaşlar Kızılay'a kan bağışında bulundu. Türk Kızılayının 144. Kuruluş yıl dönümü etkinlikleri ve Kan bağış kampanyasına Balıkesir Kızılay Şube Başkanı Avukat Hüseyin Gündoğan, yönetim kurulu üyeleri, eski milletvekili Aydın Gökmen, İl Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürü Haydar Aydın, gazeteciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Lokmacı Ali Ustanın 8 kişilik ekibiyle döktüğü kazanlar dolusu taze lokmalar gün boyu vatandaşlara ikram edildi. Kan bağışında bulunanlara ise Kızılay maden suyu, yiyecek, strel sıvı temizleyici hediye edildi. Balıkesir Kızılay Kan Merkezine ait kan toplama otobüsünün de konuşlandırıldığı etkinlikte doğal afet anında Türkiye ve dünya ile temas kuran, kesintisiz iletişim sağlayan Telsiz Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) de katıldı. Kurulan stant masasında TRAC uzmanları diğer bölgelerdeki illerde bulunan istasyonlar ile sürekli görüşmeler yaptı.

Halkın gösterdiği ilgi ve teveccühe teşekkür eden Balıkesir Kızılay Şube Başkanı Avukat Hüseyin Gündoğan, "Bir buçuk asra yaklaşan geçmişinde Kızılay'a hizmeti geçenlerden, vefat edenleri rahmetle, hayatta kalanları minnet ve şükran ile anıyoruz. Kızılay'a desteğini esirgemeyen bütün amir, memur, başkan, esnaf, tüccar, sanayici ve muhtarlarımıza, Balıkesir halkımıza ve basınımıza saygılar sunar şükranlarımızı arz ederiz" diye konuştu. Kızılay 144. kuruluş yılı etkinlikleri akşam saatlerine kadar devam etti.

(YU)

09.06.2012 18: 11: 20

TSI

NNNN - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Gündoğan Balıkesir Kızılay Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title