Haberler

AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükklıç, Kayseri Şeker Fabrikası'nı ziyaret etti

Güncelleme:

AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükklıç, Kayseri Şeker Fabrikası'nı ziyaret etti. Ziyarette, fabrika yönetimi ve çalışanlarla bir araya gelindi.

Ak Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükklıç ile beraberindekiler; Kayseri Şeker Fabrikası'nı ziyaret ederek Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, yönetim kurulu ve çalışanları ile yemekte buluştu.

Kayseri Şeker Fabrikası ziyaretine AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ın yanı sıra Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan ve Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Savruk da katıldı. Kayseri Şeker Fabrikası'ndaki konuşmasında, öğle yemeğini paylaşmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş; "Bizim göğsümüzü Türkiye'de kabartan, şu anda Türkiye'nin en büyük şeker fabrikası olma konumuna getiren siz değerli işçi kardeşlerimiz ve yönetim kurulu üyeleri ile beraber olmak hakikaten beni gururlandırdı" ifadelerinde bulundu. Elitaş, Türkiye ve Kayseri'deki şeker fabrikalarının tarihine dair bilgiler paylaşarak çiftçilerin sahip olduğu örnek bir özelleştirmeyi gerçekleştiren bir müessese haline geldiğini aktardı. Şu anda 30-35 bin civarında aktif çiftçisi bulunan bir tesis olduğunu söyleyen Elitaş, 475 bin ton şeker kotasına sahip Kayseri Şeker Fabrikası'nın sahibinin bu işçiler olduğunu kaydederek, şeker ailesinin çiftçisiyle, çalışanıyla, yöneticisiyle önemli bir kuruluş olduğunu paylaştı. Kayseri Şeker Fabrikası'nda çok sayıda fabrika çalışanına hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ise; "Şeker Fabrikamızın gerçekten sahibi olan, üreten ve gururumuz olan kardeşlerim" diye seslendiği konuşmasında, insanın aidiyet duygusu ile kuruma ve yöneticisine sahip çıkması kadar doğal bir şey olmadığını dile getirerek "Kayseri'mizin değerleri vardır. Onların başında hayırseverliği ile insan faktörü gelir. Bizim insanımız üretkendir, hayırseverdir, bizim insanımız devletine yük olmaz, devletin yükünü çeker. Böyle bir şehrin insanlarıyız" dedi. Büyükkılıç, şehrin markaları bulunduğunu ve Kayseri Şeker Fabrikası'nın da çok çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Merhum Menderes'i demokrasi şehidi olarak nitelendirirler ama bizim için gurur kaynağı, demokrasi şehidi gerçekten rahmetle ve minnetle anıyoruz. Onun zamanında açılmış olan ve şehrimiz için her zaman gururumuz olan bir kuruluşumuz şeker fabrikamız" diye konuştu.

Kayseri Şeker Fabrikası'nın önemli, değerli, takdir edilen ve güvenilen bir kurum olarak nitelendirildiğini dile getiren Büyükkılıç, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay'ı tebrik etti ve teşekkürlerini iletti. Konuşmasında Büyükkılıç; "Bizler de gerek büyükşehir, gerekse ilçe belediye başkanı kardeşlerimiz olarak sizlere layık olmak, bizi seven, güvenen ve seçen canlarımız olarak sizlere layık olmak için gece gündüz demeden çalışıyor ve koşturuyoruz. Mevla'm mahcup etmesin. Amacımız, Kayseri'mizi kurum ve kuruluşlarıyla, organize sanayileri ile üniversiteleri ile ticaret erbabıyla, üreteniyle, kadim tarihi bir şehir olan, değişik medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan zenginliği ile sizlere layık olmaya, şehircilik anlayışıyla ve insanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesi ile Sayın Cumhurbaşkanımızın yol arkadaşları olarak ona layık olmaya ve şehrimizi daha geliştirmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mustafa Elitaş Kayseri Şeker AK Parti Kayseri Yerel Haberler Yerel Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title