Haberler

Tasarım Dünyasının Dahileri Alldesign İçin İstanbul'daydı

Güncelleme:

İstanbul, 22-23 Şubat'ta tasarım dünyasının dahilerini ağırladı!

22-23 Şubat'ta tasarım dünyasının dahileri alldesign için İstanbul'daydı!

Darren Aronofsky, George Lois, Ron Arad, Es Devlin gibi ünlü isimler Hilton Convention Center'da gerçekleşen alldesign tasarım konferanslarında Türk izleyicilerle buluştu!

Dünyaca ünlü tasarımcıları İstanbul'da 2 gün süren bir tasarım buluşmasında bir araya getiren alldesign, 2.yılında da büyük ses getiren bir organizasyona imza attı. Hayatımızın her alanına yön veren yaratıcı endüstrilerin ele alındığı alldesign 2013'te kendi dalının uzmanları tasarıma bakış açılarını ve dünyaca ödüllü işlerini izleyicilerle paylaştı.

Darren Aronofsky, George Lois, Ron Arad, Stefan Sagmeister, Es Devlin, Tina Earnshaw, John Hardy, Claude Challe ve Marco Susani gibi tasarım dehalarına ev sahipliği yapan alldesign farklı sektörlerden 5000'e yakın kişiyi bir araya getirdi!

TC Kültür Bakanlığı, İBB, Mimar Sinan Üniversitesi, Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu gibi birçok önemli kurumun desteğiyle, KLK Gayrimenkul 'ün ana sponsorluğunda, Arketipodesign/Designo'nun Darren Aronofsky konuşmacı sponsorluğunda, Bien Seramik'in Ron Arad konuşmacı sponsorluğunda, Armaggan, Beck's ve Geberit ve'in co-sponsorluklarında gerçekleşen alldesign, 2013'ün en çok konuşulan tasarım organizasyonu oldu!

alldesign'ın ilk gününde ünlü Mad Men dizisine ilham verdiği söylenen ve tasarımları MOMA'da sergilenen ikonik reklamcı, sanat yönetmeni, yazar, tasarımcı George Lois "Tutuculuğu Reddet İkon Yarat" başlıklı konuşmasında yeni kitabı DAMN GOOD ADVICE (FOR PEOPLE WITH TALENT)'ın ana temalarına değindi. Lois, konuşmasının bir bölümünde Türkiye'nin önde gelen reklamcılarından Serdar Erener ile de sohbet etti.

Tasarım harikası Bookwarm kitaplık ve dev Swarovski kristal avizelerin yaratıcısı, Belçika'daki Mediacite'nin ve İsrail'deki Holon Tasarım Müzesi'nin de mimarı Ron Arad tasarım dünyasını 'Neler ve Eğerler' konuşmasıyla değerlendirdi.

2012 Londra Olimpiyat Oyunların Kapanış Törenleri'nin, Batman ve Hamlet gibi showların sahne tasarımcısı, Jay-Z, Rihanna, Kanye West, Lady Gaga, Lenny Kravitz, Muse, Pet Shop Boys, Take That ve Mika gibi ünlü şarkıcı ve grupların kostüm ve konser sahnelerinin tasarımcısı Es Devlin; 'Tepe Boşluğu' başlığındaki konuşmasıyla alldesign katılımcılarıyla yaratım sürecini ve çalışmalarının perde arkasını paylaştı.

Asya'dan esinlenerek yarattığı mücevher tasarımlarıyla dünya çapında büyük üne kavuşan John Hardy, doğaya duyduğu saygıyı ve insana verdiği değeri yüceltmek adına Bali'de "Green School"u kurdu. John Hardy, doğayla uyumlu, yenilikçi düşüncelerini tasarımlarına nasıl yansıttığını alldesign'da anlattı.

Motorola Dijital Tasarım bölümü eski Küresel Başkan Yardımcısı, tasarımcı Marco Susani ve Türkiye'nin en ünlü endüstriyel tasarımcılarından Defne Koz ise Doğa ve Evrimleşme başlığında tasarıma olan yaklaşımlarını alldesign

katılımcılarıyla paylaştı.

alldesign tasarım konferanslarının ilk gününde ayrıca Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu Yönetim Kurulu Başkanı ve European Academy of Design Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Özlem ER ; endüstriyel tasarımcılar Ümit

ALTUN, İsmail OVACIK, Aydın MERT, Zeynep FALAY, Ceren BAĞATAR ; YEKON -Yaratıcı Endüstriler Konfederasyonu Başkanı , Sanat Yönetmeni, Reklamcı Yiğit ŞARDAN ; Sosyal Medya İletişimcileri Derneği Başkanı Genco DEMİRER ; Sosyal İnsan Aziz KEDİ; Medya SOS Kurucu Ortağı Bora YETER ; Reklam Yazarı Olcayto CENGİZ ve Sosyal Medya Uzmanı Bahriye SARIKAYA gibi isimlerin de konuşmaları gerçekleşti.

alldesign'ın ikinci gününe ise sinema dünyasının en iyi yönetmenleri arasında gösterilen ve Türkiye'ye gelişi büyük heyecanla beklenen Darren Aronofsky damgasını vurdu! Requiem for a dream, The Wrestler ve Oscar'lı Black Swan gibi baş yapıtların yönetmeni Darren Aronofsky, tasarımla ilgili görüşlerini Mehmet Ali Alabora'nın sorularını yanıtlayarak izleyicilerle paylaştı. 30'un üzerinde ödülün sahibi olan Aronofsky şu an baş rollerinde Russell Crowe, Jennifer Connelly, Emma Watson ve Anthony Hopkins gibi isimlerin yer aldığı ve Nuhun Gemisinin hikayesinin işlendiği NOAH filmi üzerinde çalışıyor. İzlanda'da çekimleri devam eden filmin 2014'te gösterime girmesi bekleniyor.

Nicole Kidman, Cate Blanchett, Kate Winslet, Gwyneth Paltrow gibi isimlerin ikon makyaj tasarımcısı Tina Earnshaw alldesign katılımcılarına "Siz De Bir Film Yıldızı Gibi Görünebilirsiniz" diyerek sahnede göz alıcı bir makyaj tasarımı yaptı. Tina Earnshaw; Titanic, Italian Job, Spiderman 2 ve 3, Mamma Mia, Sliding Doors, Marley & Me, Talented Mr Ripley gibi sayısız Hollywood filminin makyaj tasarımını yapmış ve Titanic filmindeki makyajlarıyla Oscar ve Bafta'ya aday olmuştu.

Rolling Stones, David Byrne, Lou Reed gibi isimlere yaptığı albüm kapaklarıyla efsaneleşmiş , grafik tasarımın rock star'ı olarak gösterilen , 2 Grammy Ödüllü Stefan Sagmeister alldesign'da tasarımlarındaki anarşiyi izleyicilerle paylaştı.

Buddha Bar restoran, kulüp ve müzik derlemelerinin yaratıcısı olan ünlü Fransız DJ/müzisyen Claude Challe ise alldesign'a milyonlarca insana ulaşan müzikleriyle renk katarak 'Yaşam Tutkusu' odaklı bir konuşma yaptı. alldesign tasarım konferanslarının ikinci gününde konuşma yapan diğer isimler ise LEGO Mindstorms Çevrimiçi Topluluk Yöneticisi ve tasarımcısı Steven Canvin; Finding Nemo, Antz, Shrek, The Incredibles ve Cars gibi ünlü Hollywood animasyon filmlerinin görsel efekt takımında yer alan Erdem Taylan; yönetmen Mustafa Altıoklar; İTÜ Endüstriyel Tasarımı Bölüm Başkanı, IDA Istanbul Başkanı Prof. Alpay Er; yapımcı Mehmet Altıoklar; ünlü sinema ve televizyon yıldızı Demet Evgar; sanat yönetmeni ve tasarımcı Ali Gürevin; marka danışmanı Erol BATİSLAM; gazeteci Emre İskeçeli; Hürriyet Gazetesi Yayın Koordinatörü Emre Oral; Hürriyet Gazetesi WEB – Mobil Koordinatörü Bülent MUMAY ; "2013 IDA Congress Istanbul" İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Şebnem Timur ÖĞÜT ; Kültür Tarihçisi, Yayıncı (Arkeoloji ve Sanat Yayınları) Nezih BAŞGELEN ve mimar Mete ARAT'tı.

alldesign "AKLIN GÖZÜYLE GÖRMEK" MOTTOSUYLA FARKLI

SEKTÖRLERDEKİ YARATICI ENDÜSTRİLER İÇİN YENİ PERSPEKTİFLER AÇTI!

Tasarımı farklı bir bakış açısıyla ele alan alldesign'ın mottosu 'aklın gözüyle görmek'. All Design Grup Koordinatörü Can Gürcan, etkinliğin temel felsefesini şöyle özetledi : "Görünenin ardındakini anlamak için hayata farklı bakmak gerekir. Ne de olsa hayatımız tasarım."

alldesign'ın ana amacı tasarımcı düşünce ve tasarımın yarattığı farkların pazarlama ,markalaşma, ergonomi gibi birçok alanda kullanımının irdelenmesi, günümüz ve geleceğin tasarımcılarına farklı bir bakış açısı kazandırması. Bu amaçla yola çıkarak alldesign, iki gün boyunca tasarımcılarla pek çok sektörden üreticinin bir araya geldiği bir organizasyonla sadece yeni tasarımlara, yeni objelere hayat vermekle kalmadı, gerek tasarım şirketlerine, gerekse üreticilere yepyeni iş birliktelikleri sundu.

alldesign Grup Koordinatörü Can Gürcan: "Tasarım kavramı hayat kalitesini arttırmak ve ürün inovasyonu için kullanılan en önemli güç olarak ortaya çıkmaktadır. Hayatımızın her alanında görsel ve fonksiyonel açıdan geliştirilen tasarımlar, işin kalitesini ve satış imkanlarını kuvvetlendirmektedir. alldesign konferansları ile tasarım ve tasarımcı düşüncenin bizleri en doğru hizmete nasıl ulaştırdığını, müşteri alışkanlıklarını ve toplumsal vizyonu nasıl etkilediğini keşfettik. Tasarımı fonksiyonel, üretilebilir, kullanılabilir ve hayatın her alanına nüfuz edebilir bir noktaya getirmeye odaklı olan alldesign'ın hedefi, farklı sektörlerdeki yaratıcı endüstriler için yeni perspektifler açmak." dedi.

alldesign AFTER EVENT PARTY'de EFSANE DJ CLAUDE CHALLE

İMZASI!

alldesign 2013'ün ünlü konuşmacıları, sektörün önde gelen isimleri ve ünlü simalar, 23 Şubat gecesi The Hall'da gerçekleşen kapanış partisinde efsanevi DJ Claude Challe ile unutulmayacak bir gece yaşadı. Tunus asıllı Fransız DJ ve uluslararası Buddha Bar restoran, kulüp ve müzik derlemelerinin yaratıcısı olan Claude Challe, New-Age ile Doğu ezgilerini harmanlayarak çok geniş kitlelere ulaşmayı başaran efsanevi bir isim. DJ'liği yaşam tarzı olarak benimseyen Challe, derlediği albümlerle dünya çapında milyonlarca insana ulaşıyor.

BU YIL alldesign KONFERANSLARI İLE EŞ ZAMANLI GERÇEKLEŞEN YARATICI ENDÜSTRİLER FUARINDA TASARIM MARKALARI TÜKETİCİLERLE BULUŞTU.

Konferans programının yanı sıra pek çok renkli aktiviteye de ev sahipliği yapan alldesign 2013'te 2000 metrekarelik bir fuar alanı da bulunuyordu. Derin design, Bien seramik, Geberit, Tuna Ev Ofis, Armaggan gibi Türkiye'nin önde gelen tasarım markaları, alldesign'13 Yaratıcı Endüstriler, İç Mimari, Dekorasyon, Obje Tasarımları ve Ürünleri Fuarı'nda yer aldı. Üretici ve tasarımcının bir araya geldiği fuarda, tasarımlardaki son trendler kullanıcısına ulaştı ve katılımcılar yeni iş birliktelikleri yapma fırsatı buldu.

MİKAEL VARHELYI, MURAT DENİZALTI, SERTANÖZBUDUN GİBİ PEK ÇOK ÖNEMLİ İSİMDEN OLUŞAN GÜÇLÜ DANIŞMA KURULU VE DESTEKLEYENLERİYLE alldesign 2. YILINDA DA BÜYÜK SES GETİRDİ!

Fuarcılık ve organizasyon dünyasının deneyimli ismi Türkel Events tarafından organize edilen alldesign, marka danışmanı Erol Batislam'ın moderatörlüğünde düzenlendi. alldesign2013'ün Danışma Kurulu'nun bir başka önemli ismi ise U2 gibi dünya çapında ünlü grup ve sanatçıların turlarının ve Eurovision 2008'in sahne tasarımcısı ve Hollywood'un pek çok ünlü filminin de sanat yönetmenliğini yapan Mikael Varhelyi di.

Kurulda ayrıca kültür tarihçisi Nezih Başgelen, iç mimar/tasarımcı Murat Denizaltı, endüstriyel tasarımcı Demir Obuz, tasarımcı Sertan Özbudun, iç mimar/tasarımcı Esin Sözer ve iç mimar/tasarımcı Müge Hansoy gibi isimler yer aldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Darren Aronofsky Tina Earnshaw John Hardy Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title