Haberler

İstanbul'da 12 ilçe daha CHP'ye geçti! Beyoğlu'nda 35 yıl sonra gelen seçim zaferi

Güncelleme:

31 Mart seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarına göre CHP, 2019'da yapılan seçimle kıyaslandığında kazandığı ilçe sayısını 14'ten 26'ya çıkardı. CHP'nin yönetimi ele geçirdiği 12 ilçe arasında yer alan Beyoğlu'nda 35 yıl sonra seçmen tercihini CHP'li İnan Güney'den yana kullanırken, 1994'ten bu yana sosyal demokratların kazanamadığı Şile de CHP'ye geçti.

İstanbul'da, Cumhuriyet Halk Partisi hem Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda hem de ilçelerin çoğunluğunda yarışı önde tamamladı.

12 İLÇE CHP'YE GEÇTİ

CHP, 2019'da yapılan seçimle kıyaslandığında kazandığı ilçe sayısını, 14'ten, 26'ya çıkardı. Bayrampaşa, Beyoğlu, Çatalca, Çekmeköy, Eyüpsultan, Gaziosmanpaşa, Sancaktepe, Şile, Tuzla, Üsküdar, Beykoz ilçeleri Ak Parti'den CHP'ye geçti. Silivri'de ise CHP yönetimi, Milliyetçi Hareket Partisi'nden devraldı.

ÇOĞUNLUK TERCİHİNİ CHP'Lİ ADAYLARDAN YANA KULLANDI

CHP'ye geçen ilçelerdeki seçmenin tercihlerine bakıldığında, 2002'den bu yana AK Parti'nin birçok ilçede üstünlüğü dikkat çekiyordu. Ancak bu seçimde, çoğunluk tercihini CHP'li adaylardan yana kullandı.

İstanbul'da 12 ilçe daha CHP'ye geçti! Beyoğlu'nda 35 yıl sonra gelen seçim zaferi

ÜSKÜDAR'DA 35 YIL SONRA BİR İLK

Üsküdar'da 1989'da yarışı önde tamamlayan SHP'nin ardından, seçimleri sırasıyla Refah ve Fazilet partileri ile AK Parti adayları kazanmıştı. Sinem Dedetaş'ın kazanmasıyla belediye 35 yıl sonra tekrar sosyal demokrat yönetime geçti.

EYÜPSULTAN VE BEYOĞLU CHP'YE GEÇTİ

Eyüpsultan'da da 4 dönem sonra AK Parti seçimi kaybetti. Belediye Başkanlığını Mithat Bülent Özmen kazandı. Beyoğlu'nda da 6 dönemdir sırasıyla, Refah ve Fazilet partileri ile Ak Parti adayları seçimi kazanıyordu. 35 yıl sonra seçmen tercihini CHP'li İnan Güney'den yana kullandı.

İstanbul'da 12 ilçe daha CHP'ye geçti! Beyoğlu'nda 35 yıl sonra gelen seçim zaferiÖzgür Kabadayı.

ŞİLE'DE SEÇMENİN TERCİHİ KABADAYI OLDU

Tuzla'da 7 dönem sonra 30 yaşındaki Eren Ali Bingöl'ü aday gösteren CHP ilk kez seçimi önde tamamladı. Şile 1994'ten bu yana sosyal demokratların kazanamadığı ilçeler arasındaydı. Ancak bu kez seçmenin tercihi CHP'li Özgür Kabadayı'dan yana oldu.

SANCAKTEPE VE BEYKOZ'DA SÜRPRİZ SONUÇLAR

CHP'nin ilk kez seçim kazandığı yerler arasında 2008'de ilçe statüsüne kavuşan Sancaktepe de var. Alper Yeğin yüzde 50'nin üzerinde oy aldı. Beykoz'da ise 1999'da Demokratik Sol Parti'den seçimi kazanan Alaattin Köseler, 4 dönem sonra bu kez CHP'den yarışı önde tamamlandı.

İstanbul'da 12 ilçe daha CHP'ye geçti! Beyoğlu'nda 35 yıl sonra gelen seçim zaferiOrhan Çerkez.

BAYRAMPAŞA 6 DÖNEM SONRA CHP'DE

AK Parti'nin güçlü olduğu ilçelerden Bayrampaşa'da da 6 dönem sonra seçmen tercihini Hasan Mutlu'nun aday gösterildiği CHP'den yana kullandı. 2009'da Ümraniye'den ayrılarak ilçe statüsüne kavuşan Çekmeköy de de yönetim 3 dönem sonra Orhan Çerkez'i aday gösteren CHP'ye geçti.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

İnan Güney İstanbul Beyoğlu Şile Yaşam Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (29)

Burak Bayhan:

İstanbul Esenyurtta oturuyorum her mahalleye kreş sözü vardı görücez.

162
162
yanıtYanıtla
Burak Bayhan:

Yoruma unlike atanlar yoruma bekliyorum sizleri.

yanıt16
yanıt53
ercan gurbhetchi:

2029 imamoğlu: hatırlamıyorum öyle vaatler ;)

yanıt101
yanıt30
Deniz:

Daha cok beklersin;))

yanıt34
yanıt24
Cool Black:

iyi de antalyanın varoşu kepezde bile her mahallede kreş var gel birine yazdıralım seni ?? orda da cardır ama senin haberin yoktur

yanıt10
yanıt13
Domates Salçası:

Herşeyin hayırlısı... Herkes seçti ve herkesi kendi seçtiği kişiler yönetecek. Herkes hak ettiği hizmeti alacak veya almayacak. Bekleyip göreceğiz... Sorgulayabilecekler mi liderlerini hizmetleri göreceğiz.

126
13
yanıtYanıtla
Deniz:

Cehape secmeni mi sorguluycak??? Onlarda oyle bir kalite asla yok..

yanıt85
yanıt154
Bülent yavuz:

Deniz arkadasim seninn gibi koyunmu sanıyorsun herkesi

yanıt3
yanıt9
Mengele:

Yakinda erken secim olsun yeni cumhurbaskani HALK olsun

90
35
yanıtYanıtla
muhammet demirkapı:

Seçimler istediğiniz gibi olunca hemen de halka övgüler dizin. Geçen seçimde sövüyordunuz halka.

yanıt104
yanıt53
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title