Haberler

Mardin ve Şırnak'ta Etkili Olan Kar Yağışı

Mehmetçik, bölgedeki kar yağışı nedeniyle köylerinde ve yollarda mahsur kalan 7'si hasta 76 kişiyi kurtardı Yollarda mahsur kalan vatandaşlara 10 bin kişilik ekmek ve kumanya dağıtan askeri birliklerce, 660 vatandaşa ikamet hizmeti ve iaşe sağlandı.

Mehmetçik, Mardin ve Şırnak'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle köylerinde ve yollarda mahsur kalan 7'si hasta 76 kişiyi kurtardı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, 11 Aralık'ta başlayan yoğun kar yağışı sonucu Mardin Nusaybin- Şırnak Cizre karayolunun, İdil Köyceğiz Hudut Bölüğü-Çığır köyü mevkisinde trafiğe kapandığı belirtildi.

Dün başlatılan yol açma çalışmalarına 172. Zırhlı Tugay Komutanlığının bir greyder, 2 kurtarıcıyla katıldığı ifade edilen açıklamada, çalışmalar sonucunda saat 18.30'dan itibaren Cizre-Nusaybin karayolunun kontrollü şekilde ve ikişer şeritli yolun her istikamette bir şeridi kullanılmak üzere trafiğe çift yönlü açıldığı ifade edildi.

Bugün saat 07.00 itibarıyla, yolun belirtilen şekilde açık olmasıyla birlikte trafiğin her iki istikamette de iki şeritli akışını sağlama çalışmalarının sürdürüldüğü bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kurtarma çalışmaları kapsamında dün, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığınca, Tümen Komutanı, Şırnak Valisi ile gün boyunca Cizre-Nusaybin karayolunda (Çığır köyü mevkisinde) mahsur kalan araç ve vatandaşların kurtarılması ile yol açma çalışmalarına nezaret edilmiş, yolda mahsur kalan vatandaşlara 10 bin kişilik ekmek ve kumanya dağıtılmıştır.

172. Zırhlı Tugay Komutanlığına bağlı unsurlar ile Tugay Komutanı, Cizre-Nusaybin karayolunda tugaya ait iş makinaları ve kurtarıcı aracıyla bizzat yol açma ve kurtarma faaliyetlerine nezaret etmiş, yolda mahsur kalan 60 vatandaş 2 zırhlı araç ve 2 unimog aracıyla Cizre-Köyceğiz'deki hudut karakoluna tahliye edilmiş, ayrıca yolda mahsur kalan 600 vatandaşa Köyceğiz Hudut Bölüğü'nde, 60 vatandaşımıza da Cizre-Kurumcu Jandarma Karakolu'nda barınma ve iaşe hizmeti sağlanmıştır."

Açıklamada, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na ait zırhlı personel taşıyıcılarla Mardin'in Dargeçit ilçesine bağlı Ayrancı köyünden biri diyaliz hastası 4 hastayı, Midyat'a bağlı Hanlar köyünde kalp krizi geçirdiğinden şüphelenilen bir kişi, Midyat'ın Dolunay Mahallesi'ndeki bir hasta ve refakatçisi ile Eğlence köyünden binadan düşerek başından yaralanan bir çocuk ve refakatçisinin ve Gelinkaya beldesinden bir diyaliz hastasının Midyat Devlet Hastanesine ulaştırıldığı bildirildi.

6. Motorlu Tugay Komutanlığınca Şırnak/Akçay-Kasrik ve Akçay/Yeniköy yollarının trafiğe açıldığı belirtilen açıklamada, 48. Hudut Tugay Komutanlığı'na bağlı ekiplerce D-400 karayolunun Şırnak/Ortasu-Andaç köyleri arasındaki bölümün trafiğe açıldığı, Gülyazı-Yekmal-Habur II-Beytüşşebap yolunun 20 kilometrelik bölümünde yol açma çalışmalarının tamamlandığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Şırnak/Güçlükonak İlçe Jandarma Komutanlığı unsurlarınca, Fındık-Gümüşyazı yol ayrımında mahsur kalan üç vatandaş kurtarılarak Akçakuşak köyüne tahliye edilmiş, Düğünyurdu köyünde mahsur kalan 6 vatandaş Güçlükonak Devlet Hastanesine tahliye edilmiştir. İdil ve Cizre İlçe Jandarma komutanlıkları ile Şırnak/Ayvalık'ta konuşlu 8. Jandarma Alay Komutanlığı unsurları, bölgelerindeki karayollarının trafiğe açılması çalışmalarına katılmışlardır."

Mardin ve Şırnak bölgesinde konuşlu askeri birliklerin dün aşırı kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan başta Cizre-Nusaybin karayolu olmak üzere bölgedeki yolların trafiğe açılmasına katkı sağladıklarına işaret edilen açıklamada, köylerinde ve yollarda mahsur kalan 7'si hasta 76 vatandaşın kurtarıldığı, yollarda mahsur kalan vatandaşlara 10 bin kişilik ekmek ve kumanya dağıtıldığı, Cizre-Köyceğiz Hudut Bölüğü ile Cizre-Kurumcu Jandarma Karakolunda toplam 660 vatandaşa ikamet hizmeti ve iaşe sağlandığı bildirildi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Mardin Şırnak Cizre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title