Haberler

Son Dakika! Hatay Valisi Rahmi Doğan, milletvekili adayı olmak için görevinden istifa etti

Güncelleme:

Son dakika! 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından büyük yıkımın yaşandığı Hatay'da Vali Rahmi Doğan görevinden istifa etti. Doğan, seçimlerde milletvekili aday adayı olmak için bu kararı aldığını açıkladı.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık depremlerin ardından en büyük yıkımlardan birinin meydana geldiği Hatay'da Vali Rahmi Doğan görevinden ayrıldı.

VEKİL ADAY ADAYI OLACAK

İstifasını sosyal medya hesabından duyuran Doğan, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde milletvekili aday adayı olmak için bu kararı aldığını söyledi.

SOSYAL MEDYADAN İSTİFA AÇIKLAMASI

Doğan, Twitter hesabından yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı; "Değerli Hemşehrilerim; Beş yıldır yürüttüğüm Hatay Valiliği görevinden, devlet büyüklerimin de müsaadeleri ile, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Milletvekili seçimlerinde, memleketim Sivas'tan "aday adayı" olmak üzere ayrılmış bulunmaktayım.

"HATAYLI HEMŞEHRİLERİM BU SÜRECİN EN BÜYÜK ŞAHİDİDİR"

Hatay'da görev yaptığım süre içerisinde Hatay'a ve Hataylılara hizmet etmek için canla başla çalıştım. Elimden geldiği, gücümün yettiği kadarı ile memleketimiz için güzel işler yapmaya gayret ettim. Hataylı hemşehrilerim bu sürecin en büyük şahididir.

"BU HÜZÜN VE DERİN KEDERİ ÖMRÜM BOYUNCA UNUTAMAYACAĞIM"

Görev yaptığım süre içerisinde; sel baskınları, orman yangınları, pandemi, İdlib'deki çatışmalar gibi birçok zorlu olaya şahitlik ettim ve bu süreçleri layıkıyla yürüttüm. Son olarak yaşadığımız deprem felaketiyüreğimde tarifi imkansız derin yaralar açtı. Ben de sizler gibi, eşimle beraber yaşadım bu felaketi. Dostlarımı, çalışma arkadaşlarımı ve bunca zaman hizmet ettiğim değerli hemşehrilerimi kaybettim. Bu hüzün ve derin kederi ömrüm boyunca unutamayacağım.

"BUGÜN İTİBARI İLE HATAY'DAN AYRILIYORUM"

Rabbimden vefat eden vatandaşlarıma rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum. Değerli hemşehrilerim; Bugün itibari ile Hatay'dan ayrılıyorum. Ancak kalbim ve gönlüm hep sizinle olacak. Nasip olur da milletvekili olursam,Hatay'ın "Onikinci Milletvekili" hissiyatıyla Hatay için de çalışacağımdan, Hatay'ın yeniden inşasındaüzerime düşeni yapacağımdan asla şüpheniz olmasın. Bu duygu ve düşüncelerle sizleri Allah'a emanet ediyor, hepinizi saygı ile selamlıyorum."

Son Dakika! Hatay Valisi Rahmi Doğan, seçimlerde milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti

RAHMİ DOĞAN KİMDİR?

Hatay Valisi Rahmi Doğan, 1969 yılında Sivas'ta doğdu. İlkokulu Danişment İlkokulunda, orta ve lise tahsilini Sivas İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne girdi. 1991 yılında buradan mezun olan Doğan, 1992 yılında Sivas Belediyesi Araştırma Planlama Koordinasyon Müdürlüğünde Memur olarak çalışmaya başladı.1994 yılında Sivas Valiliğinde Kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine atandı. Rahmi Doğan, adaylık sırasında 8 ay İngiltere'nin Oxford kentinde dil eğitimi aldı ve mesleki incelemelerde bulundu.

Sırasıyla şu görevleri yürüttü:

* 1992-1994 : Sivas Belediyesi

* 1994-1995 : Sivas Kaymakam Adayı

* 1995-1996 : Giresun Piraziz Kaymakam Vekilliği

* 1997-1999 : Tokat-Başçiftlik Kaymakamı

* 1999-2001 : Kilis-Elbeyli Kaymakamı-Öncüpınar Sınır Kapısı Mülki İdare Amiri

* 2001-2003 : Kilis Vali Yardımcısı

* 2003-2007 : İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Şube Müdürü

* 2007-2008 : İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkan V.

* 2008-2013 : İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı

* 2013(5 Ay): İçişleri BakanlığıHukuk Müşaviri

* 2014-2015 : İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanı

* 2015-2016 : İller İdaresi Genel Müdürü

* 2016-2018 : Kars Valisi

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Milletvekili Adayı Milletvekili Rahmi Doğan Hatay Politika Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (25)

ahyed yıldız:

Ben de deprem sebebiyle kendini sorumlu hissetmiş de onurlu bir şekilde istifasını verdiğini sandım. Yok zerre utanma yok. Millet vekili olacakmış beyefendi

333
17
yanıtYanıtla
Ercan akdeniz:

TC vatandaşı herkes milletvekili adayı olabilir. Vali veya bld başkanı da olabilir. Öküzün altında buzağı aramayı bırakıp gerçeklere bakın

25
239
yanıtYanıtla
SFs Karaca:

sen gerçekleri görebiliyor musun :D

yanıt45
yanıt2
Erkan :

Oradaki vatandaş can derdindeyken birileri koltuk makam derdine düşmüş. Oturduğu koltuğa sığmamış daha geniş garanti koltuk derdine düşmüş anlaşılan.

252
9
yanıtYanıtla
Doğrucu Mahmut:

cv inde imam hatip varsa her mevkiye gelebiliyorsun artık...

202
37
yanıtYanıtla
Mehmet Mirdeslioglu:

Terbiyesizlik yapma

yanıt19
yanıt157
Doğrucu Mahmut:

Terbiyesizlik değil gerçek..Zoruna gitmesin.İmamlara hakaret etmedim.Boş oturma da etrafındaki yöneticilerin okuduğu okullara bak

yanıt172
yanıt13
emmi:

valiye bak bu nasıl eşit davranmış millete zamanında!

170
17
yanıtYanıtla
cenk deniz:

Hatay'ın en ihtiyacı olduğu ve çalışmanız gereken zamanda milletvekilliği için istifa edip Hatay'dan ayrılmak ve üstelik Hatay'dan oy istemek.

170
8
yanıtYanıtla
Jesy:

2 donem sonra emekli , niye istemesin ki

156
5
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title