Haberler

Tasarım Günleri 7. Yıl Sertifikalarını Verdi

Güncelleme:

Zaman Gazetesi'nin düzenlediği +1TGazete Tasarım Günleri'nin yedincisi dün sona erdi.

Türkiye ve yurtdışındaki üniversitelerinden etkinliğe katılan 430 genç sertifikalarına kavuştu.

Zaman Gazetesi'nin düzenlediği +1TGazete Tasarım Günleri'nin yedincisi dün sona erdi. Türkiye ve yurtdışındaki üniversitelerinden etkinliğe katılan 430 genç sertifikalarına kavuştu.

+1T Gazete Tasarım Günleri 35 kişi ile deneme yanılma yoluyla başladı hayata. Her yıl meraklıları Türkiye'nin ve dünyanın en önemli isimleri ile bir araya geldi, ustalardan mesleğin sırlarını öğrendi. İlk mezunları çeşitli kurumlarda, kariyer hayatına başladı. Önceki gün, (26 Haziran) Zaman Gazetesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen ödül töreninde, +1T 430 öğrenciye sertifikalarını vererek yedinci yılını geride bıraktı.

Ödül töreninde konuşan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Mehmet Kamış, +1T'nin düzenlenmesine vesile olan Zaman Gazetesi Görsel Yönetmeni Fevzi Yazıcı, Gazete Tasarım Koordinatörü Selim Şimşiroğlu'na ve ekibine teşekkür etti. Türkiye'nin en büyük sorununun tasarım olduğunu vurgulayan Kamış, ekonomik ve diplomatik krizlerin dahi çözüleceğini belirterek, Türkiye'de tasarımın daha ağır bir kriz olduğunu söyledi. Batıda köylerin estetik çerçevesinde düzenlendiğine dikkat çeken Kamış, "İsviçre'nin bir köyüne gittim. Orada odunların, at arabalarının ve samanların nerede olacağı tasarımla belirlenmiş. Bizim ülkemizde 800 yıl önce Mardin'de inanılmaz bir şehir tasarlanmıştı. Bugün bakıyorsunuz o şehir çok kötü bir şehre dönüşmüş." dedi.

Kamış +1T'nin estetik değerlerin korunması ve gelişmesi yönünde önemli bir misyon taşıdığını ifade ederek, "Bence tasarım dersi almamış hiç kimseyi partiler belediye başkanı adayı yapmasın." ifadesini kullandı.

Tasarım Günleri Sertifikalarının verildiği gecede konuşan Vodafone Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Sinan Kızıldağ da geleceğin tasarım uzmanları ile beraber olduğunu dile getirerek bu anlamda ödül törenini çok anlamlı bulduğunu söyledi. Kızıldağ, Zaman gazetesinin kendisi için yaptıracağı yüzlerce matbaa yerine bu semineri yapmasının gazete için daha önemli olduğunu anlatarak bundan sonra +1T etkinlikleri kapsamında gençlere yönelik yapılan her türlü çalışmada Vodafone Freezone olarak destek vereceklerini söyledi. Kızıldağ: " Tasarım Günleri'ni desteklemekten mutluluk duyuyoruz ve bizleri çok heyecanlandıran geliştiren bu projenin gençlere de çok katkısı olduğunu düşünüyoruz." dedi. Yapılan Tasarım Günleri için organizasyonu gerçekleştiren Zaman Gazetesine teşekkür etti.

Casper Genel Müdür Yardımcısı Enes Koçak ise Casper' ın yirmi yıldır krizlere rağmen büyüyerek gelişmiş bir şirket olduğunu söyledi. Bir işe başlarken bir insanın hayalinin net olması gerektiğini vurgulayan Koçak, kurum olarak daima gençlere destek vereceklerini belirtti. Koçak, "Tasarım Günlerini desteklemekten çok mutluyuz, gelecek yıllarda da bu organizasyonla yeniden burada sponsor olacağız". diye konuştu.

Sekiz günlük eğitim sonunda yapılan değerlendirme ile en iyi 7 tasarımcı belirlendi. Atölye çalışmasında, 1. Vildan Akın, ödülünü Vodafon İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Kızıldağ'dan alırken, 2. Murat Bektaş'a Casper Genel Müdür Yardımcısı Enis Koçak; 3.Sefa Fevzioğlu, 4. Sena Karataş ve 5. Funda Melek Özkapan'a da Zaman Gazetesi Genel Yönetmen Yardımcısı Mehmet Kamış'tan, 6. Emrah Özdemir ve 7. Zahide Eda Yıldız'a ise hediyelerini Zaman Gazetesi Görsel Yayın Yönetmeni Fevzi Yazıcı'nın elinden aldı.

+1 T Gazete Tasarım Günler'i başladı. Türkiye'nin farklı üniversitelerinden yaklaşık iki bin 200 öğrencinin başvurduğu Tasarım Günleri'ne 430 öğrenci katıldı. Sekiz gün boyunca genç tasarımcılar yerli ve yabancı alanında önemli bir çok kişi ile buluştu. Dünyaca ünlü, Kreatif Direktör Mark Porter, ünlü İllüstratör Anita Kunz, Post Gazetesi grafik editörü Jeff Goertzen ve fotoğraf dünyasının ustaları Eric Bouvet, Gael Turine ve Samuel Bollendorff ve Türkiye'den Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can, Gazeteci Cüneyt Özdemir, Karikatürist Salih Memecan, Grafik Tasarımcı Bülent Erkmen, MSGSÜ Grafik Bölüm Başkanı Prof. Ayşegül İzer, Yazar M. Nedim Hazar, Zaman Gazetesi Görsel Yönetmeni Fevzi Yazıcı, Öğretim Görevlisi Savaş Çevik, Zaman Gazetesi Tasarım koordinatörü Selim Şimşiroğlu, Hürriyet Gazetesi Görsel Danışmanı Reha Erdoğan, Sabah Gazetesi Görsel Yönetmeni Ömer Bahar, Radikal Gazetesi Görsel Yönetmeni Sertaç Bala, Zaman Gazetesi Fotoğraf Editörü Selahattin Sevi, Medya ve Yayıncılık Uzmanı Barış Özcan gibi önemli isimler seminer verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Kamış Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title