Haberler

Sağlık Bakanlığı belirli grupları işaret ederek grip aşısı yaptırılmasını tavsiye etti

Güncelleme:

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs vakalarının artışının önlenmeye çalışıldığı bugünlerde, grip aşısı yaptırılmasını tavsiye etti. Bilgilendirme metninde, hangi grupların ne zaman aşı yaptırması gerektiğine değinildi.

Çeşitli tedbirlerle kontrol altına alınmayan çalışılsa da koronavirüs vakaları artmaya devam ediyor. Tüm dünyanın üzerinde çalıştığı virüs aşısı bulunana kadar vatandaşlar ise çareyi grip ve zatürre aşısı yaptırmakta arıyor. Bu noktada Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan bir açıklama ile grip aşısının önerildiği grup paylaşıldı. Kimlerin, ne zaman ve ne için bu aşıyı yaptırması gerektiği detaylıca anlatıldı.

VAKA SAYISI 270 BİNİ AŞTI

Sağlık Bakanlığının internet sitesinde yer alan, Bakan Fahrettin Koca'nın da Twitter'dan paylaştığı "Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu"nun güncel verilerine göre dün 109 bin 443 test yapıldı, 1572 kişide koronavirüs tespit edildi. Son 24 saatte 47 hasta vefat etti, 1003 kişi iyileşti. Kovid-19 tedavisi tamamlananların sayısı ise 245 bin 929'a yükseldi. Test sayısı 7 milyon 247 bin 935, vaka sayısı 271 bin 705, vefat sayısı 6 bin 417 olarak kayıtlara geçti. Ağır hasta sayısı 991, hastalarda zatürre oranı ise yüzde 7,6 oldu.

"ASIL GÜÇ, TEDBİRDE"

Sağlık Bakanı Koca, son verilere ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı: "Kayıplarımızın ve ağır hastalarımızın sayısını azaltacak olan da bitirecek olan da tedbirlere tam uyumdur. Aktif hasta sayımız artmaya devam ediyor. Tedbirlere uyarsak kazanan biz olacağız. Güç tedbirde."

BAKANLIKTAN GRİP AŞISI UYARISI

Dünya üzerinde 25 milyondan fazla insana bulaşan ve neredeyse 900 bin kişinin ölümüne neden olan koronavirüsün henüz bir aşısı yok. Pek çok ülke bu konuda çalışmalar yürütüyor, Rusya ise bulduğunu söylediği aşının denemelerine başlamak üzere. Vatandaşlar ise bu noktada grip ve zatürre aşısı yaptırmak için sıraya girdi. Sağlık Bakanlığı da 65 yaş üzeri kişiler, böbrek yetmezliği, kalp damar sistemi rahatsızlığı, şeker, astım, kronik akciğer hastalığı olanlar, 6 ay-18 yaş arası aspirin kullananlar ile hamilelerin mutlaka grip aşısı yaptırması gerektiğini açıkladı.

KİMLE GRİP AŞISI YAPTIRMALI?

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü de resmi internet sitesinden grip aşısını öncelikli olarak kimlerin yaptırması gerektiğine ilişkin bir bilgilendirme yayımladı. Bu bilgilendirmede, 65 yaşından ileri yaştaki kişilerin, enfeksiyon hastalıklarına karşı çocuklar/bebekler kadar duyarlı olduğu belirtildi. Yaşlıların grip olduklarında hastalığı daha ağır geçirebildiklerine işaret eden bakanlık; 65 yaş üzeri kişilerin, kronik böbrek yetmezliği, kalp damar sistemi rahatsızlığı, şeker hastalığı, astım, kronik akciğer hastalığı olanların, 6 ay-18 yaş arası olup uzun süre aspirin kullanması gerekenler ile hamilelerin mutlaka aşı yaptırmaları önerdi.

KIŞTAN ÖNCE YAPILMASINI ÖNERİLDİ

Sinüzit, orta kulak iltihabı ve çok basit bir mikroorganizma sonucunda gribin bir anda zatürre hastalığına dönüşebileceğine dikkat çeken Sağlık Bakanlığı duyurusunda şu ifadelere yer verildi: "Yaşlılarımızda hipertansiyon, astım, KOAH, diyabet hastalıkları da sık görülmektedir. Astım veya KOAH teşhisi olan yaşlılarda grip geçirilmesi ile hastalığında alevlenmeler görülebilir. Hipertansiyon veya diyabet tedavisi alan yaşlı bireylerde griple birlikte kan basıncında veya kan şekerinde ani yükselmeler gözlemlenir. Tüm bu hastalıklar nedeniyle yaşlı birey hastaneye yatmak zorunda kalabilir."

Yaşlıların aşısını yaptırması gereken ve en çok ölüme neden olan hastalığın zatürre olduğunu vurgulayan bakanlık, "Bu nedenle, zatürre mikrobuna karşı pnömokok aşısının mutlaka yaptırılması gerekir" uyarısına da yer verdi. Sağlık Bakanlığı grip aşısının eylül-kasım ayında kıştan önce yapılmasını önerdi.

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Grip Aşısı Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (45)

her zaman musalar vardır ve onlar kurtarıcıdır:

soğuk havalarda birden duşa girilidiğinde insan vucudundaki soğukkuk ciğerlere kaçar ve ciğerleri dağlamaya başlar duşa girildiğinde önce hangi suyla duş alınacaksa o suyla abtest alınır ve sonra sağ omuzuna üç kere aralıklı sol omuzuna üç kere aralıklı suyu dökerek vücüdun soğukluğu ciğerlere kaçmayıp dışarı çıkması sağlanır zatürenin en büyük sebebi budur kur''an şifadır fakat kur''an terk edildiği için bunu bilen çok azdır ve bütün hastalıkların temelinde sünneti terk vardı

22
4
yanıtYanıtla
Büşra:

Günaydın Korona Haberi Sevdalıları, Hepinize Pandemisiz, Neşeli, Mutlu, BİR GÜN DAHA dilerim. Bugün de Pandemi ile ilgili haberler izleyeceksiniz, maske, mesafe, dezenfektan önemli zira bunlar varken kimse gündemi gerçek konulara getiremiyor. Sakın çıkarmayın bırakın maaşlarını alsınlar, kahraman olsunlar, zaten gelirinizi güvence altına almıyorlar zamanınız da onların olsun. Siz bu dünyaya niye geldiniz ki ?

12
13
yanıtYanıtla
aylin:

Neden hala gerçek anlamda kriz yönetmeye niyetiniz yok. kanser hastasıyım kontrollerimi yaptırmak için hastaneye gitmeye korkuyorum. tam 1 yıldır sokağa çıkmıyorum. hani evde kalınca sorun çözülecekti. insanların günlük yiyecek ihtiyacını karşılayıp gerçek karantina ilan edin. üstelik maliye bakanımız her şey yolunda diyor madem paramız var biz güçlü bir ülkeyiz o zaman ne kadar güçlü olduğumuzu gösterin dünyaya. kapatın herkesi evine 1 ay hayatta kalmaları için gerekenleri dağıtın herkese kontrol altına alın şu salgını artık. ölürsem hakkımı helal etmiyorum hiç birinize.

21
3
yanıtYanıtla
tabi:

Yaptırmamız gerekiyormuş da nereden bulacağız onuda söylese ya sayın bakanımız. PİYASADA AŞI YOK.

18
6
yanıtYanıtla
Sağlıklı günler inşallah:

Aşılar ücretsiz olmalı ki herkez yaptırsın . İnsanlar işsiz birçok iş yeri kepenk indirdi .

20
0
yanıtYanıtla
Hasan:

Sağlık bakanlığı ve devletimiz elinden geleni yaptılar. Ortada bir suçlu var ise onlar tedbirleri hiçe sayarak bütün bir topluma zarar verenlerdir.

17
2
yanıtYanıtla
Htc:

Çok güçlü bir ülkeyiz sözde hatta ve hatta zengin bir ülkeyiz lafa gelince ama virüs belasindan kurtulamadık gitti ekonomi dönsün diye heryeri açtınız herşeye izin verdiniz sadece okulları kapattınız acmiyosunuzda eğitim herkese şart büyük küçük herkese kapatın heryeri 1 ay baksın devlet vatandaşına sonra acın okulları diğer yerleride yavaş yavaş acın bitsin gitsin şu illet

13
3
yanıtYanıtla
İkranur şaşa:

Zengin bir ülkeyiz zaten sen neden bahsediyosun bu virüs belası ilk çıktığı zamanlarda imf ekonominin cok kötü olduğnu açıkladığında bizim ülkemiz imf ye borç para verebiliriz demişti

yanıt6
yanıt9
ay kız:

önlemlerini alan hasta olmuyor. işi olan işine maskeyle gitse kurallara uysa.işi olmayanlarda gezmese,bu sene de tatil yapma kardeşim. oturun evde okullar açılmıyor.Daha büyük problemler bizi bekliyor.Cehalet çok Allah yardımcımız olsun.

9
5
yanıtYanıtla
Deniz Selçuk:

Zaturre aşısını kronik hastalığı olanlar ve 65 yaş üstü olanlar hemen olmak üzere aile hekimliklerinde yaptırabilir. Eylül Ekim Kasım aylarinda da yine ayni gruplar aile hekimliklerinde ücretsiz yaptırabilir.

12
2
yanıtYanıtla
Tüm 45 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title