Haberler

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Orhangazi İlçe Teşkilatı MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ve MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy ile bir araya geldi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Orhangazi İlçe Teşkilatı MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ve MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy ile bir araya geldi. Büyükataman, genel seçimlerde belki yıllarca ihmal ettikleri kadınların son derece önemli olduğunu söyledi.

MHP Orhangazi İlçe Teşkilatı Göl Çınar Restoran'da düzenlenen kahvaltıda MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy ve MHP Bursa İl Başkanı Hasan Toktaş ile bir araya geldi. Partililerin eş ve çocuklarıyla birlikte katılım gösterdiği kahvaltıda, kadının siyasetteki yerinin önemine vurgu yapılarak, 7 Haziran'da yapılması beklenen genel seçimler için bayanlara önemli sorumluluklar yüklendiği söylendi. MHP'de kadın oylarının erkek oylarıyla eşit seviyeye taşınması halinde iktidarın kaçınılmaz olduğunun mesajı verilen kahvaltıda konuşan Büyükataman, "Toplumsal gerginlik hat safhaya ulaştı. 13 yılı bulan Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının kullandığı siyaset dili, icra ettiği siyaset tarzı sonucunda toplumsal kutuplaşmanın, gerginliğinin, ayrışmanın hat safhaya ulaştığına şahit oluyoruz. Tabir yerindeyse toplumun kimyası bozuldu, ağzımızın tadı kaçtı. En küçük bir yan bakmada, yol vermemekte, önüne geçmekte adeta toplum patlamaya hazır bir dinamit haline geldi. Büyük Türk milletinin en büyük parçası olan aile bağları giderek zayıflamaya, bütün değerlerimizde olduğu gibi bir milletin mayası olan aile yapımızın da çözülmeye başladığına dair çok tehlikeli işaretler başlıyor" dedi.

"KADIN ELİNE İHTİYACIMIZ VAR"

Orhangazi'de gördüğü birlikteliği çok önemsediğine dikkat çeken Büyükataman, "Toplumun normalleşmesi için ve MHP'nin başarısı için kadın eline ihtiyacımız var. Kadın elinin mutlaka bu topluma değmesine, bu şefkati toplumun hissetmesine şiddetle ihtiyacımız var. Hele hele MHP'nin başarısı adına, belki yıllarca ihmal ettiğimiz, belki beceremediğimiz kadınlarımızın katkısının son derece önemli olduğunu, ülkenin getirildiği bu nazik dönemde, her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğu katkınızı görmekten son derece heyecanlandım, mutlu oldum. Umuyorum ki bu başlangıç inşallah güzel sonuçlara da vesile olacaktır. 7 Haziran'da yapılacak seçimlerde Bursa'da önemli başarılara imza atacağınıza inanıyorum. Toplumun buna hazır olduğuna ve bir sürü işarete şahit oluyoruz. Bu buluşma, kucaklaşmanın temininde bayanlarımıza kız kardeşlerimize her zamankinden çok şiddetle ihtiyacımız var. Sizin katkınız bizim için, başarımız için, dolayısıyla ülkemizin geleceği için, yarınlarımız için, çocuklarımızın istikbali için son derece hayati ehemmiyet arz ediyor. Bu güzel başlangıcın çok büyük bir sinerjiye vesile olacağına yürekten inanıyorum" diye konuştu.

MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy ise, genel seçimlerin Türkiye için bir yol ayrımı olduğuna vurguladı. Özensoy, "MHP'de kadın oyları maalesef yüzde 30'u oluşturuyor. Yani her 7 erkeğe karşılık yalnızca 3 kadın MHP'ye oy veriyor. Biz sadece kadın erkek oylarını eşitlemiş olsak geçtiğimiz seçimlerde yüzde 20'ye yakın oyumuz olurdu. Hemen hemen yüzde 50 civarında her seçimde daha fazla oyumuz olurdu. Buradan hareketle diyorum ki, seçim döneminde birlikte çalışmakta fayda var. Bu dönem üzerinde en fazla durmamız gereken mesele MHP'ye gelecek kadın oylarıdır" dedi.

"KADINLARIN YÜZDE 63'Ü AK PARTİ'YE OY VERİYOR"

Türkiye'de kadın seçmeninin yüzde 63'ünün AK Parti'ye oy verdiğini ifade eden Özensoy, "Bu demektir ki, AK Parti'nin aldığı yüzde 47'lik oyun neredeyse yüzde 32'si sadece kadınlardan geliyor. AK Parti erkeklerden hiç oy almasa bile kadınlarla yüzde 32 oyu var demektir. Biz bazen sokakta, kahvede, köylerde soruyoruz kimse AK Parti'ye oy vermediğini söylüyor. AK Parti bu anlamda gerçekten de çok yoğun değil. Ama kadınların oyları çok yüksek. Bizim de tam tersi, kadın oylarımız düşük. Bu sebeple lütfen eşlerinize, gönüllü arkadaşlarınıza düşüncelerinizi söyleyin" diye konuştu.

Kahvaltının tanışma ve kaynaşma amacıyla düzenlendiğini söyleyen MHP Orhangazi İlçe Başkanı Yüksel Akbayrak, kongreden yeni ve güven tazeleyerek çıkan bir kadro olduklarını hatırlattı. 2015 genel seçimlerinin Türkiye için var olmak ya da bölünüp yok olmak anlamını taşıdığını belirten Akbayrak, "Sorumluluğumuz iki kat daha artmış durumda. Bu nedenle yönetici arkadaşlarıma, eşlerine sesleniyorum. Muhtemel olarak 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerde evimizi bazen unutacağız. Ülkemizin refahı, MHP'nin geleceği için, Türkiye'nin geleceği için hep beraber partimizin saflarında buluşup iktidara yürüyeceğiz. Ülkemizin MHP'ye çok ihtiyacı olan bir dönemde hep birlikte partimizi iktidara taşıyacağız" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi İsmet Büyükataman Orhangazi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title