Haberler

Muhafazakar Yükseliş Partisi İlçe Teşkilatlanmasını Tamamladı

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Aktürk, "Önce siyasetçi değil iş ve kariyer sahibi olunmalıdır. İş ve kariyerinde başarı elde edememiş olanların meclise taşınmasının yolu kesilmelidir" dedi.

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP), Kastamonu'da İl ve İlçe teşkilatlanmasını tamamladı. MYP, bu kapsamda Kastamonu'da tanışma, istişare ve kaynaşma toplantısı düzenledi. Kent Düğün Salonunda gerçekleştirilen toplantıya MYP'nin Kastamonu İl Başkanı Selçuk Şekeroğlu, MYP Genel Sekreteri ve Genel Başkan Yardımcısı Muhammed Recep Altun, MYP Genel Başkan Yardımcısı Av. Burhanettin Aktürk, MYP Genel Başkan Yardımcısı Osman Altun ile partisinin ilçe başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Toplantı, MYP Genel Başkanını tanıtan bir slayt gösterisiyle başladı.

Toplantıda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Av. Burhanettin Aktürk, "Biz hiçbir karşılık beklemeden ve milleti bölmeden hizmet edeceğiz. Bizim partimiz herkese açıktır" dedi.

Kısa süre içerisinde teşkilatlandıklarını ifade eden Aktürk, önceliklerinin ülkenin öz kaynaklarını kullanarak vatandaşları muasır medeniyet seviyesine çıkarmak olduğunu belirtti.

Türk siyasetinin yenilenmesi gerektiği görüşünü savunan Aktürk, şöyle konuştu: "Siyasilere yeni kriterler getirilmeli. Millet, ehil kalitede bir siyasi yapı için düğmeye basmak zorundadır. Önce siyasetçi değil iş ve kariyer sahibi olunmalıdır. Şahsi yaşamlarında iş ve kariyerinde başarı elde edememiş bütün hayatı siyaset kapısında kendisine ikbal ve servet arayan yapıların meclise taşınmasının yolu kesilmelidir. Siyasi parti liderlerine bu konuda ağır sorumluluk düşmektedir. Siyasetin kalitesi düştükçe vatandaş fakirleşir. Eski meclislerin yapısı bugün yoktur. Gerek nitelik gerek kalite bakımından her zaman üst seviyede tutulması gereken yegane müessese siyasettir. Zira millet varını yoğunu, idare etmesi için siyaset yapanlara teslim etmektedir."

Türkiye'de ekonomik koşullara değinen Aktürk, şunları söyledi: "Üretim artmıyor. Üreten azalıyor. İşsizliğin her geçen gün arttığını gözlemlemekteyiz. Diğer taraftan stratejik olarak önemli bir bölgede bulunduğumuzdan dolayı dikkatli olmalıyız, bu coğrafyanın bölünmesine izin vermemeliyiz. Bütün bunları halkımızın göz önünde bulundurup, eşitsizliği öğrenip siyaset penceresini takip edip nerede yanlış yapılıyorsa halkımızın maşeri vicdanında siyaset kurumuna bir not vermesi gerekiyor."

HALKIN PARTİSİYİZ

MYP'nin halkın içinden doğduğunu ve bu yüzden halkın partisi olduğunu vurgulayan Aktürk, sözlerine şöyle devam etti: "Türk milletiyiz. Okullarda okutulan tarih kitaplarında Türklerin, Anadolu'ya 1000 yıl önce geldiği yazıyor. Bu söylemleri siyasilerde çok fazla kullanıyor. Bunlar külliyen yalandır. Türkler, Anadolu topraklarına 4 bin 200 yıl önce yerleşmiştir. Tüm dünya bu toprakları parçalamak, bölmek ve elde etmek için güçlü Türk milletini, bölmek ve parçalamak istiyorlar. Türkler, 1000 yıldır bu topraklarda bulunmuyor, 4 bin 200 yıldır bu topraklarda hüküm sürüyor. Fakat siyaset ne diyor. 'Biz, bin yıldır kardeşiz' Yani bizleri, bu söylemlerle bölmek istiyorlar. Zaten bu milletlerin hepsi, Türk milletinin birer unsurlarıdır. Benim Kürt kardeşimde bir Türk'tür, Laz'da Türk'tür, Çerkez'de Türk'tür. Bu topraklarda yaşayan herkes Türk'tür."

FEDAKARLIK ŞART

MYP Genel Sekreteri ve Genel Başkan Yardımcısı Muhammet Recep Altun da, MYP'nin neden kurulduğu ve amaçları hakkında açıklamalarda bulundu. İnsanın, ideal ve amaçlarında muvaffakiyet için bir takım fedakarlıklarda bulunmak mecburiyetinde olduğunu dile getiren Altun, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşinizde, siyasette fedakarlık yapmadan başarılı olmak mümkün değildir. Hiç bir gayeye kolaylıkla ve rahatlıkla erişilemez. İdeal ve gayeler ancak belli güçlük ve engeller aşıldıktan sonra gerçekleşir. Belirli gaye ve amacı olanlar, bu yolda karşılaşacakları her türlü zorluğa karşı koyacak cesarete, imana ve inanca sahip olmalıdır. Bu nedenle MYP, milli ve manevi değerlerimizin korunup geliştirilmesini, yeni nesillere zenginleştirilip aktarılmasını ve bütün insanlığın hizmetine sunulmasını milli ve insani görev kabul etmiştir. Bu ülkeye hizmet etmek için Peygamber Efendimizin doğduğu gece, MYP'nin kurulma aşamasına karar verilmiş ve kurulması için o mübarek gecede karar kılınmıştır."

MYP'nin bir gerçeğin peşinde olduğunu vurgulayan Altun, sözlerine şöyle devam etti: "Maddi bir çıkarı ve beklentisi olmayan bir lidere sahibiz. Bir amir memuruna adil davranmıyorsa, bir baba ve anne evlatlarına adil davranmıyorsa, bir öğretmen öğrencilerine adil davranmıyorsa, bir memur, bir işçi adil değilse o ülkede huzur olmaz, o ülkede bereket olmaz. Onun için bir devleti ayakta tutan en büyük etken hukuk ve adalettir. MYP nefretin yerine sevgiyi, zulmün yerine adaleti, sömürünün yerine kardeşliği, çatışmanın yerine dayanışmayı ilke kabul etmiş, aldatan değil her daim güldüren, hak yiyen değil hakkın hakkını fazlası ile veren, zenginliği adaletle dağıtan bir partidir."

Konuşmaların ardından partiye katılanlara rozetleri takıldı. İlçelerde de kuruluşunu tamamlayan MYP'de ilçe başkanları tek tek kürsüye gelerek kendilerini tanıttı. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Osman Altun Recep Altun Kastamonu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title