Haberler

"Şike" Davasına Yarın Devam Edilecek

İstanbul 16.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve 23'ü tutuklu 93 sanığın yargılandığı Şike davasının bugün görülen 5'inci duruşması sona erdi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve 23'ü tutuklu 93 sanığın yargılandığı Şike davasının bugün görülen 5'inci duruşması sona erdi. Duruşma yarına ertelenirken tutuklu sanık Olgun Peker'in savunmasının tamamlanmasının ardından sanıklardan Hakan Karaahmet ve müşteki Şener Kaçmaz ifade verdi. Sanıklar haklarındaki suçlamaları reddederken müşteki Kaçmaz, daha önce verdiği ifadeleri kabul etmeyerek sanıklardan şikayetçi olmadığını dile getirdi.

Hakkındaki suçlamaları reddeden Karaahmet, örgüt yöneticisi rolünün karakterine uygun olmadığını ifade ederek, "Açıklamalarımdan sonra beni basamak olarak kullanıp birilerine ulaşılmaya çalışıldığını anlayacaksınız" dedi.

Duruşmada savunmasını yapan Karaahmet, Giresunspor'da bir dönem yöneticilik yaptığını, tutuklandığı sürece kadar Olgun Peker ile hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti. Peker'le sadece 8-9 aylık bir yöneticilik yaptığı için ilişkisinin olduğunu belirterek, "Varsa böyle bir örgüt ilişkisi ortaya konulmasını istiyorum" diye konuştu.

Olgun Peker'in 2008 yılında kulüp başkanlığına seçildiğini belirten Karaahmet, "Peker, takımı alt sıralardan aldı ve kurtardı. Daha sonra Giresun'un ileri gelenleri, kulübün bir üst lige çıkması için destek çağrısı yaptı. Bende bu arada görev alarak yöneticilik yaptım. Ancak Olgun Peker de bilir ki birçok konuda kendisiyle anlaşamamışızdır" ifadelerini kullandı.

Karaahmet, mahkeme başkanına, "Siz şu ana kadar hiç tahliye vermemişsiniz. İnşallah biz ilk oluruz" demesi üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, "Nereden biliyorsunuz tahliye vermediğimizi?" diye sordu. Sanık Karaahmet de "Odatv davasında tahliye vermemişsiniz" cevabını verdi. Başkan Ekinci ise "Bizim Odatv'den başka bir sürü davamız var" dedi.

Öte yandan sanık Karaahmet'in savunma yaptığı sırada Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, Aziz Yıldırım'ın avukatı Abdullah Kaya'ya, "Orada ne seyrediyorsunuz, maç mı? Tribün oluşmuş. Herkes o yöne bakıyor. Lütfen bilgisayarı kapatalım" uyarısında bulundu. Avukat Kaya da maç izlediklerini dava konusunun maçlar olduğunu ifade etti. Bunun üzerine mahkeme başkanı Ekinci, anlamışım maç izlediğinizi diyerek avukat Kaya'yı laptopu kapatması konusunda uyardı.

Bir dönem Giresunspor'un başkanlığını yapan sanıklardan Ömer Ülkü ise savunmasına silahlı suç örgütü üyesi olmakla yargılandıklarını söyleyerek başladı. Kendisinin uluslararası silahla mücadele ve silah kullanmama grubu üyesi olduğunu belirten Ülkü, "Üyesi olduğum grup üyeleri bu suçlamayı duyarsa ne derler bilemiyorum?" açıklamasında bulundu. Bunun üzerine araya giren Başkan Ekinci, "Silahlı suç örgütü size tam uymuyor. Cebir ve şiddet suçlaması var. Sizin silahla ilgili suçlamanız bulunmuyor" dedi.

Sanık Ülkü, Olgun Peker'in oğlu yaşında olduğunu söylemesi üzerine araya giren Mahkeme Başkanı Ekinci, "Oğlum yaşında diyorsunuz ama emredin diyorsunuz" demesi üzerine Ülkü, "Olgun Peker benden önce Giresunspor başkanı olduğu için nezaketen konuşma sırasında bir emriniz var mı diyorum. Bütün Giresunspor başkanlarına bu nezaketimi gösteririm" dedi.

Şikenin futbolcular tarafından yapılabileceğini, yöneticiler tarafından yapılamayacağını iddia eden Ülkü, "Diyarbakırspor, Mersin İdman Yurdu ve Karşıyaka maçlarında şike yapmadım" dedi.

Diyarbakırspor maçında futbolculara en yüksek primi verdiğini anlatan Ülkü şunları kaydetti:

"Şike yapsam neden futbolcuların kazanması için prim vereyim. Hiçbir gün hiç bir kulüp şike anlaşması yapmadım, şike parası vermedim. Ne şikem var ne örgütüm var buna Allah şahittir."

Giresun'da kendisinin de korumaları olduğunu belirten Ülkü, "Bu korumalar meğerse 4 aydır beni takip ediyorlarmış" iddiasında bulundu. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Ekinci, "Korumalardan bilgimi alıyorlarmış. Koruma Şube farklıdır, takip eden birim farklıdır" dedi. Ülkü ise "Bilmiyorum" cevabını verdi. Ekinci ise "Hayır, benim de korumalarım var" cevabını vererek gülümsedi.

Mahkeme Başkanı Ekinci, bazı telefon tapelerini hatırlatması üzerine, Ülkü, bu görüşmeleri içeriğinin şaka olarak konuşulduğunu söyledi.

Sanık Ülkü'nün savunmasını tamamlamasının ardından ifade vermek üzere kürsüye gelen müşteki Şener Kaçmaz daha önce verdiği ifadeleri reddetti.

Sanıklardan Olgun Peker'i ilk kez duruşma salonunda gördüğünü ifade eden Kaçmaz, Hakan Karaahmet'i iş ortaklığı nedeniyle tanıdığını belirterek, kendisini kimsenin tehdit edemeyeceğini, tehdit edilmesi halinde ise savcılığa şikayette bulunacağı ifade etti. Karaahmet, benden 110 bin TL para borç aldı. Vermemesi üzerine evine haciz getirdim" dedi. Sanık Karaahmet'le aralarında bir husumet bulunmadığını sadece parasal bir sorun yaşadıklarını ifade eden Kaçmaz, şikayetinden vazgeçtiğini söyledi.

Mahkeme Başkanı Ekinci, "Bu işin şakası olmaz. Sanıklardan Olgun Peker ve Hakan Karaahmet bu nedenle gasptan yargılanıyor. Daha önceki ifadeni değiştiriyor musun?" diye sorması üzerine Kaçmaz, "Şimdi ki söylediklerim doğrudur. Daha önce verdiğim ifadeyi gözlerimde problem olduğu için okumadan imzaladım" yanıtını verdi.

Mahkeme heyeti, duruşmayı yarına erteledi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Hakan Karaahmet Ömer Ülkü İstanbul Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title