Haberler

Kurucu Genel Başkan Erol Yarar, Müsiad'ın Kuruluşunu Anlattı

Gaziantep şubesinin düzenlediği toplantıya katılan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) kurucu Genel Başkanı Erol Yarar, derneğin kuruluş amacını anlattı.

Gaziantep şubesinin düzenlediği toplantıya katılan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) kurucu Genel Başkanı Erol Yarar, derneğin kuruluş amacını anlattı.

Safir Otel'de gerçekleştirilen toplantıda Genel Başkan Erol Yarar, dünya servetinin gayrimüslimlerin elinde bulunduğunu hatırlatırken, şöyle konuştu: "Biz MÜSİAD'ı Allah'ın rızasını kazanmak için, Allah'ın rızasını kazandıracak faaliyetler gerçekleştirmek için kurduk. MÜSİAD bugün Türkiye içinde ve dışında çok saygı duyulan bir kurum haline geldi. Bunlara şükrediyoruz. Daha dünyada iken hayırlı sözleri duymamıza vesile oldu. Servet bir imtihandır. Allah'ın rızası için kazanacaksın ve kazandığınla kibirlenmeyeceksin. Apple'nin kurucusu Steve Jobs'un 8 milyar serveti vardı. Ama son 10 yılda pankreas kanseri olduğu için bir işçinin yediği yemeği dahi yiyemedi. Ahir zaman mücadelesi iktisadi mücadeledir. Bu dünyanın servetinden Müslümanların elinde bulunması ve yoksulun zengin olması için çalışıyoruz. Dünyanın serveti ehil ellerde olmayınca, eline geçiren insanlığa zulmediyor. Dünya servetinin Müslümanların eline geçmesi insanlığın kurtuluşudur. İstanbul'un fethinden daha önemlidir."

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, "1990 öncesi Türkiye'de bir sivil toplum anlayışı gelişmemişti. Gelişmeme anlayışını tetikleyen bir İstanbul sermayesi unsuru vardı. Anadolu'yu yok sayan bir anlayış söz konusuydu. Tabi o sıralarda dernek açmak çok büyük bir cesaret isterdi. Siz kalkacaksınız Türkiye'de daha 2 yıl öncesine kadar silahlı kuvvetlerde adı sayılamayacak kadar darbe planları yapan ve bu darbe planlarına adı karışmış işadamlarının bulunduğu bir TÜSİAD'a karşı, birilerinin Müslüman işadamları dediği Müstakil İşadamları Derneği kurulacak. Erol Yarar, kelle koltukta bu derneği kurdu. Bir sürü dernek vardır ama bunların ağabeyleri, STK'ların gelişmesini sağlayan MÜSİAD'tır" ifadelerine yer verdi.

MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Kurt Ali Kılçık da, "Bugün dünyanın 17. büyük ekonomisine sahip ülkemizi 2023 yılında Başbakanımızın hedef olarak belirlediği dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına sokabilmek için dernek olarak bugüne kadar göstermiş olduğumuz çabayı arttırarak devam ettireceğiz. Ekonomik büyüme her geçen gün daha da büyüyor. Eskiden yabancı bir markayı almak hayalken, bugün sınır ötesinde marka alımları sürerken, diğer taraftan üretilen ürünlerimiz onlarca ülkeye satılabilmektedir" dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Kurt Ali Kılçık, kurucu Genel Başkan Erol Yarar'a plaket takdim etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erol Yarar Gaziantep Türkiye Apple Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title