Haberler

Trabzonspor'da 68. Olağan Genel Kurul Yapıldı

Trabzonspor'da gerçekleştirilen 68. Olağan Mali Genel Kurul'da Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetim kurulu güven tazeledi.

Trabzonspor'da gerçekleştirilen 68. Olağan Mali Genel Kurul'da Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetim kurulu güven tazeledi.

Yönetim Kurulu'nun 6 aylık görev süresi mali ve idari açıdan ibra edilirken, 482 milyon 750 bin TL olan 2014 yılı bütçesi ise genel kurulun onayından geçti. Genel Kurul, sermaye artırımına gidilmesi için de yönetim kuruluna yetki verdi. Kongrede konuşan İbrahim Hacıosmanoğlu, şike konusunda yarın UEFA ve FIFA nezdinde görüşmelere başlamak için İsviçre'ye gideceğini söyledi.

Trabzonspor Kulübü'nun 68. Olağan Mali Genel Kurulu, 7 Bin 500 kişilik Hayri Gün Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Kongreye Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, Asbaşkan Ali Kemal Başaran, Genel Sekreter Köksal Güney, eski yöneticiler ve genel kurul üyeleri katıldı. Üyelerin katılımı ise salonun büyüklüğüne göre oldukça düşük kaldı. Genel Kurulun Divan Başkanlığı'na ise Avukat Ahmet Metin Genç seçildi. Genel Kurul, Divan Başkanlığı'nın oluşturulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Divan Başkanı Ahmet Metin Genç, sözlerine milli kaleci Tolga Zengin'in annesinin ölümünden dolayı başsağlığı dileyerek başlarken, Beşiktaş Kulübü'ne ise gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür etti.

GENEL KURULA İTİRAZ

Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Üstünsalih'in bütçe ile ilgili konuşmasının ardından, Trabzonspor Genel Kurulu Üyesi Recep Bakırtaş ve Ali Sait Yılmaz, mahkeme kararını gerekçe göstererek Olağan Genel Kurulu'a bugün seçim maddesi koyulması veya ileri bir tarihte seçim maddesi koyulması için itirazda bulundu. Divan Başkanı Ahmet Metin Genç, bu konuyu Trabzonspor Yönetimi'nin üst mahkemeye taşıdığını ve bu kararın henüz netleşmediğini gerekçe göstererek yapılan itirazları reddettiklerini belirtti.

KULÜBÜN BORCU 173 MİLYON TL

Trabzonspor Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih, söz alarak kulübün ekonomik durumuyla ilgili olarak bilgi verdi. Yönetim kurulu olarak göreve seçildikleri günden itibaren yeni bir anlayış ile çalışmalara başladıklarını belirten Üstünsalih, "Yeniden yapılanma adına yönetim kurulu olarak önemli adımlar attık. Takımımız yeni bir anlayışla çalışmalara başlamış, UEFA'da grubundan lider çıkarak önemli bir başarıya imza atmıştır. 30 Nisan 2013'de yayınlanan raporda, kulübün borcu 176 milyon TL olarak açıklanmıştı. Kulübümüzü devir aldığımızda reel borcu 190 milyon civarındaydı. Borç miktarımız an itibariyle 173 milyon TL civarına inmiştir. Sıkıntılarımız devam etmekle birlikte, imkanları maksimum güçte kullanarak borç miktarını azaltmış bulunmaktayız.

Trabzonspor Olağan Genel Kurulu'nda söz alan bazı delegeler ise Trabzonspor yönetim kurulunu eleştirirken, bazıları da yapılan icraatlardan dolayı yönetimi tebrik etti. Genel kurul üyelerinin yaptığı konuşmaların ardından söz alan Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu eleştirilere cevap verirken, 6 aylık görev süreleri boyuncu yaptıkları çalışmalar hakkında genel kurul üyelerine bilgi verdi.

"BİZE SABIR GÖSTERİLMESİNİ İSTİYORUZ"

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, çocukluk hayali olan başkanlık görevini en iyi şekilde yürütmeye çalıştığını belirterek, "Allah bize layıkıyla hizmet etmeyi nasip eylesin. Bizim tek derdimiz hem saha içinde hem de saha dışında Trabzonspor'u en iyi şekilde temsil etmektir. Başka da bir istikbal beklentimiz yoktur. Trabzonspor'un yeniden yapılanmaya ihtiyacı olduğunu söyledik. Biz daha önce de 'Transfer yaparak takımı şampiyon yapacağım' diyen sizi kandırıyordur dedik. Biz hala değişim aşamasındayız. Yapılanmaya henüz geçmedik. Sadece bizden öncekilere gösterilen sabrı kısa süreliğine de olsa bize de gösterilmesini istiyoruz. Becerebiliyorsak burada duruyoruz, beceremezsek tribünden geldik bırakıp oraya gideceğiz. Başaramadığımız bir işi başaracağız diye bulunduğumuz yerde kalmayız. Eleştirilere cevap vermek istiyorum. Fatih Sultan Mehmet'e benzetilme gafletinde bulunuldu. Onlar cihan padişahı biz onların zerresi olabilirsek ne mutlu bize. Başka yerde doğanlar bizi yadırgamasınlar, çünkü özel topraklarda doğduğumuza inanıyoruz" dedi.

"BİZİM YARAMIZ 2011'DE ÇALINAN KUPAMIZDIR"

Hacıosmanoğlu, 2011 yılında şampiyonluklarının çalındığını ifade ederek, "Sadece 2011'de değil, 1995-1996, 2003-2004 ve 2004-2005'te de çalınmıştı. Alışkanlık haline gelmiş bu hepimizin zaafı. Ancak biz kendimize yakışan bir duruş sergilemeliyiz. Herkes mücadele etmiştir. Ama şike süreciyle ilgili başlamadan önce de başladıktan sonra da bizim bu konuyla ilgili mücadele etmediğimizi söyleyenler art niyetli insanlardır. Bizim bu konuyla ilgili ne mücadele verdiğimizi herkes biliyor. Bir seçim kaybettik, ama bu işin peşini bırakmadık. Bunun aksini söyleyen yanlış konuşur. 6222 sayılı kanunu Kulüpler Birliği'nden meclise ben göndermedim. Bu kulübü yönetenler gönderdi. Bu yasa bizim elimizden şampiyonluklarımızı çalan hırsızları ceza almasını sağlayan yasaydı. Eğer kulüpler birliği o önergeyi meclise göndermeseydi meclis altı ay önce çıkarmış olduğu ceza yasasını failleri yakalandıktan sonra değişmezdi" diye konuştu.

"YARIN HEM UEFA İLE HEM DE FIFA İLE GÖRÜŞMEYE GİDECEĞİM"

Yarın UEFA ve FIFA yetkilileri ile görüşmeye gideceğini vurgulayan Hacıosmanoğlu, "UEFA ve FIFA ile görüşmelerimiz devam ediyor. Ama Türkiye'deki bu süreci tamamlamak durumundayız. Biz sadece kupamızı istemiyoruz. Biz Türk futbolundaki adaletsizliğin ortadan kaldırılması, bu pisliğin ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Bizim oradaki insanlardan çok beklentimiz yok. Ama bu pisliği temizlerseler ülke futbolunu batırmayacaklar. Aksi takdirde bu pisliğin içinde boğulup gidecekler. Bu nedenle biraz sabırlı olalım. Biz tertemiz bir genel kuruldan çıkarak buraya geldik. Genel kurulun iradesi ile kazandık. Ama yerel mahkeme bir karar verdi. Bugün bizi meşrutiyetini kaybetmiş addeden hukukçu arkadaşımız, kesinleşmemiş bir mahkeme kararı üzerinden görevden ayrılmamızı istemesi doğru değildir. Bir üst mahkeme karar verirse biz gerekeni yaparız" şeklinde konuştu.

"BENİM YÜZÜME TÜKÜRÜRSÜNÜZ"

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, siyasetle bir işlerinin olmadığına değinerek, "Bizim dönemimizde siyaset bu kulübün içine girmeyecek dedik. Siyaset kulübün iliklerine kadar girecek ama kulübe hizmet eden siyaset olacak dedim. Bizim siyasetle hiç işimiz olmadı. Siyaset Trabzonspor'un hizmetinde olacaktır dedik. Bugün de böyle. Kazlıçeşme'ye millet adına gittim. Ben bunu siyasi ve ticari kendi lehime çevirirsem toplanıp benim yüzüme tükürürsünüz. Yarın bir başkası Türkiye'ye daha iyi hizmet eder, o zaman da onun yanında oluruz" ifadelerini kullandı.

Kendisinin şikeyle mücadele etmediğini savunanların olduğunu hatırlatan Hacıosmanoğlu, "Taraftar olarak mücadele edenlerimiz var şikeye karşı. Aynı isimler daha önceki mevcut başkanı savunuyordu. Bizim şikeyle mücadele etmediğimizi söylüyorlar. Tahkim Kurulu'na neden gittiğimizi söylüyorlar. Ortada ahlaksız bir karar var. Tahkime iki tane ahlaksız karar olmayacağını söyledim. Bu kararı ne UEFA disiplin kurulu, ne tahkim kurulu ne CAS verdi. Bu ahlaksız kararı, federasyon ve kurulları verdi. Bunu düzeltmek sizin elinizde. Ama pislik ve adaletsizlik düzelmezse o koltuklarda oturamazsınız. Ben oradan çıkışta 'Yıldırım Demirören şikeyi kabul etti' dedim onlar da kibar bir açıklama yaptılar. Ben ona '2011 yılında şike yoktur diyorsan, senle oturmam bu çayı içmem' dedim ondan sonra bir saat oturduk. Orada kimin şikeyi kabul ettiğini herkes biliyor zaten. Şikenin başı ve organizatörü Aziz Yıldırım'dır. Ama ona güç veren, destekçi olan, yardım eden kim varsa, şike yoktur sözünü kim yoktur diyorsa namussuzun dik alasıdır. Yarın İsviçre'ye gideceğim" diyerek sözlerini tamamladı.

YÖNETİM KURULUNUN SERMAYE ARTIRIMI İSTEĞİ KABUL EDİLDİ

Trabzonspor Yönetim Kurulu'nun 6 aylık görev süresi mali ve idari açıdan ibra edilirken, 482 milyon 750 bin TL olan 2014 yılı bütçesi ise genel kurulun onayından geçti. Genel Kurul, sermaye artırımına gidilmesi için de yönetim kuruluna yetki verdi.

Trabzonspor'da yapılan Olağan Genel Kurul'daki konuşmaların ardından Denetleme Kurulu, Disiplin Kurulu, Sicil Kurulu, Arşiv ve Müze Kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimine geçildi. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu Ali Kemal Başaran Trabzonspor İsviçre Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title