Haberler

Bülent Arınç, Özgür Özel'le olan anısını ilk kez anlattı: O benim kahramanım

Güncelleme:

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, katıldığı bir televizyon canlı yayınında CHP lideri Özgür Özel ile FETÖ tutuklusu bir akrabasının babasının cenazesinde yaşananları ilk kez anlattı. Arınç, akrabasının kelepçesinin çözülmesi için Özel'in devreye girdiğini belirterek, "O benim kahramanım. Özgür Özel benim hukukumu korudu. Ben bunu unutmam." ifadelerini kullandı.

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, katıldığı bir canlı yayında CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile olan bir anısını anlattı. Arınç, FETÖ'den tutuklu bir akrabasının cenazesinde yaşananları anlatırken, Özgür Özel için "O benim kahramanım." dedi.

Bülent Arınç, Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı. Arınç, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i başarılı bulduğunu söyleyerek "Benim için çok önemli bir tarafı daha var." diyerek Özel'le ilgili anısını paylaştı.

FETÖ soruşturmasında tutuklanan, eski Manisa İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, kalp krizi nedeniyle yaşamını yitiren babası Halit Tay'ın cenaze törenine özel izin alarak katılmıştı. 2016'daki cenazeye Bülent Arınç ve o dönemler CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel de katılmıştı. Arınç o cenazede yaşananları ilk kez anlatarak, "Yani bunu hiçbir yerde de anlatmadım. Eşimin amcasının oğlu Manisa'da sağlık müdürüydü. Daha sonra işte KHK ile görevden alındı. Arkadan da tutuklandı, cezaevine girdi. Bizim amcamız, yani eşimin amcası o tarihlerde vefat etti. Amcamızın oğlunu elleri bağlı olarak cenazeye getirdiler. Özgür Özel de gelmiş. O zaman Manisa milletvekiliydi." dedi.

Bülent Arınç, Özgür Özel'le olan anısını ilk kez anlattı: O benim kahramanım

"ÖZGÜR ÖZEL BENİM KAHRAMANIMDIR"

Arınç açıklamasının devamında, "Manisa'nın beş milletvekili var AK Parti'de, hiçbirisi yok orada. Ve bunlardan ikisi elinden tutup da milletvekili yaptığım insanlar. Ve bir tanesi de o köyün çocuğu. Onlar yok ortalıkta. Vali zaten yok. Başsavcı kaçmış. Her biri bir tarafa dağılmış. Ben gideceğim diye. Özgür Özel var, ben varım. Cenaze geldi, imam bulundu. Getirdiler amcamızın oğlunu. Jandarma var başında. 'Efendim, kelepçeleri çözemeyiz' dediler. 'Nasıl çözemezsiniz? Bu nasıl Allahuekber diyecek ya? Babasının namazını kılacağız. Zaten otuz tane jandarma var orada. Elini çözsen ne olacak?' dedim. 'Efendim biz böyle talimat aldık.' dediler. Allah bin kere razı olsun. O benim kahramanımdır." ifadelerini kullandı.

Bülent Arınç, Özgür Özel'le olan anısını ilk kez anlattı: O benim kahramanım

"ÖZGÜR ÖZEL BENİM HUKUKUMU KORUDU"

Arınç şöyle devam etti: "Özgür Bey dedi ki, 'Başkanım lütfen siz karışmayın. Ben bu işi çözerim' dedi. Onlarla o tartışmaya girdi. 'Siz girerseniz işin içine bunu büyütürler' dedi. 'Ben onlarla mücadele edeceğim' dedi. Jandarma yine kabul etmedi. Valiyi aradı telefonla, Başsavcıyı aradı. Onlarla şiddetle münakaşa etti. 'Yaptığınız ayıptır' dedi ya. 'Yani bu çocuk babasının cenazesine gelmiş. Niçin Allahuekber demesine izin vermiyorsunuz? Kaçacağından mı korkuyorsunuz?' dedi. Sonunda merhamete mi geldiler, korkuya mı geldiler? Eller çözüldü. Çocuk 'Allahuekber' dedi. Babasının namazını kıldı. Şimdi hiçbir Ak Partilinin olmadığı bir yerde, her şeylerini bana borçlu olan insanların bile kaçarak, korkarak gelmediği bir yerde Özgür Özel benim hukukumu korudu. Ben bunu unutmam."

Kaynak: Haberler.com / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi FETÖ Tutuklusu Bülent Arınç Milletvekili Özgür Özel Manisa Gündem 3.Sayfa Politika Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

500

Yorumlar (63)

orhan aydın:

Kendi istikbaliniz için hakkı bildiğiniz halde sustunuz biz de sizi unutmayacagiz

1101
45
yanıtYanıtla
Sebati Can:

Sanki Arın kadar konuşan var! Adam ne zorluklarla bu kadar konuşabildi. Buna rağmen dışlandı. Ben Arınç'a yüklenilmesinin yanlış olduğu kanaatindeyim.

yanıt45
yanıt196
Ercan cıftcı:

Erdoğan bu şahsın üstünü çizdiğinden beridir rotasını kaybetmiş gemi misali sürükleniyor. Bir yerde karaya oturacak ama nerede?

yanıt151
yanıt41
Hek Tor:

Bu adam bir laf atıyor ortaya, sonra kayboluyor, 6 ay sonra tekrar görünüyor ve başka bir laf ediyor, böyle böyle devam edip gidiyor... Gidyor daaaa, galiba bu geçen 6 aylar içerisinde bilumum ansiklopedileri, lugatları, aile foto albümünü ve eski gazeteleri inceleyip yeni laflar üretiyor.

yanıt39
yanıt0
Xeyati 2:

Bülent Arınç gerçekten çok değerli bir siyasetçi. hiç bir zaman doğruluktan ayrılmadı.ne yazık ki bütün ak Parti'nin ağır topları gibi onu da arka planda tutmaya mecbur ettiler.

123
770
yanıtYanıtla
A Alkan:

Devletin gizli sırlarını ifşa ettiren adam ne kadar değerlidir. Milletin gözünde

yanıt747
yanıt49
ŞÜKRÜ GÜZEN:

kuyruklu yalan

yanıt44
yanıt11
Ramazan Ünaldi:

Gerçekten dünya yuvarlak ama insanlarımız ne kadar yuvarlak orasını çözemiyorum

833
17
yanıtYanıtla
Luckyboom:

Bu seni övüyorsa özgür oradan uzaklaş.

632
31
yanıtYanıtla
Nursen Koca:

bunu anlatmak icin kazanmasini mi bekliyordun.

600
25
yanıtYanıtla
Tüm 63 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title