Haberler

İYİ Partili Ağıralioğlu'ndan yaylım ateşi: Kemal Bey'in adaylığını dayatmasına itiraz ediyorum, masada bize pusu kuruldu

Güncelleme:

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Millet İttifakı'nda adaylık sürecinde yaşananlarla ilgili ateş püskürdü. Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığına itiraz eden Ağıralioğlu, "Devletin şerefli makamlarını bölücülerin pazarlığı haline getirdiler. Kurucusu olduğumuz masada bize pusu kurulmasından rahatsızız. Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığından rahatsız değiliz. Ama dayatılan adaya karşıyız" dedi.

İyi Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, bugün saat 16.00'da basın toplantısı düzenleyeceğini duyurmuştu. TBMM'de kameraların karşısına geçen Ağıralioğlu, Millet İttifakı'nda adaylık sürecinde yaşananlarla ilgili ateş püskürdü.

"DAYATILAN ADAYA KARŞIYIZ"

Ağıralioğlu'nun açıklamalarından satır başları: "Biz bugün çok önemli bir eşiğe geldik. Milletimizin ihtiyacı böyle olduğu için arz ediyorum. Vicdan sıkışmıştır. Tarih sıkışmıştır. Tercih sıkışmıştır. Devletin şerefli makamlarını bölücülerin pazarlığı haline getirdiler. Kurucusu olduğumuz masada bize pusu kurulmasından rahatsızız. Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığından rahatsız değiliz. Ama dayatılan adaya karşıyız.

"SEÇMENE HAKSIZLIK"

Bu yarışı bunca yanlışın içerisinde 60-40, 70-30 bitirebilecek bir mutabakat aramalıyız. Kemal Bey dahil tüm adaylara ilk ikazımız, 50'yi bir geçmek değil; tüm yolları mubah saymak değil. Hükümeti tenkit ederken, iktidarda kalmak için her yolu mubah görüyor diyen muhalefetin, iktidar olması için bakanlık dağıtmasını ahlaklı bulmuyoruz dedik. Önce kaybederiz korkusuna itiraz ettik. Sonra kaybederiz korkusuna rağmen adaylık iradesinin bu şekilde dayatılmasına karşı çıktık. Buna ilaveten belediye başkanlarının adaylığının baskılanmasına karşı çıktık. Seçmene haksızlık olduğunu söyledik.

İYİ Partili Ağıralioğlu'ndan yaylım ateşi: Kemal Bey'in adaylığını dayatmasına itiraz ediyorum, masada bize pusu kuruldu

"KURUCUSU OLDUĞUMUZ MASADA PUSU KURULMASINDAN RAHATSIZIZ"

Umut olarak kurulmuş masanın başka bir gündemle iktidar heveslerinin aparatı olarak dönüştürülmesine karşı çıktık. Biz umut olarak kurulmuş bu masada, ümitlerine pusu kurulmuş bir partiyiz.

"HDP'NİN OLDUĞU BİR DENKLEMDE OLMAYIZ"

HDP aday çıkarmayacağını açıkladı. Söylüyorum ki HDP'nin olduğu bir denklemde biz terörün gölgesinin düştüğü yerde olmayız. Ben defalarca ifade ettim. HDP'ye oy veren 6 milyon seçmen, herhangi bir partimiz, HDP'ye oy veren vatandaşlarımızın oyunu alabilirse ben bunun övüncüyle yaşarım. Ancak Türk devletine katil diyen HDP yöneticilerini görüyorum. Devlete katil derken cüretkarlığı bir kere PKK'ya katil diyerek gösteremediniz. Ben terörün gölgesinin düştüğü yerde, devletin örselenmesine razı değilim. İYİ Parti'nin emekleri ziyan edildi. İktidar olmadan bu kadar kuralsızlığı tehlikeli gördük.

"PARTİM ADIMA DEĞİL, KENDİ ADIMA KONUŞUYORUM"

Ben kırmızı çizgilerimi ifade ettim. Benim partim var ama hepsinin üstünde bir devlet var. Hiç kimseyi tanımayız. İYİ Parti'nin siyasi tercihlerini sözcü ve yetkililerine sormalısınız. Ben partim adına değil, kendim adına konuşuyorum. Ben itiraz ediyorum. Dünkü oylamada ben yoktum. Ben şahsi kanaatlerimi açıkladım. PKK'ya müsamaha yok, devlete kasteden hiç kimseye tebessüm yok.

"MİLLETVEKİLLİĞİ ADAYLIĞI MÜRACAATINDA BULUNMADIM"

Ben milletvekili adaylığı müracaatında bulunmadım. Ben bedelini ödeye ödeye geldiğim süreçten sonra bu kürsüdeyim. Memleket millet için mücadelede kararlılıkla yürüyeceğiz."

Haberler.com / Ayça Elal - Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Yavuz Ağıralioğlu Millet İttifakı Milletvekili İYİ Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (66)

Metin Demir:

galiba bu seçimin en mantıklısı ince olur

125
395
yanıtYanıtla
Sebastian:

Ekonomi nasıl olursa olsun. Kuru ekmek yemeye razıyım. Yeter ki bunlar iktidar olmasın. Bunlara oy verenler bilmeli ki şehitlerimizin yüzüne asla bakamayacaklar.

386
68
yanıtYanıtla
Kinyas Timur :

Muhalefet hdp oylarını alıp iktidar olunca tekmeyi vurur bunlara buraya yazdım.

359
59
yanıtYanıtla
nadiresu YILDIRIM:

CHP li Sezgin Tanrıkulu da aynen senin söylediklerini söylüyor. "Önce seçimi kazanalım, sonra terörü bitirmek için Suriye'de ve ırak ta terör operasyonlarına devam ederiz" diyor. Birde HDP ye bakanlık verilebilir diyen albay emeklsi eski CHP li milletvekili de var.

yanıt0
yanıt0
Ayaz Karahanlı:

ülkücüymüş kim türkle kürt ayriciligi yapiyorsa gözümde teröristten farkı yoktur. hdplilern hepsini terörist olarak görmeleri dogru gelmiyor bana öyle olsa zaten hepsi katılırdı dediginiz şekil ki iç savaş çıkardı milleti sogutmayin artık birbirnden bu partilerin kapatilmasi lazım

61
333
yanıtYanıtla
bekir yapici:

ilk bastan beri kilicdaroglu o masayi kurarken ve sonraki konusmalarindan c.baskanligina aday olacagini Türkiyedeki en saf vatandas bile tahmin ederken bu kisinin anlamamasi imkansiz bir itirazi yoktu tv kanallarinda savunuyordu ne olduysa piyasada cantalar dolasiyor denildikten sonra birilerinin fikri ve söylemi degisti.

270
91
yanıtYanıtla
Order Wao:

Asla siyasi gorus sahibi degilim. Fakat Hdp ile Chp anlasmasi ile birlikte Hdp li Ahmet Türk Ocalanin serbest birakilmasina az kaldi demesi sanki Ocalan pazarligi yapildi gibi geliyor. Bu ittifakta büyük bir tezatlik var. Tek hissettigim suan tek amacin akp nin yikilmasi gorusunun hakim oldugudur. Bu cok buyuk yanlis.

304
54
yanıtYanıtla
Mehmet Ali:

Ya bu ne turşu. bu ne lahana. Ya kabu eder kuzu kuzu oturursun. Yada ben bu işte yokum, yorganını alır gidersin. Bu saatten sonra uyumsuzluk ve siyasi bölücüluk yapma ! Hem kendine, hemde bağlı olduğun partiye zarar veriyorsun.

116
229
yanıtYanıtla
Blackened:

Gerçekleri biri söyleyince nasıl da zorunuza gidiyor!

yanıt156
yanıt28
Gürol Öztürk:

Buradan sana ekmek çıkmaz. Zaten üzerine kırmızı cizgi atıldı. şimdi bağırıyorsun. parti her düşünceye göre hareket etmez. İlla benim doğrularım doğrudur mantığın var. Boş kürek çekiyorsun ağıalioğlu. Az ötede oyna.

90
206
yanıtYanıtla
Tüm 66 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title