Haberler

CHP'den MHP'ye Bayram Ziyareti

CHP'den MHP'ye bayram ziyareti CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Levent Gök: "OHAL amacı dışında kullanılıyor"ANKARA - Partililer arasında bayramlaşma çerçevesinde CHP heyeti, MHP'yi ziyaret etti.

CHP'den MHP'ye bayram ziyareti

CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Levent Gök :

"OHAL amacı dışında kullanılıyor"

ANKARA - Partililer arasında bayramlaşma çerçevesinde CHP heyeti, MHP'yi ziyaret etti. Ziyaretin gündeminde Myanmar Arakan'da yaşanan katliam ve son çıkan KYK ile MİT'in Cumhurbaşkanlığına bağlanması vardı.

Kurban Bayramı dolayısıyla partililer arasında bayramlaşma çerçevesinde CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Levent Gök, Kadın Kolları Üyesi Selda Güvenç ile Gençlik Kolları MYK Üyesi Kemal Güneri MHP'yi ziyaret etti. CHP Grup Başkanvekili Gök başkanlığındaki heyeti, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa MİT ve Sultan Gündüz karşıladı.

Ziyarette, Myanmar Arakan'da yaşanan katliama değinen Karakaya, "Bu bayram ziyaretlerinde Myanmar'da yapılan insanlık dışı trajedi daha ağırlıklı bir konu oldu. Bundan sonraki bayramlarda inşallah her şey daha güzel olur" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Gök ise konuya ilişkin olarak şunları söyledi:

" Sabahtan bu yana yaptığımız ziyaretlerde Myanmar konusun da görüşlerimizi ortaya koyduk. Dünyanın gözü önünde dünyanın seyrettiği bir katliam yaşanıyor. Myanmar Arakan'daki Müslüman kardeşlerimize yönelik yapılan bu katliam giderek artıyor. Genç yaşlı, çoluk çocuk demeden binlerce Müslümanın katledildiği bir süreç yaşıyoruz. Böyle bir ortam içerisinde Kurban Bayramı'nın coşkusu üzüntüyle ne yazık ki gölgelemiş durumda."

"Meclisin en önemli görevleri; kanun çıkartmak, yasaları yapmak, bunları tartışmak ve bir olgunluğa ulaştıktan sonra mecliste yasalaşmasını sağlamak" diyerek sözlerini sürdüren Gök, "15 Temmuz darbe girişiminden sonra ilan edilen OHAL süreci ilan edildiği amacın dışında kullanılıyor. Şu ana kadar sayısı 28'i bulan Kanun Hükmünde Kararname'lerden ancak 5 tanesi mecliste görüşülebildi. Meclisin yapması gereken pek çok konuda iktidarın keyfiliği ve kolaycılığı seçerek meclisi devre dışı bıraktığı bir döneme Türkiye hızla götürülüyor. Bu iyi bir gidiş değil. Terörle mücadeleye biz katkı vermeye hazırız, bu konuda hiçbir tereddüt yok ama kanunla düzenlenmesi, mecliste tartışılması gereken konuların meclisten kaçırılarak KHK içerisinde çıkarılarak ülkenin yönetilmesi keyfi bir anlayıştır. Bu anlamda en son çıkartılan kararname ile MİT'in Cumhurbaşkanlığına bağlanması ile ilgili maddelerin de içinde olduğu kararnameleri kastediyorum. Cumhurbaşkanlığı sisteminde diye adlandırılan ve Cumhurbaşkanlığı seçimi yapıldığı zaman yürürlüğe gireceği Anayasa maddesi olarak Anayasa değişikliğinde yer alan maddeye karşılık yürütmenin biçimlendirilmesi, Cumhurbaşkanının buraya müdahil olması kabul edilemez. Böyle bir anlamda Başbakanın kendisine bağlı kurumlardan feragat etmesi de kabul edilemez. Böyle bir uygulama Türkiye'de şimdiye kadar yaşanmamıştı ve Türkiye'nin kurumlarının ve kurallarının alt üst edildiği keyfi bir anlayış var" açıklamasında bulundu.

Böyle bir tablo içerisinde Türkiye'nin demokrasiden, insan haklarından ve hukukun üstünlüğünden ayrılmaması gerektiğini vurgulayan Gök, "Türkiye'nin en önemli problemi bir keyfi anlayıştır. Bu anlayış karşısında biz Türkiye'de bozulan bütün kavramları yerli yerine koymaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Bunun üzerine Karakaya, "Cumhurbaşkanına MİT'in bağlanması konusunu savunacak şeyde değiliz ama 2019 yılında yeni aktive olacak Hükümet Etme Sisteminin bir gereği olarak yapılması gereken bir konuydu" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Cumhuriyet Halk Partisi Levent Gök Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title