Haberler

Mehmet Şanver kimdir? Mehmet Şanver kaç yaşında, nereli? Mehmet Şanver hayatı ve biyografisi!

Güncelleme:

Siyaset gündemine dair yorumları ile dikkatleri çeken Mehmet Şanver izleyicilerin merak konusu oldu. Peki, Mehmet Şanver kaç yaşında, nereli? Mehmet Şanver hayatı ve biyografisi! Mehmet Şanver kimdir?

Çarpıcıyorumları ve tespitleri ile katıdığı programlarda dikkatler çeken Mehmet Şanver hakkında araştırmalar yapılıyor.Mehmet Şanver kimdir? Mehmet Şanver kaç yaşında, nereli? Mehmet Şanver hayatı ve biyografisi!

MEHMET ŞANVER KİMDİR?

Doğum tarih i: 1957

Kaç yaşında: 63 yıl yaşında

Nereli : Yozgat, Türkiye

Kitaplar : 15 Temmuz kartal yuvasının istilası

16 Kasım 1957'de Yozgat'ta dünyaya geldi. İlk ve ortaokulu Yozgat'ın Yerköy ilçesinde tamamladı. 1972'de Kuleli Askeri Lisesi'nde askeri öğrenci olarak üniformalı hayatına başladı. 1975'te girdiği Hava Harp Okulu'ndan 1979 yılında teğmen rütbesi ile mezun oldu. 1980'de Çiğli-İzmir'de jet pilotluğu; 1981 yılında Konya'da Harbe Hazırlık eğitimini tamamladı.

1981-1991 yılları arasında sırasıyla 8. Ana Jet Üs Diyarbakır 181.PARS Filo Komutanlığı'nda ve 4. Ana Jet Üs Mürted/Akıncı-Ankara 141. KURT Filo Komutanlığı'nda görev yaptı. Bu dönemde ikili ve dörtlü kol liderliği, uçuş öğretmenliği, tecrübe-test pilotluğu, standardize ve kıymetlendirme pilotluğu özelliklerini elde etti. 141. KURT Filo personeli olarak 1. Körfez Savaşı'nda lider uçucu olarak görev yaptı.

1991'de girmeye hak kazandığı Hava Harp Akademisi'nden 1993'te kurmay yüzbaşı rütbesiyle ve dereceyle mezun oldu.

1993-1997 yıllarında 9. Ana Jet Üssü Balıkesir'de sırasıyla 192. KAPLAN Filo kol komutanlığı ve harekât subaylığı ile üs harekat kısım amirliği görevlerini tamamlayarak 1997 yılında 192. KAPLAN Filo Komutanlığı'na atandı.

KAPLAN Filo Komutanlığı döneminde NATO'nun Bosna operasyonu kapsamında İtalya'da intikal halinde olan filo ile Bosna üzerinde uçuşa yasak bölge hava savunma görevi icrası faaliyetlerinde NATO madalyası ile ödüllendirildi. Yine filo komutanlığı döneminde 192. filo Türkiye'de en başarılı Hava Savunma Filo'su seçildi ve Şanver, Üstün Birlik Yetiştirme ve Eğitim Başarı ödülüne layık görüldü.

1999-2001 yılları arasındaki Ottawa-Kanada Askeri Ataşelik görevini takiben tekrar 9. Üs Balıkesir'e atandı.

Harekât Komutanlığı esnasında yapılan atış yarışmalarında kendisine bağlı filolar olan 191. KOBRA Filo Türkiye birincisi, 192. KAPLAN Filo ise Türkiye ikincisi oldu. 9. Ana Jet Üs-Balıkesir'den Malatya'ya intikal eden birliğin komutanı olarak 2. Körfez Savaşı'na katıldı. Ağustos 2003-2004 döneminde ise 1. Taktik Hava Kuvveti Eskişehir Harekat Başkanlığı görevini ifa etti.

Ağustos 2004 Yüksek Askeri Şûrası sonucunda birinci sıradan tuğgeneralliğe, 2008 ve 2012 yıllarında yine birinci sıradan tümgeneral ve korgeneralliğe terfi etti.

Generallik kariyeri boyunca; Hava Kuvvetleri Plan Prensipler Başkanlığı Plan Program Daire Başkanı, 9. Ana Jet Üs (Balıkesir) Komutanı, 1. Kuvvet (Eskişehir) Kurmay Başkanı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Başkanı, 1. Hava İkmal Bakım Merkezi (Eskişehir) Komutanı, Hava Lojistik Komutanı, Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı olarak görev yaptı.

Üs komutanlığı esnasında En Başarılı Muharip Birlik Ödülü'nü alarak Eğitim Başarı Ödülü ile taltif edildi. 2015-2016 döneminde ise Muharip Hava Kuvveti komutanı olarak görev yaptı.

15 Temmuz sonrasında erkene alınan ve 28 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen Yüksek Askeri Şûra toplantısında görev süresi bir yıl uzatılarak İstanbul'a Harp Akademileri komutanı olarak atandı. Bu sonucu kabul etmeyen Korg. Şanver, 1 Ağustos 2016'da istifa ederek 15 yaşında başladığı üniformalı yaşamına 44 yıl sonra 59 yaşında son verdi.

İyi derecede İngilizce bilen Şanver, Sevda Hanım'la evli ve iki çocuk babasıdır.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

15 Temmuz Balıkesir Türkiye Gündem Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm!
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title