Haberler

(Özel Haber) AK Parti Balıkesir Kadın Kolları Başkanı Av. Mutlu Aydemir Açıklaması

AK Parti Balıkesir Kadın Kolları Başkanı Av.

AK Parti Balıkesir Kadın Kolları Başkanı Av. Mutlu Aydemir, gezi olaylarından sonra gençlerin AK Parti'ye olan eğiliminin daha da arttığını söyledi. Üye çalışmalarında çok sayıda gencin partiye üye olduğunu söyleyen Aydemir, 2014 yerel seçimlerinde AK Parti'den kadın belediye başkanları çıkacağını söyledi.

AK Parti Balıkesir Kadın Kolları Başkanı Avukat Mutlu Aydemir, genel ve yerel siyasi konularla ilgili İHA'ya özel açıklamalarda bulundu. Geçmişte Doğru Yol Partisi kadın kollarında çalıştığını kaydeden Aydemir, siyasete lokmacı teyze olmak için girmediğini söyledi. Mutlu Aydemir, "2011 Ocak'tan bu yana Ak Parti'deyim. Daha önce Doğru Yol Partisi'nde kadın kollarında çalıştım. O dönemde siyaset bugünkü gibi hareketliydi. Kadınlar geri plandaydı. Kadına bakış açısı da farklıydı. O zaman kadınlara lokmacı teyzeler derlerdi. Ben lokmacı teyze olarak gençtim ama layıkı ile yerine getirmeye çalıştım. Sonrasında Demokrat Türkiye Partisi'nde Merkez İlçe Başkanlığı yaptım. Aynı sıkıntılar orada da vardı. Cindoruk Genel Başkandı. Siyasetteki kadına bakış açısı bir obje olarak değil bir subje olarak vardı. Ben aktif görev almama rağmen çok söz hakkım olmadı açıkçası. Ben ayrıldım tabi, uzun süre ara verdim. Bu arada Baro Yönetim Kurulu'unda çalıştım. Ak Parti'den bana daha önce de farklı pozisyonlar için teklif gelmişti. O dönemde yoğun çalışma hayatım vardı ve kabul etmedim. 2010 yılında Mahmut Poyrazlı Başkanımız ile kendisi ve Edip Başkan teklifi ile hayır diyemedim. Kendim lokmacı teyze sıfatından sıkıldığım için bu tarz kadın kolu başkanlığı yada siyasi hayata yanaşmadım. Bir lokmacı teyze bekliyorsanız, benden onu göremeyeceksiniz dedim. Gerçekten de AK Parti'de kadın siyasetçilere önem veriyor. Çünkü Başbakanımız önem veriyor. Böyle olunca, kadına bakış açısı daha farklı oluyor. Burada artık kadın siyasi faktörler arasında. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır, kendi çalışma sistemimi getirmeye çalıştım. Ses getiren çalışmalara imza attık. Türkiye çapında ses getiren organizasyonlar yaptık. Acemi bir başkanken, il başkanları toplantısında konuşuyorduk ve eğitim toplantısı düzenlemek için karar aldık. Gönen'de bir eğitim toplantısı yaptım, genel başkanımız da katıldı. Çok ses getirdi, aylarca bundan bahsedildi ve bu bir model oldu. Bölgelerde teşkilat içi eğitimler başladı ve genel başkanımız Balıkesir'in örnek olduğunu bir çok yerde ifade etti" dedi.

"KADINLAR ARTIK AKTİF SİYASETE GİRMEK İSTİYOR"

Kadınları siyasete özendirmek için çok çalıştıklarını ve bunun sonunda aktif siyaset hayatına girmek isteyen çok sayıda kadın olduğunu söyleyen Başkan Mutlu Aydemir, Balıkesir'de AK Parti'nin 41 bin bayan üyesi olduğunu söyledi. Aydemir, "Şuanda aktif siyasete girmek isteyen o kadar çok kadın var ki. Hatta küsenler ve darılanlar var. Hanımlar geliyorlar ve siyasete girmek istediklerini söylüyorlar. Fakat direkt yönetim kurulu üyesi olarak girmek istediklerini söylüyorlar. Biz uzun süre gönüllü arkadaşlarımızla çalıştık sonrasında yönetim kuruluna alınmış arkadaşlarımız var. Balıkesir'de 41 bin üyemiz var. 109 bin toplam üyemiz var, 41 bini kadın üye. Kadın olmak yüzyıllardır toplumun dezavantajlı kısmı. Siyasette de bu dezavantajı avantaja çevirmeyi ilke edinmiş gördüğüm tek partidir AK Parti. AK Parti kadın olmanın dezavantajını avantaja çevirmeyi ilke edinmiş. Bize Başbakanımızın verdiği önem yürek işi. Başbakanımız diyor ki, evdeki kadın kazanır seçimi. Yüzde 54 Türkiye'de kadın oyu var AK Parti'nin. Genel merkez kadın kolları bu yönde etkili çalışmalar yapıyor. Lokal anlamda da çalışmalar yapılıyor. Bizim 3,5 milyon kadın üyemiz var. Bu üyelerin hepsi gönüllük esası ile üye olmuştur. Gerekten hepsi bilinçli ve asker gibi kadınlar. Ben, kadının eşit imkanlar tanındığında kendini siyaseten başarılı bir yol bulup ilerleyeceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

"O DAVADAN AFFIMI İSTERİM"

Hukukçu bir kişinin siyaseti çözümlemesinin farklı olduğunu kaydeden Mutlu Aydemir, siyasetin içindeki hukukçu bayanların sayısının artması gerektiğini söyledi. AK Parti'de hak yenmediğini söyleyen Aydemir, Balıkesir teşkilatından örnekler verdi. Aydemir, "Biz haklı olmak yolundan gidiyoruz. Mahmut Başkan inanılmaz eşit ve Edip Bey'in hiç hak yediğini görmedim. Bu kadındır geride dursun psikolojisi yok. Böyle olunca da ben eşit söz sahibi oluyorum. Bir basın toplantısında genel başkan yardımcısının yanında kadın kolları ve gençlik kolları başkanı olması çok önemli bir mesaj" dedi.

İHA Muhabirinin gezi olayları sonrasında AK Parti'ye gençlerin tepkisi olduğu yönündeki sorusunu cevaplayan Aydemir, "Tepki gösteren genç nesil ama en çok destekleyen de genç nesildir. Evet tepki gösterenler olacak. Bir yönetim sisteminde herkes inanacak diye bir şey yok. Tepki gösterenlere nazaran, çok daha fazla genç gurubu da destek veriyor. Özellikle gezi olaylarından sonra gençlerin bize eğilimi çok arttı. Biraz daha realiteye önem veren gençler AK Parti'nin haklı olduğunu, AK Parti ile beraber çalışmanın ülkenin geleceği için çalışmak olduğunu anladılar. Üye çalışmalarında gençler gelip partimize üye oluyorlar ve sonra AK Parti şapkasını takıp üye çalışması yapıyorlar. Biz bunlara şahit olduk" dedi.

Hukukçu kimliği dolayısı ile gezi olaylarından dolayı hakkında dava açılmış bir kişinin davasına bakıp bakmayacağı yönündeki soruyu cevaplayan Mutlu Aydemir, "Ben ceza hukukuna bakmıyorum fakat, haklı olduğuna inanmadığım hiç bir davayı almadım. O davadan affımı isterim" diyerek cevap verdi.

"YEREL SEÇİMLERDE ADAY DEĞİLİM"

Uzun vadede hedefleri olan bir kişi olmadığını söyleyen AK Parti Kadın Kolları Başkanı Mutlu Aydemir, şuan hedeflediği yerde olduğunu kaydetti. Aydemir, "Hedef olmadan siyaset yapılmaz. Hedeflerini uzun vadede planlayan bir kişi değilim. Ben hedeflediğim yerdeyim. Siz bugün benimle röportaj yapıyorsanız, kadınlara mesajlar verebiliyorsam, aklımdakileri burada söyleyebiliyorsam ben hedefimi gerçekleştirdiğime inanıyorum. Siyasette görevlerin verildiğine inanıyorum. Akıllarda düşünceler olabilir, oturduğumuz koltuktaki işimizi iyi yapalım ama teveccüh gösterilirse o yoldan gideriz. Kadın belediye meclisi üyeleri son derece naif, son derece başarılı olarak hizmet yapabilir. Bu manada, kadın belediye meclis üyelerimiz olacaktır. Çok ciddi olarak kadın belediye başkanları yönünde seçilebilecekleri yerden teşvik var. Belli donanımı olan, alt yapısı olan, özel eğitim alan hanımlardan mutlaka belediye başkan adayları olacaktır. Bu yönde ilke kararı alındı. Kamuda başörtüsünün kaldırılmasından sonra meclislere girebilecek. Ben eşit sayıda olmalarından yanayım. Kadına sen milletvekili ol hedefi ile yönlendirmişler, ama yerel yönde eksik kalmış. Bir bayan adayımız olabilir, ben düşünmüyorum ama bayan aday niye olmasın" dedi.

"EDİP BEY BALIKESİR'İ BOŞ BIRAKMAZ"

2014 yerel seçimleri konusunda görüşlerini dile getiren Mutlu Aydemir, sandıktan CHP oylarının fazla çıktığı körfez bölgesinde oyların AK Parti'ye kayacağını söyledi. Aydemir, "Ben körfezdeki oyların Ak Parti'ye kayacağına inanıyorum. Oraya gittiğimizde esnaf, ev hanımı herkes körfezde taş taş üzerine konulmadığını söylüyor. Körfezde belediyecilik anlayışı sıfır. Yazın gittiğimiz zaman cennet bir körfez, gerekli tanıtım yapılmadığı için bir Çeşme yada Bodrum olamıyor. Ayvalık'ta su yok, alt yapı bir kere CHP'nin ve MHP'nin elinde olan ilçelerde gerçekten çok kötü. AK Parti belediyecilikte kendini kanıtlamış bir parti. Mesela Havran AK Parti'de, ilçenin yüzünü değiştirmiş bir belediye, hizmet üretiyor. Ayvalık'ta vatandaş şu belediyeyi bir kerem alın ve düzeltin buraları diyor. Halk isyanda oralarda. Balıkesir merkezde AK Parti belediyeciliğinin üzerine çakıl taşı dahi konulmadı. Sadece spekülasyonlarla, yıpratmalarla belediyecilik yapılmaz. Belediyecilik seçime altı ay kala yürüyüş parkını düzenlemekle olmaz. Belediyecilik seçildiğin gün başlar. AK Parti'nin istikrarlı oy artışını gören MHP'li belediyenin bir şeyler yapmaya çalıştığını görüyor. Halk en iyi sarraftır, halk bunu görüyor" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Edip Uğur'un Balıkesir için bir şans olduğunu söyleyen Mutlu Aydemir, Balıkesir'de AK Parti'nin adayı kim olur sorusunu cevapladı. Aydemir, "Edip Başkan, Balıkesir'in kazandığı en büyük şanstır. Ben kendisinin konuşmalarını bir ders gibi dinlerim. Balıkesir'de hangi evde, hangi ihtiyaç var her şeyi biliyor. Bu kadar mı özümsenir. Balıkesir için kendisi çok ciddi hizmet veriyor. Edip Uğur, Balıkesir'i bulunduğu noktadan çok daha yukarılara taşıyacak isimdir. Ben, Ahmet Edip Uğur isminin kendisi de kabul ederse Büyükşehir Belediye için çok yakışacağına inanıyorum. Edip Bey Balıkesir'i boş bırakmaz. Balıkesir için en iyisi ne ise Edip Bey bunu gerçekleştirir, Başbakanımıza bunu anlatır ve Başbakanımızın Balıkesir'i 2. kez kaybına tahammülü yok. En doğru ismi getireceklerine inanıyorum" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Doğru Yol Partisi Balıkesir Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title