Haberler

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, Baltık Ülkeleri Büyükelçilerini Kabul Etti

Güncelleme:

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, Estonya, Letonya ve Litvanya'nın Ankara Büyükelçilerini kabul etti. Kabulde, bölgesel gelişmeler ve ikili ilişkiler ele alındı. Ayrıca, Baltık ülkeleri ile ikili ve NATO bünyesindeki ilişkilerin daha ileri düzeye taşınması için atılabilecek adımlar ve diğer konular da görüşüldü.

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, Baltık ülkeleri Estonya, Letonya ve Litvanya'nın Ankara Büyükelçilerini kabul etti.

Kabulde, Estonya, Letonya ve Litvanya'nın Parlamento Dışişleri Komisyonları Başkanlarının 30 Ekim 2023'te birlikte Ankara'ya yapacakları ziyaret ile bölgesel gelişmeler ve ikili ilişkiler ele alındı.

Görüşmede, "Baltık ülkeleri ile ikili ve NATO bünyesindeki ilişkilerin daha ileri düzeye taşınması için atılabilecek adımlar; Türkiye-AB ilişkileri ve AB'nin bu husustaki samimi olmayan yaklaşımı; İsveç'in NATO'ya üyeliği konusu; Türkiye'nin terörle mücadelesine destek verilmesi ve parlamentolar arası ilişkilerin geliştirilmesi" ele alınan diğer başlıklar oldu.

Oktay, Türkiye'nin Ukrayna'daki savaşta, bazı ülkelerin savaşı tırmandırma siyasetinin aksine savaşı sonlandırmaya yönelik ilkesel çabalarına vurgu yaptı. Oktay, Filistin'de devam eden insanlık dışı zulmün bir an önce sonlandırılması ve bölgede sürdürülebilir bir barışın inşasının önemine dikkati çekti.

Diyalog ve müzakere kanallarının her zaman açık tutulması gerektiğini aktaran Oktay, Baltık ülkeleri parlamentolarının Dışişleri Komisyonu Başkanlarını Ankara'da ağırlamaktan duyacağı memnuniyeti de dile getirdi.

Kaynak: AA / Politika

TBMM Dışişleri Komisyonu Fuat Oktay Litvanya Letonya Estonya Ankara Nato Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title