Haberler

    Liderlerin Fark Yaratan 8 Özelliği

    Liderlerin sahip olduğu özellikler nelerdir?

    Liderlerin sahip olduğu özellikler nelerdir? Neden lider olmayı seçebiliriz? Nasıl lider olabiliriz? Liderler kontrolü nasıl elinde tutar?

    Liderler nasıl iyi yönetici olabilir?

    "En İyi Liderler Yenilik Getirendir"

    Liderlerin sahip oldukları bazı özellikler, fark yaratmalarını sağlar. Lider özelliklerine sahip olmak için illa ki bir kurumun veya grubun başında olmanız gerekmiyor. Hepiniz kendi hayatınızın liderisiniz. Kendinizi ve hayatınızı yönetebilmek için gelin liderlerin fark yaratan özelliklerine bir bakalım…

    Hepimiz kendi hayatımızın lideriyiz. İyi bir lider olmak için bu özelliklere dikkat!!!

    Onurlandırmak

    Liderler ellerinde bulunan değeri, süreç içerisinde yapılan katkıları ve elde edilen başarıları rahatlıkla görebilir ve bunları onurlandırabilirler. Pozitife odaklı yaşamak, onurlandırabileceğiniz şeyleri görmenizi kolaylaştırabilir.

    Onurlandırmak için takdir etmeyi, teşekkür etmeyi, ödüllendirmeyi, hediye almayı veya mutluluk yaratacak bir şey yapmayı tercih edebilirsiniz. Siz onurlandırmayı seçtikçe, hayatın size daha fazla güzellikle geleceğinden emin olabilirsiniz.

    Liderler onurlandırmayı bilirler. Onurlandırmak için yapılacaklar: Pozitif olanı görün! Teşekkür edin! Takdir edin! Ödüllendirin!

    Tiyo: Eğer sürekli negatif düşünceler aklınızdan geçiyor ise ve pozitif düşüncelere odaklanamıyorsanız, endişelerinizin kısıtlaması altında yaşıyor olabilirsiniz. Endişelerinizi aşabilmek için bilinçaltınıza yönelebilir ve bunları kalıcı olarak dönüştürebilirsiniz. Evrensel yasalar, içinizdeki duyguları daha fazla yaşayabilmeniz için çalışır. Aşamadığınız endişeler, sürekli olarak endişelendiğiniz durumların karşınıza çıkmasına sebep olabilir.

    Motivasyon

    Liderler motivasyonu sağlamayı bilirler. Motivasyonu sağlamak için yapılacaklar: Heyecan verici hedefler seçin! Kolay ve keyifli olduğuna inanın!

    Liderler motivasyonu rahatlıkla sağlayabilirler. Motivasyon, coşku duymaktır. Coşkuyla ilerlemek için heyecan verici hedefler seçebilirsiniz. Sarf edeceğiniz efordan daha değerli hedefler seçmeniz, sizi heyecanlandırabilir. Liderler heyecan veren hedefler belirleyebilir ve motivasyonu sağlayabilirler.

    Tiyo: Eğer motivasyonu sağlamakta zorluk çekiyorsanız, değerli olan şeyleri elde etmenin zor olacağına dair bilinçaltı inançlarınız devreye giriyor olabilir. Her attığınız adımda kolaylıkla ve keyif alarak değerli sonuçlar elde edebileceğiniz şekilde inançlarınızı dönüştürebilirsiniz. Aksi halde çok çaba sarf etmenize rağmen istediğiniz sonuçları elde edemeyebilir veya zor olan yollarla hayati deneyimleyebilirsiniz. Evrensel yasalar, sahip olduğunuz inançlarla uyumlu olan koşulları size sunmaktadır.

    Uzlaşmak

    Liderler, uzlaşmak için gerekli koşulları ustalıkla yaratabilir. Dediğim dedik olmaktansa diğerlerini dinlediklerinde ve uyum içerisinde olduklarında kendi fikirlerine daha çok saygı duyulacağını bilir. Bu şekilde kendi fikirlerini daha rahat uygulamaya koyabilir ve süreci daha iyi kontrol edebilirler.

    Liderler aynı zamanda esnek olabilir ve farklı fikirlere açık olarak değişen koşullara uyum sağlayabilirler. İnsanlara ve koşullara uyum sağlamak yönetimi kolaylaştırabilir.

    Liderler uzlaşmayı bilirler. Uzlaşmayı sağlamak için yapılacaklar: Dinleyin! Uyum sağlayın! Fikirlerinizi sunun! Kontrolde kalın! Esnek olun!

    Tiyo: Eğer uzlaşmak konusunda zorluk çekiyorsanız, bilinçaltınızda istediklerinizi veya uygun gördüklerinizi uzlaşarak elde edemeyeceğinize dair inançlar olabilir. Bu inançları bilinçaltınıza yönelerek kalıcı olarak dönüştürebilirsiniz. Böylelikle rahatlıkla diğerlerine ve yeni koşullara uyum sağlayabilirsiniz, uzlaşabilirsiniz ve fikirleriniz değer görebilir.

    Gelişime önem vermek

    Liderler, gelişime önem verirler. İlham almak için başkalarının söylediklerini dinler ve katkı sağlayacak bilgileri alabilirler. Liderler, duyduklarının tesadüf olmadığını bilirler. Motivasyonun olumsuz etkilenmesine izin vermeden, olumsuz söylemleri değerlendirmeye alabilirler ve her defasında daha iyisini yapabilirler.

    Yaşanan deneyimlerden ders çıkartmak gelişimin tekrar aynı zorlukların yaşanmasını önleyebilir ve daha iyisini yapmaya olanak sağlayabilir.

    Liderler gelişime önem verirler. Gelişmek için yapılacaklar: Yaşadıklarınızı değerlendirin! Ders çıkarın! Uygulamaya geçin!

    Tiyo: Eğer gelişim kaydetmek konusunda sıkıntı çekiyor ve ilerleme kaydedemiyorsanız, yaşadığınız olaylara ve çevreden duyduklarınıza odaklanabilirsiniz. Yaşadıklarınız ve duyduklarınız sizdeki kısıtlayıcı ve engelleyici inançları aynalar. Yaşadıklarınızı gözlemleyerek sizi kısıtlayan veya engelleyen inançlarınızı keşfedebilirsiniz. Bilinçaltınıza yönelerek inançlarınızı kalıcı olarak dönüştürebilir, gelişim sürecinizi kolaylaştırabilirsiniz.

    İç motivasyonla hareket etmek

    Liderler, iç motivasyonla hareket edebilirler. İç motivasyona sahip olmak, dışarıdan gelecek motivasyona olan ihtiyacınızı azaltabilir. İnandığınız ve heyecan duyduğunuz hedefleriniz için iç motivasyona sahip olmak daha kolaydır. Bu sayede, olumsuz çevresel koşullardan etkilenmeyebilir, coşkuyla ve sebat ederek hedefinize ilerleyebilirsiniz.

    Liderler iç motivasyonla hareket edebilirler. İç motivasyonu sağlamak için yapılacaklar: Çevresel baskıları tespit edin! Bilinçaltındaki mecburiyetlerinizi ve olumsuz inançlarınızı dönüştürün!

    Tiyo: Eğer olumsuz söylemler ve gelişmeler motivasyonunuzu olumsuz etkiliyorsa, hedeflerinizin gerçekleşeceğine olan inancınızı sorgulayabilirsiniz. Toplumsal ve çevresel baskı altında kalıyorsanız, baskının üzerinizde yarattığı etkiden dersler çıkartıp kendi seçimlerinizi yapabilirsiniz. Halen daha motivasyon sıkıntısı çekiyorsanız mecbur olduğunuzu düşündüğünüz durumlar sizi aşağı çekiyor olabilir. Bilinçaltınıza yönelerek mecburiyetlerinizi dönüştürebilirsiniz. Bu sayede mecburiyet hissi olmadan isteyerek, içinizden geldiği için hareket edebilir, rahatlıkla ilerleme kaydedebilirsiniz.

    Sürece güvenmek

    Liderler, sürece güvenebilirler. Gelişim, dönüşüm ve değişim bazen zaman alabilir. Sonuç alacağınıza olan inancınız, sürece olan güveninizi arttırabilir. Sürece güveniyorsanız rahatlıkla, yılmadan devam edebilirsiniz.

    Sürdürülebilir başarılar, süreklilik gerektirebilir. Evrensel yasalar hareketi ve sürekliliği sever.  Siz sürece güvendiğinizde ve sürekliliği sağlayabileceğinize inandığınızda, evren size destek olur ve sürdürülebilir başarıya ulaşabilirsiniz.

    Liderler sürece güvenebilirler. Sürece güvenmek için yapılacaklar: Sabırlı olun! Harekette kalın! Olumsuz inançlarınızı dönüştürmeye devam edin!

    Tiyo: Eğer süreç sonunda başarılı bir sonuç elde edeceğinize inanmıyorsanız, devam etmek güçleşebilir, motivasyonunuzu sürdüremeyebilirsiniz ve başarılı olamayabilirsiniz. Eylemlerinizden alacağınız sonucu belirleyen inancınızdır.  Sizi kısıtlayan ve engelleyen inançlarınızı keşfetmek ve dönüştürmek, yılmadan devam etmenizi sağlayabilir ve evrensel yasaların ihtiyacınız olan koşulları yaratmasını sağlayabilir.

    Sorumluluk almak ve sorumluluk vermek

    Liderler, sorumluluk alabilir ve sorumluluk verebileceği koşulları yaratabilir.  Liderler gerekli koşullar oluşasıya kadar her konuda sorumluluk alabilir, birlikte çalıştığı insanlara yol gösterebilir ve duygusal olarak yönlendirebilir.

    Fazla sorumluluk almak sürdürülebilir olmayabilir ve sizi zorlayabilir. Liderler, onlara ait olmayan sorumlulukları zamanı gelince devretmeyi veya gerekli değilse almamayı tercih ederler.

    Liderler sorumluluk alma- verme dengesini sağlayabilirler. Sorumluluk alma- verme dengesini sağlamak için yapılacaklar: Gerekli sorumlulukları alın! Size ait olmayan sorumlulukları zamanı gelince devredin!

    Tiyo: Eğer sorumluk alma ve verme dengesini sağlamakta zorlanıyorsanız, sorumluluğu yükle veya değerli olmakla bağdaştırıyor olabilirsiniz. Bilinçli olarak böyle olmadığından emin olabilirsiniz ancak bilinçaltınız eski deneyimlerinizden, sorumluğun yük olduğu veya değerli olduğu dersini almış olabilir.  Sorumluluk sizin için yük ise sorumluluk almak istemeyebilirsiniz.  Sorumluluk sizin için bir değerse gereğinden fazla sorumluluk alabilirsiniz. Bu inançlarınızı bilinçaltınıza dönerek değiştirmeniz, yaşamınızı kolaylaştırabilir.

    8.Mantıklı riskler almak

    Liderler, mantıklı riskler alabilirler. İlerlemek risk almayı gerektirebilir. Bazen konfor alanınızın dışına çıkmak bile size risk gibi görünebilir.

    Altından kalkılabileceğine dair bir inancınız varsa risk almak mantıklı olabilir.  Mantığınıza uymayan risk, sizi aşılması zor bir duruma sokabilir. Herkesin alabileceği risk şekli ve düzeyi farklı olabilir. Arzuladığınız şeyi, bir kişi dahi yapmışsa siz de yapabilirsiniz ancak bu hazır olmadığınız riskleri almanızı gerektirmez. Ancak hazır olduğunuzda altından kalkabileceğinize inandığınız riskler için konfor alanınızın dışına çıkmanız sizi başarıya götürebilir.

    Liderler mantıklı riskler alabilirler. Mantıklı riskler almak için yapılacaklar: Zihninizi hazırlayın! Mantıklı olan risklere karar verin! Konfor alanınızın dışına çıkın!

    Tiyo: Eğer ilerlemek için risk almakta zorlanıyorsanız, adım atmanızı engelleyen duyguların ne olduğuna odaklanabilirsiniz. Duygularınız, adım atmanızı engelleyen inançlarınızın ne olduğunu size gösterebilir. Kısıtlayıcı inançlarınızı dönüştürmeniz mantıklı adımlar atmanız için ihtiyacınız olan zihinsel koşulları oluşturmanızı sağlayabilir. Bilinçaltınızda gerçekleştireceğiniz dönüşümler sizi hemen hazır hale getirebilir ve mantıklı risk almak konusunda net karar almanızı sağlayabilir.

    Liderliği kolaylıkla ve keyifle deneyimlemeniz dileğiyle. Farkındalığınız hayatınıza en yüce şekilde yansısın.

    Ece Erdoğan

    Bilinçaltı Koçu

    Theta Healing Eğitmeni

    ? Kendi kendinize bilinçaltını dönüştürebilir misiniz? Öğrenmek için linki inceleyebilirsiniz.

    https://kadincaozel.com.tr/bilincalti-programlama-nedir/

    Kaynak: Kadincaozel.com / Eğitim

    Eğitim Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title