Haberler

Tarsus'ta 30 Ağustos Coşkusu Alanlara Sığmadı

Güncelleme:

Başkan Kocamaz, "şanlı bayrağımızın altında yaşamak isteyenler hepimizin başının tacıdır"

Tarsus Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında düzenlediği 'Zafer Şöleni'nde Tarsuslular Açık Gösteri Merkezi'ne akın etti. Coşkulu kutlanan Zafer Şöleni alanlara sığmadı. Programda Mustafa Yıldızdoğan, Gökhan Tepe ve Şahika'nın verdiği konser ile Tarsuslular gönüllerince eğlendiler.

Tarsus Halk Eğitim Merkezi Folklor ekibinin gösterisiyle başlayan şölen daha sonra sanatçı Şahika'nın sahne almasıyla devam etti. 30'ncu yaşına giren Şahika doğum günü pastasını sahnede kesti. Ardından sahne alan ünlü ses sanatçısı Mustafa Yıldızdoğan seslendirdiği parçalarla Tarsusluları coşturdu.

En son sahneye çıkan Gökhan Tepe'nin söylediği birbirinden güzel parçalarla kendisinden geçen vatandaşlar, konser boyunca Tarsus Belediyesinin dağıttığı ay yıldızlı bayrakları ellerinden düşürmedi ve sanatçılara tempo tutarak eşlik etti.

Gecede konuşan Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bu ülkenin ekmeğini yiyen, suyunu içen, havasını teneffüs eden bir gurup mahlukatla iş birliği içerisinde bu ülkeyi bölmek ve parçalamak düşüncelerini bir şekilde hayata geçirmek için bu ülkenin huzuruna bu ülkenin bütünlüğüne bu ülkenin dirliğine adeta çomak sokulmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Bu ülkenin bekası için hayatlarını kaybeden şehitleri rahmetle andıklarını söyleyen Başkan Kocamaz, "Bugün bundan tam 90 yıl önce bu ülkeyi kirli çizmeleriyle kirleten emperyalist güçlerin bu ülkede Türk Milletinden en büyük dersini aldığı gündür. Ve o günlerde özellikle bütün sıkıntılara rağmen kuvva-i milliye ruhuyla bir araya gelen ve Aziz Atatürk'ün önderliğinde bu ülkede hür ve bağımsız olarak yaşamak isteyen Yüce Türk Milleti'nin dünyaya dersini verdiği gündür. Bu kutsal topraklarda her zaman emperyalist güçlerin gözü olmuştur. Geçmişte nasıl ki Anadolu topraklarını vaat edilmiş topraklar olarak gören Avrupalı emperyalist güçler, kendilerini medeni addeden bu zavallılar bugünde aynı düşünceyle belki topla, tüfekle değil ama bu ülkenin içerisinde bizzat bu ülkenin ekmeğini yiyen, suyunu içen, havasını teneffüs eden bir gurup mahlukatla iş birliği içerisinde bu ülkeyi bölmek ve parçalamak düşüncelerini bir şekilde hayata geçirmek için bu ülkenin huzuruna bu ülkenin bütünlüğüne bu ülkenin dirliğine adeta çomak sokmaktadırlar. Ama biz şuna inanıyoruz ki ceddimizden gördüğümüz gibi geçmişte nasıl bir ve beraber olduysak bu ülkeyi o kirli ve hain çizmelerden nasıl hep birlikte kurtardıysak bugünde, yarında bu ülkeyi hep birlikte savunacağız ve o hainlerin düşüncelerini Allah'ın izniyle hep birlikte boşa çıkaracağız" dedi.

Bugün Müslüman alemi perişanlık içinde olduğunu kaydeden başkan Kocamaz şunları söyledi: "Maalesef bugün Müslüman alemi perişanlık yaşamaktadır. Maalesef tüm İslam alemi bugün bir şekilde batının oyuncağı haline gelmiştir. Ve bu kutsal topraklarda, İslam Medeniyeti'nin yaşadığı topraklarda bizzat kendi elleriyle maalesef bütün Arap alemini Arap Baharı diyerek perişan hale getirmişlerdir. Bunun bir uzantısı olarak binlerce yıldır İslam'a bayraktarlık yapan Yüce Türk Milleti'nin önüne set çekmek ve oralarda uyguladıkları perişanlıkları, zalimane düşünceleri bu vatan topraklarında da uygulamak istemektedirler. Bizler saflarımızı sıklaştırırsak bizler birbirimizi seversek hoş görü ortamı içerisinde, saygı ve sevgi çemberi içerisinde birbirimize yaklaşım gösterebilirsek bizim aramıza bu nifak tohumları hiçbir zaman ekilemeyecektir.

Bu ülkede otuz yıldır kardeşkanı dökmek için bazı hainleri kullanmışlardır ve bu hainler son günlerde daha da azıtmış silahlı kuvvetlerin dışında, Mehmetçiklerimizin dışında halkımızı da sivil vatandaşlarımızı da bir şekilde yok etmek üzere o zalimane tavırlarını sergilemiş olabilirler. Ama bizler geçmişte olduğu gibi bu ülkenin Misak-ı Milli sınırları içerisinde hür ve bağımsız olarak yaşayacağını bir bütün olarak yaşayacağını, bölünmeyeceğini ve ay yıldızlı bayrağın altında bir ve beraber yaşamak üzere ant içtiğini bir kez daha haykırıyoruz. Ve bir kez daha haykırıyoruz ki bu Tarsus Meydanı'ndan bir kez daha diyoruz ki bu bayrağın altında yaşamak isteyenler hepimizin başının tacıdır ama bu bayrak altında yaşamak istemeyen her kim olursa olsun kendine vatan aramalıdır." Dedi.

Daha sonra söz alan MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel Bu toprakları vatanlaştıran, Türkleştiren ulu ecdadımızın kahramanlığı ve fedakarlığı sayesinde bugünleri yaşadıklarını söyledi.

Bozyel, "Aziz Tarsuslular bundan 90 yıl önce bize bu aziz vatanı dar kılmak isteyen o günün deyimiyle yedi düvel karşısında Anadolu'yu bir bayrak gibi dalga dalga dolaşan, Samsun'da başlayan geziyle 30 Ağustos'ta İzmir'de son bulan ve büyük önder Mustafa Kemal'in ifadesinde kendisini bulan " Milletin mukadderatını yine milletin milli iradesi kurtaracaktır." sözünün ne anlama geldiğini işte bu bayramlar bize ifade etmektedir. Bu vesile ile bugün burada ellerimizde ay yıldızlı bayrağımızla hürriyet içerisinde bağımsızlığı yaşıyor ve çoluk çocuk, anne, bacı, kardeş, komşu bir arada bu şölende bulunabiliyorsak, eğer ezanlarımızda bulunan Allahu Ekber sesleri gök kubbeyi çınlatıyorsa unutmamalıyız ki bunların tamamı 30 Ağustos Zaferi'ni bize yaşatan ve bu toprakları vatanlaştıran, Türkleştiren ulu ecdadımızın kahramanlığı ve fedakarlığı sayesinde olmuştur.

O gün milletimizin hürriyet kapısını bize aralayan ecdadımızı unutmak gafletten öte ihanet olur.

Bugün maalesef görüyoruz ki Anadolu topraklarında bin yıldır bir arada bulunan ve Türk Milleti adı altında üç kıta yedi denizde at koşturmuş, kılıç sallamış ulu ecdadımızın tüm fertlerini birbirinden ayırarak onu mandalina dilimleri gibi parçalara ayırmak isteyen zihniyet adım adım planını hayata geçirmeye çalışıyor. Nasıl ki dün ölüme severcesine koşarak giden genç yavrularımız, çocuk yaştaki Mehmetçiklerimiz bu vatanın bağımsızlığı için canlarını feda etmişse bugün bu vatanı, bu toprakları bölüp paylaşmak isteyen hainlere buradan diyoruz ki dün " Ordular ilk hedefiniz Akdeniz'dir ileri." Emriyle düşmanı denize döken o ecdadın torunları olarak biz Türk milliyetçileri vatanım uğrunda ha aşını yemişim ha kurşununu diyerek canından vazgeçecek kadar büyük bir Türkiye sevdalısıdır" şeklinde konuştu.

Sahne alan sanatçılara Başkan Kocamaz ve Genel Sekreter Yardımcısı Bozyel plaket ve çiçek verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Burhanettin Kocamaz Abbas Bozyel Tarsus Güncel Haberler

title