Haberler

Akşener 6'lı Masa'dan ayrıldı mı? İYİ Parti'den peş peşe açıklamalar

Güncelleme:

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in, Kılıçdaroğlu'nun adaylığına resti çekmesi, "6'lı Masa'dan kalktı" yorumlarını da beraberinde getirirken, İYİ Partili isimlerden peş peşe açıklamalar geldi. İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, "Masadan kalkmadık, biz aday önerimizi İmamoğlu ve Yavaş olarak sunduk." derken, "Masadan kalkma gibi bir durum yok." dediği öne sürülen Koray Aydın iddiaları yalanlayarak böyle bir açıklamasının olmadığını belirtti.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, 6'lı masadaki 5 liderin aksine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkması, Ankara'da siyasetin bir numaralı gündem maddesi oldu. Akşener'in, resti çekmesi, "İyi Parti lideri 6'lı Masa'yı dağıttı." yorumlarını da beraberinde getirdi.

"ÜMİDİN SESİNİ DUYUN DİYEN TARAFTAYIZ"

Gazetecilere açıklamalarda bulunan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, "İYİ Parti bugün itibarıyla altılı masanın bir paydaşı mı?" sorusuna, "İYİ Parti'yi masaya altı kişinin mutabakatıyla alınacak iradesiyle yani ortak şuur dediğimiz alana teklifini sunuyor. Milletin kazanacak diye arkasında durduğu ümidin sesini duyun diyen tarafız. 5 parti Kemal Kılıçdaroğlu'nu söylüyor, biz altıncı paydaş olarak diyoruz ki millet 'kazanacak aday' diye bu iki belediye başkanını önemsiyor" yanıtını verdi.

"GENEL BAŞKAN HALA AYNI YERDE DURUYOR"

Ağıralioğlu, şunları söyledi: "Genel başkan ortak adaya kazanacak adayı ekleyen iradeyi temsil ediyor. Hâlâ aynı yerde duruyor. Kabul görmeyen iradenin ne dediğini dinleyeceğiz. Yani bunu kabul etmiyorsanız milletinize ne diyeceksiniz, nasıl yanıtlayacaksınız. Meral Akşener'in masaya teklifinin, İYİ Parti'nin masaya teklifinin siz ne diye savuşturacaksınız, onu dinleyeceğiz. İYİ Parti bizim teklifimize cevap verecek olanların cevabının mahiyetine bakacak. Aynı zamanda bu cevabı millete de takdim edecek.

"MASADAN KALKMADIK"

Masadan kalkmadık, biz aday önerimizi Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş olarak sunduk. Bunu kamuoyuna açıkladık ve bunun değerlendirilmesini bekliyoruz."

"MASADAN KALKMADIK ŞEKLİNDE BİR AÇIKLAMAM OLMAMIŞTIR"

İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Koray Aydın'ın, "İYİ Parti masadan çekildi mi?" sorusunu, "Masadan kalkma gibi bir durum yok. Genel başkanımız Akşener de zaten bu yönde açıklama yaptı. Daha fazla bir şey söylememiz uygun olmaz" sözleriyle yanıtladığı iddia edildi. Daha sonra iddiaları yalanlayan Aydın, böyle bir açıklamasının olmadığını belirterek, "Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in basın açıklaması sonrasında yorum soran gazetecilere; "masadan kalkmadık" şeklinde bir açıklamam olmamıştır. Tam tersine sorulara ısrarla; "Genel Başkanımızı dinlediniz, ne dediyse o" şeklinde cevap verdim. Kamuoyunun bilgisine sunulur." dedi.

"MASADAN BİZ KALKMADIK"

İYİ Parti Seçim İşleri Başkanı Şenol Sunat ise şunları söyledi: "Masadan biz kalkmadık. Siz de dinlediniz Meral Hanımı. Yorum sizin."

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Politika

Yavuz Ağıralioğlu Meral Akşener Milletvekili Koray Aydın İYİ Parti İstanbul Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
500

Yorumlar (3)

ismail bey :

Meral tribünlere oynuyor.. Çok tehlikeli bir kadın...

5
1
yanıtYanıtla
Reis şeker:

Sayın ağıralioğlu iyi parti size yakışmıyor sizi seviyoruz lâkin parti sizden çok kopuk

1
1
yanıtYanıtla
Mehmet YILMAZ:

Yazıklar olsun.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title