Haberler

Tayyar ve Özlem Öz çifti yanıltıcı reklam sebebiyle 550 bin TL ceza aldı

Güncelleme:

Engin ve Dilan Polat çiftinin tutuklanmasının ardından haklarında 5 ayrı suçtan soruşturma başlatılarak mal varlıklarına el konulan Tayyar ile Özlem Öz çifti yanıltıcı reklam yaptıkları gerekçesiyle 550 bin TL ceza aldı.

Gösterişli hayatlarıyla tanınan Engin ve Dilan Polat'ın 5 Kasım'da tutuklanmasının ardından benzer içerikler paylaşan Tayyar ile Özlem Öz çifti hakkında 5 ayrı suçtan soruşturma başlatıldı. Çifte hiç beklemediği bir yerden ceza geldi.

Show Haber'de yer alan habere göre, MASAK tarafından inceleme altına alınan ve haklarında 5 ayrı suçtan soruşturma devam eden Özlem Öz ve Tayyar Öz çifti yanıltıcı reklam sebebiyle 550 bin TL cezaya çarptırıldı. Özlem Öz'ün "doktorun yapması gereken iş ve işlemleri güzellik merkezlerinde yapıldığına dair" tanıtım yapmasından dolayı ceza aldı.

NE OLMUŞTU?

Paylaşımlarından ve gösterişli hayatlarından dolayı Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında 5 ayrı suçtan soruşturma başlatılan ve yurt dışı yasağı konulan Tayyar Öz ile eşi fenomen Özlem Öz'ün tüm mal varlıklarına el konulmuştu.

Tayyar ve Özlem Öz çifti yanıltıcı reklam sebebiyle 550 bin TL ceza aldı

Engin ve Dilan Polat çiftinin tutuklanmasının gösterişli hayatlarından dolayı Tayyar ve Özlem Öz çifti de gündeme gelmişti. Çiftin Sağlık Bakanlığı onayı olmadan ürün sattığı, FETÖ ile bağlantısı olduğu ve soy isimlerini değiştirdiği ileri sürülmüştü. Konuyla ilgili açıklama yapan çift "Hukuk bölümümüz gerekli doneleri şu an topluyor. Şu ana kadar soy isim değişikliği hariç bütün haberler iftira ve karalama üzerine. Tabii ki bunların da bir hesabı var. Lütfen duyduğunuz hiçbir şeye inanmayın. İnşallah adalet sağlanacak. Bizi birileriyle aynı kefeye koymayın" demişti.

"MACUNUMUZLA ALAKALI SADECE REKLAMLA İLGİLİ CEZA ALDIK"

Çocukların kullanması için sattıkları macunu merdiven altı bir fabrikada ürettikleri ve içeriğinden dolayı ceza aldıkları iddia edilen çift, "Macunumuzun içeriğiyle ilgili alınmış bir ceza yok. Macunu biz çocuklarımıza her gün yediriyoruz siz de yedirebilirsiniz. İçiniz rahat olsun. 6-7 ay önce Rekabet Kurulu'nun rakip firmanın şikayeti üzerine öngörmüş olduğu bir para cezası var. Bu ceza kesinleşmiş değil, biz bunun için dava açtık. Bu da sadece reklam şeklinin yapılışıyla alakalı öngörülen bir cezaydı. Onun dışında içeriğimiz tertemiz" ifadelerini kullanmıştı.

"FETÖ İDDİASI YALAN, KARALAMA VE İFTİRA"

Özsefil olan soy isimlerini beğenmedikleri gerekçesiyle değiştiren çift, haklarındaki FETÖ'den ihraç edildikleri iddiası için de şunları söylemişti: "FETÖ olayları 2016 yılında patlak verdi. Ben 2016 yılında Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde asistan doktordum. O gece ve gündüz bir sürü ameliyat yaptım. Ben daha sonrasında uzman oldum Şanlıurfa Siverek ilçesine giderek 1 yıl çalıştım. Daha sonra Ümraniye'ye gelerek 3 yıl çalıştım. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 1,5 yıl çalıştıktan sonra da 2021'de kendi isteğimle istifa ettim. Bununla alakalı yapılan tüm haberler yalan, karalama ve iftira üzerine kuruludur."

Tayyar ve Özlem Öz çifti yanıltıcı reklam sebebiyle 550 bin TL ceza aldı

Tayyar ve Özlem Öz çifti yanıltıcı reklam sebebiyle 550 bin TL ceza aldı

Tayyar ve Özlem Öz çifti yanıltıcı reklam sebebiyle 550 bin TL ceza aldı

Tayyar ve Özlem Öz çifti yanıltıcı reklam sebebiyle 550 bin TL ceza aldı

Ecem Altan
Haberler.com - Magazin

Dilan Polat Özlem Öz Sosyal Medya Hukuk Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500

Yorumlar (8)

ŞAFAK KOR:

550 bin TL çok caydırıcı bir cezaymış. Bunların günlük harcadığı çerez parası koyar mı bunlara mutluluktan havalara uçmuşlardır hatta.

137
2
yanıtYanıtla
Muhammet:

Hacı koyar mı deme şunu atlıyorsun. Tüm mal varlıklarına el konulmuş. Oh daha betet olsunlar.

yanıt27
yanıt2
ŞAFAK KOR:

hacı mal varlıklarına el konulsa ne yazar bunlar o kadar salak mı sanıyorsun. bütün mal varlıklarını kendi üzerine mi yaptıklarını sanıyorsun. kimlerin üstünde ne kadar malları vardır kim bilir. Deyim yerindeyse bu kişiler şeytanı bile papucunu ters giydirir.

yanıt28
yanıt0
zırzop:

550 bin bu zamanda 55 bin tl kadar değeri harbi çok caydırıcı olmuş, bi daha asla yapmazlar emin olabilirsiniz

61
1
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

bizden önce ambulans yoktu,hatta buzdolabı falan bile yoktu hepsini biz getirdik diyen varsa bunlarada gerçeğe aykırı yanıltıcı reklam yapmaktan para cezası verilmeli

36
8
yanıtYanıtla
ibrahim ibrahim:

artık midem bulanıyor bu tipleri her yerde görmekten

33
0
yanıtYanıtla
Pacey:

550 bin TL ceza çok olmuş. Keşke 5 TL. falan kesseydiniz de ibret olsaydı. Şaka gibi resmen.

27
0
yanıtYanıtla
yasin yaşaran:

Yeeni yetmeler parayi bu sektorde gorunce doktorluktan bile ayrilabiliyormus.Bu para hic caydirici degil mal varliklarinida kurtarirlar yakinda.

13
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title