Haberler

Pfizer/BioNTech aşısında tedirgin eden sonuçlar: İlk aşıda koruma yüzde 50'ler seviyesinde ve mutasyonlara karşı etkisiz

Güncelleme:

BioNTech koronavirüs aşısını yoğun olarak kullanan İngiltere, İsrail ve İsviçre, ilk dozda korumanın "beklenenin çok altında ve yüzde 50'ler seviyesinde" olduğunu açıkladı. Aşının ayrıca Brezilya ve Güney Afrika mutasyonuna karşı da korumadığı saptandı. İsviçre'de ise ikinci aşıyı olan yaşlıların 4'te biri, iki hafta sonunda yine korona kaptı.

Aşı şirketleri ve dev ilaç sektörü, kendi aşısını pazarlamak için her yolu denerken, gelen ilk sonuçlar aslında hiçbirinin de mucize olmadığını gösteriyor. Çin aşısının ilk dozunun yüzde 50'ler seviyesinde etkili olduğu belirtilmişti. Benzer sonuçlar Pfizer/BioNTech aşısı için çıktı.

İngiliz The Guardian, Alman Frankfurter Rundschau ve İsrail'in Times of İsrail gazeteleri, Pfizer/BioNTech aşısının ilk dozdaki korumasının "açıklanan ve düşünülenden" daha az olduğunu yazdı.

MERKEL ORTAK ÜRETİM İÇİN RUSYA İLE GÖRÜŞECEK

Tüm bu gelişmeler olurken, Almanya Başbakanı Merkel'den ilginç bir hamle geldi. Rus aşısının Almanya'dan onay alması halinde, ortak üretim için Rusya ile görüşeceklerini söyledi. Rus aşısı, Pfizer/ Biontech gibi mRNA değil, zayıf virüsle üretilmiş, klasik aşı.

İSRAİL'İN DANIŞMANI: EVET ÖYLE

Bu, yapılan aşılamalardan çıkan sonuçlara göre bir değerlendirme olurken, ülkenin koronavirüs danışmanı Nachman Ash da doğruladı ve ilk aşılamadan sonraki etkinliğin yüzde 52 olduğunu vurguladı.

İkinci dozda, koruma oranının yüzde 95 olacağı belirtiliyor ama bu koruma ikinci dozun 14 gün ardından ortaya çıkabiliyor. İkinci dozdan henüz o kadar çok sayıda yapılmadığı için bu oran da tam değil.

Ancak sağlık görevlilerindeki aşının yüksek oranda antikor ürettiği ve bunlarda aşılananların yüzde 98'inin vücudunda antikor oluştuğunun görüldüğü belirlendi.

Pfizer/BioNTech aşısında tedirgin eden sonuçlar: İlk aşıda koruma yüzde 50'ler seviyesinde ve mutasyonlara karşı etkisiz

LABORATUVARDA DA SAPTANDI

Pfizer/BioNTech'in aşısının İngiltere'deki koronavirüs mutasyonu, B.1.1.7'ye karşı etkili olduğu ancak Brezilya ve Güney Afrika mutasyonuna karşı hiç de aynı sonuçları vermediği laboratuvarda da saptandı.

Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre, İsrail'de yüksek aşılamaya rağmen Salı günü 10.000'den fazla yeni vaka tespit edildi ve aşılanmış kişilerden sadece 30 ile 40'ı İngiltere mutasyonunu gösterdi.

İngiliz mutasyonuna karşı koruma rakamla iyimser bulunur ve tıbbi olarak desteklenirken, Brezilya ve Güney Afrika mutasyonu için benzer sonuçlar çıkmadı. Bir İngiliz- Hollanda araştırma ekibi, aşıdan sonra vücudun oluşturduğu antikorların Güney Afrika ve Brezilya mutasyonunu nötralize edemediğini saptadı. Pfizer/Biontech ise, şimdi mRNA aşısını buna göre yenilemekten söz ediyor.

İSVİÇRE'DE AŞIDAN SONRA KORONAVİRÜS

İsviçre'nin Valais Kasabası'nda ise, Steg VS'deki yaşlılar yurdunda 54 kişi, ikinci doz Pfizer/BioNTech aşısını da yaklaşık iki hafta önce almıştı. Ancak bunların 15'i yeniden koronavirüse yakalandı.

Tesisin yöneticisi Martin Kalberattker, "Bu çok sinir bozucu bir durum" açıklaması yaptı. Bölgedeki doktorlar da hayal kırıklığı yaşıyor.

İlk aşılamadan sonra, düşük koruma nedeniyle virüs bulaşmasına şaşırmadıklarını ancak ikinci aşıdan sonra çıkan bu yüksek sayının şaşırtıcı olduğu belirtiliyor. Semptom gösteren kişilerin ileride yeniden aşılanacağı açıklandı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Biontech İsrail Pfizer Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (24)

Ayhan kurt:

Alın size güya Türk çift bulmuşmuş muş hikayesi güzellemeler sonuç fiyasko dünyada tıp alanında küba be rusyayibtek geçerim çünkü sağlık sistemleri kar amacı gülmezler ister inanın ister inanmayin

30
18
yanıtYanıtla
Yegâne durukan:

Her kes alman aşısı diye markaya kaciyorlardi,ben eşime bile demiştim,sadece rus aşısını yaptiricam,baskasina guvenmiyorum, bana tuaf bakiyorlardi,sen putincisin diyorlardi,çünkü akillari yok,şimdi noldu? Hepiniz ruslara döndünüz,akılları gec çalışıyor,ne deyim,eczaneye gelirse bence gelicek,hemen aşıyı rusya aşısını yaptıracam,yazini da çok beğendim,böyle devam et.

yanıt2
yanıt0
x:

valla ingiliz ve ruslarda bizim kullandığımız çin aşısı için aynı şeyleri söylüyor. . . Ama haber olmuyor

37
9
yanıtYanıtla
YAALAAAAAANNNNNNN:

Aşı diye bir şey yok, Global Sahtekarlık var.

31
8
yanıtYanıtla
cimbomlu:

Aynen kardesim ama sen gel bu cahil insanlara anlat.

yanıt15
yanıt6
..........:

Insanlar ahlaki açıdan düzelmemeye ısrar ettiği sürece bu salgın sürer ve aşı filan fayda etmez!

27
11
yanıtYanıtla
Fayansci Apti:

Yeter artik be korona diye diye en saglamini bile gebertinis

34
0
yanıtYanıtla
Ya Çin Aşısı:

İyide Çin aşısı için ikinci dozdan sonra bile yüzde 55 diyen ülkeler var. Sonuç aşı olsanız bile aşıya güvenmeyin. Tedbire devam

29
4
yanıtYanıtla
Alper:

Almanyadaki asiyi maalesef orada yasayan iki Turk doktor yapmisti. . . simdi Turklere laf atmak icin avrupalilarin eline yine bi koz gecti. . . acele is yapmayin ya. . rus ve cin asisinda en ufak olumsuz bi olay olmadi bugune kadar. . bu biontec asisindan ne kadar insan oldu. . yok cok yasliymislar da ondan olmusler . . . ne demek lan cok yaslida asiya dayanamad. . i becerememissiniz iste. . . . butun alman kanalarinda cikti bu doktorlar herkes biliyor bu asiyi gelistirenlerin Turk oldugunu. . . rezil ettiler bizi. .

9
20
yanıtYanıtla
ALMANYADAN:

TÜRK BILIM INSANLARININ BULDUGU ASIYA ALMANLAR BILE BIZIM KADAR KARALAMA KAMPANYASI YAPMAZKEN BIZDE HER GÜN BIR SEKILDE YANLI YANLIS HABER YAPILMASI COK MANIDAR; KALDIKI ZATEN ILK BASTAN BERI KORUMA IKINCI ASIDAN ON GÜN SONRA BASLIYOR DENDI, AYRICA DÜN ALMANYADA YAPILAN BIR ACIKLAMADA BIONTEC ASISININ GELISTIRILDIGI MUTASYONA UGRAMIS VIRÜSE KARSI BASARILI OLDUGU ACIKLANDI, AYRICA BIZIM MEDYAMIZ VE HALKIMIZ NIYE 2 HAFTA ARDINDAN AY SONU CIKACAGI ACIKLANAN YERLI VE MILLI ASI NE OLDU DIYE SORMUYO

yanıt6
yanıt6
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title