Haberler

Sinan Şamil Sam Türkiye Boks Şampiyonası Eleme Müsabakaları Sona Erdi

Türkiye Boks Federasyonu tarafından Kastamonu'da düzenlenen Sinan Şamil Sam Büyük Erkekler Türkiye Boks Şampiyonası final maçları eleme müsabakaları sona erdi.

Türkiye Boks Federasyonu tarafından Kastamonu Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Sinan Şalim Sam Büyük Erkekler Türkiye Boks Şampiyonası final maçları eleme müsabakasının 2. grup maçları sona erdi.

Müsabakaların son gününde Vali Şehmus Günaydın, Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Dünya Boks Şampiyonu Sinan Şamil Sam'ın annesi Sevim Sam ile kardeşi Alpaslan Şam ve ailesi, Türkiye Boks Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Hakkı Gül, Kastamonu Emniyet Müdürü Yardımcısı aynı zamanda Türkiye Boks Federasyonu Kastamonu İl Temsilcisi Asım Dursun ile çok sayıda seyirci katıldı.

24 İLDEN 97 SPORCU KATILDI

10 sıklette düzenlenen müsabakalara, 24 ilden 97 sporcu katıldı. Sporcular, 21 Aralık'ta Ordu'da düzenlenecek olan Türkiye Boks Şampiyonasına katılabilmek için birbirleriyle kıyasıya mücadele etti. Kıran kırana geçen maçlarda, 46-49 kilogramda Kayseri'den katılan Ferhat Dikmen, 52 kilogramda Kahramanmaraş'tan katılan Halil Bucak, 56 kilogramda Kocaeli'nden katılan Selçuk Eker, 60 kilogramda Hatay'dan katılan Ünal Guzhan, 64 kilogramda İstanbul'dan katılan Osman Emre Kuzu, 69 kilogramda Adana'dan katılan Utku Erdoğan, 75 kilogramda İstanbul'dan katılan Burhan Alışkan, 81 kilogramda Ankara'dan katılan Tarık Akyüz, 91 kilogramda Hatay'dan katılan Turgay Tabaru ve +91 kilogramda Erzurum'dan katılan Aydoğan Aydın, birincilik kürsüsüne çıkan sporcular oldu.

Kastamonu'da düzenlenen elemelerde 40 boksör, Ordu'da düzenlenecek olan Sinan Şamil Sam Büyük Erkekler Türkiye Boks Şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

SİNAN ŞAMİL SAM'IN AİLESİNDEN SPORCULARA ALTIN

Kastamonu'da düzenlenen müsabakalarda rakiplerini yenerek birinciliğe hak kazanan sporculara, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Dünya Boks Şampiyonu Sinan Şamil Sam'ın annesi Sevim Sam ve kardeşi Alpaslan Sam, sporculara altın hediye etti.

Ödül töreninde konuşan Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, "Kastamonu'ya gelerek kendilerini gururlandıran değerli sporcumuz Sinan Şamil Sam'ın ailesine teşekkür ediyorum. Bu turnuvayı Sinan Şamil Sam'ın adına düzenledik. Türk boksunun başı sağ olsun diyorum" dedi.

Sinan Şamil Sam'ın annesi Sevim Sam ise, böyle bir turnuvanın oğlunun adına düzenlenmesinden ötürü büyük gurur duyduğunu ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini kaydetti. Türkiye Boks Federasyonu'na oğlunu unutmadıkları için ayrıca teşekkür eden Sevim Sam, "Oğlumu kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Ama burada boks yapan çocuklarımıza da başarılar diliyorum. Onlarda benim çocuklarım. Onlara da başarılar diliyorum. Buraya gelince oğlumun eski günlerini hatırladım. İnşallah bu çocuklarımızın arasından bir Sinan'da onlar olur" diye konuştu.

Sinan Şamil Sam'ın kardeşi Alpaslan Sam da, "Turnuvaya ağabeyimin adının verilmesinden dolayı ayrı bir gurur yaşıyoruz. Bundan dolayı duygulandık. Ağabeyimden bir kez daha gurur duydum. Bu duygu anlatılmaz, yaşanır" şeklinde konuştu.

Abisinin de bu tür turnuvalardan, bu tür yerlerden geçtiğinin altını çizen Alpaslan Sam, "Her zaman ağabeyim yanında olduk. Burada tekrar ağabeyimi seyrediyormuş gibi hissettim. Ağabeyimin adını böyle bir turnuvaya verdikleri için federasyonumuza çok teşekkür ediyorum. İnşallah ağabeyimin adını unutturmayacaklar. Ağabeyimin adını daha büyük turnuvalara vereceklerdir. Buradaki çocuklar, inşallah ağabeyimi daya iyi tanımaya çalışacaklar. Ağabeyim gibi büyük bir sporcu olmaya çalışacaklar" ifadelerini kullandı.

En son ağabeyi Sinan Şamil Sam'ı Avrupa Şampiyonası'ndaki final maçında seyrettiğini söylene Alpaslan Sam, "O maç, berabere bitmişti. Biz, o anı yaşayamıyoruz. Çünkü ağabeyimin, maç yaparken duramıyoruz orada. Stadın dışındaydım ben. Maç, berabere bitti ve Avrupa Şampiyonası'nın tekrarı verildi" ifadelerini kullandı.

Abisi Sinan Şamil Sam ile pek geçinemediklerini aktaran Alpaslan Sam, "Ağabeyimle kavga de ederdik. Ama, ağabeyimin beni çok sevdiğini biliyorum. Bende onu çok seviyordum. Hala inanamıyorum öldüğüne, sanki bir yerden çıkıp gelecek duygusu var içimde. Şu anda bile umutluyum" dedi. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Sinan Şamil Sam Kastamonu Türkiye Eyüp Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title