Haberler

    Trio Truva Oda Müziği Konseri

    Trio Truva, Beethoven, Weber, Prinze ve Piazzolla'nın flüt, fagot ve piyano kompozisyonları ve düzenlemelerinden oluşan bir program ile Mozarthaus'a konuk oluyor.

    Trio Truva, Beethoven, Weber, Prinze ve Piazzolla'nın flüt, fagot ve piyano kompozisyonları ve düzenlemelerinden oluşan bir program ile Mozarthaus'a konuk oluyor.

    Flüt:  Pamir Kolat

    Fagot: Gizem Birçek

    Piyano: Rauf Paşaoğlu

    Konser Programı:

    L.van Beethoven | Piyano, Flüt ve Fagot için Trio WoO 37, Sol Majör

    A.  Prinz |  Flüt, Fagot ve Piyano için Moment Musicaux II

    A. Piazzolla |  Oblivion - Milonga Lenta

    C. M. von Weber | Piyano, Flüt ve Fagot (Çello) için Trio Op. 63, sol minör

    Gizem Birçek

    İlk müzik çalısmalarına Ankara Devlet Opera ve Balesi Çocuk Korosu'nda başladı. 1994 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Hazırlık Okulu'nu kazanarak Fagot Ana Sanat Dalı'na kabul edildi. Fagot Çalışmalarına Dimitry Zlatovsky ile başlayıp lisans eğitimini Prof. Ali İrfan Peksoylu ile sürdürdü. Bilkent Gençlik Senfoni orkestrasının bir üyesi olarak birçok konserler verdi. 2000 yılı Ağustos ayında Avusturya'nın Viyana şehrinde gerçekleşen Viyana Müzik Semineri'ne katılarak Prof. Gottfried Pokorny ile çalıştı, seminer kapsamında birçok solo ve oda müziği konserleri verdi. 2003 senesinde Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nden "Şeref" derecesi ile mezun oldu. 2004 yılı Mart ayından itibaren çalışmalarına Amerika Birleşik Devletleri'nde devam etti. Bismarck/Mandan Senfoni Orkestrası ve Western Plains Opera Company'nin yani sira birçok orkestrada çalıştı. 2005 yılında İsviçre'nin Lugano şehrinde İsviçre İtalyan Konservatuarı'nı kazanarak Prof. Gabor Meszaros'un sınıfına kabul edildi ve Yüksek lisans çalışmalarına başladı. Burada Basel Festival Orkestası başta olmak üzere Locarno Oda Orkestrası, Conservatorio della Svizzera Italiana Orkestrası ve CSI Nefesli Sazlar Ansambl gibi çeşitli orkestra ve oda müziği grupları ile İsvçre'nin birçok şehrinde konserler verdi. 2008 yılında Conservatorio della Svizzera İtaliana'dan yüksek lisans derecesini alarak mezun oldu. Aynı sene Amerika Birleşik Devletleri'ne geri dönerek Minot State University Müzik Eğitimi Bölümü'nde ikinci yüksek lisans programına başladı. Bölüm başkanı Dr. Ken Bowles ile 1 yıl çalıştı ve Nefesli sazlar oda müziği literatürü üzerine araştırma yaptıktan sonra 2010 yılında Türkiye'ye döndü. Bir süre Antalya Devlet Senfoni Orkestrasında çalıştı. Antonio Vivaldi'nin Re minör Fagot Konçertosunu Orkestra Akademik Başkent eşliğinde seslendiren sanatçı 2016 Mart ayinda Ankara'da gerçekleşen Maestro Sergio Azzolinin ustalık sınıfına katıldı. Fagot ve oda müziği çalışmalarına ve müzik eğitmenliğine Baskent Universitesi Devlet Konservatuvarı'nda çeşitli konserler, dersler ve etkinliklerle devam etmektedir.

    Pamir Kolat

    Sanatçı, Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası, Ankara Devlet Tiyatroları, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, Samsun Devlet Opera ve Balesi, Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası (UGSO) gibi çeşitli orkestralarda Flüt ve Pikolo çalmanın yanı sıra solo ve oda müziği alanlarında birçok konser vermiştir. Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası ile katılmış olduğu Young Euro Classic Festivali kapsamında, Berlin / Konzerthaus, İstanbul / Aya İrini kilisesi, İstanbul / Cemal Reşit Rey Konser Salonu ve Roma / Gasteig'de  konserler yapmıştır. Bu yıllar arasında Üniversite Toplum Derneğin'nin "Her Eve Müzik Projesi" kapsamında gönüllü olarak flüt eğitimi vermiştir. 2015 Bahar Yarıyılında yüksek lisans öğrenimini Roma Santa Cecilia Konservatuvarı'nda sürdürmüştür. Bu yıllar arasında İtalya'da birçok konser vermiştir. 2000 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar Anasanat Dalı / Flüt Sanat Dalı'na kabul edilerek Gülsen Şatana'nın öğrencisi olmuştur. Aynı yıl Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde ilk konserini vermiştir. 2006 yılında Sevda-Cenap And Müzik Vakfı tarafından eğitim bursu almaya hak kazanmış ve 2010 yılına dek ilgili Vakıf tarafından desteklenmiştir. 2010 yılında H. Ü. Ankara Devlet Konservatuvarı Flüt Bölümü'nden Gülsen Şatana'nın öğrencisi olarak yüksek şeref derecesi ile mezun olmuştur. Eğitim hayatı boyunca  Çetin Işıközlü, Erol Erdinç, Cem Mansur, İnci Özdil, Orhan Şallıel ve Anatol Yagoda ile orkestra, Feza Gökmen, Atilla Şentin, Meral Vural Leblebicioğlu, Vagif Süleymanov, Alessandra Verecchia ve Roberto Galletto ile oda müziği çalışmıştır. Flüt çalışmalarına Gülsen Şatana, Songül Özdemir, Doç. Dr. Cem Önertürk, Stiliana Stavreva, Prof.Carlo Morena ile devam etmiştir. Ayrıca, Philippe Bernold, Sibel Kumru-Pensel, Niccola Mazzanti, Jocelyn Aubrun, Sophie Cherrier ve Karl-Heinz Schütz'ün Workshop'larına katılmıştır. 2006-2015 yılları arasında Bülent Evcil, Gülşen Tatu, Christian Plouver ve Felix Renggli gibi önemli flüt sanatçılarının ustalık sınıflarına aktif olarak katılmıştır. 2013 yılında, Gazi Üniversitesi'nde Pedagojik Formasyon eğitimini tamamlayarak sertifika almıştır. 2015 yılında, Roma, Santa Cecilia Konservatuvarı'nda Antonella Massimo ile Alexander Tekniği çalışmalarını tamamlayarak sertifika almaya hak kazanmıştır. Her yıl çok sayıda konser ve etkinlikte yer alan Pamir Kolat, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvar'nda Gülsen Şatana ile Yüksek Lisans programına devam etmektedir.

    Rauf Paşaoğlu

    1960 yılında Bakü'de doğdu. 7 yaşında ünlü şancı Bülbül adını taşıyan müzik okulunun piyano bölümüne kabul edildi. 1978 yılında okulu başarıyla bitirdi ve aynı yıl Azerbaycan Devlet Konservatuvarı piyano bölümüne kabul edildi. Üniversite yıllarında ünlü piyano hocaları Prof. Zöhrab Adıgüzelzade ve Prof. Rauf Atakişiyev ile çalıştı. 1983 yılında Konservatuvarı başarıyla bitirdi ve aynı yıldan itibaren Azerbaycan Devlet Opera ve Balesi'nde, Azerbaycan Devlet Filarmonisinde, Azerbaycan Devlet Konservatuvarı'nda çalıştı. 1995 yılında Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı tarafından davet edilmiş ve 2008 yılına kadar Ankara Devlet Opera ve Balesinde piyanist olarak çalıştı. Bu yıllar içerisinde Türkiye'nin çeşitli kentlerinde Devlet Opera ve Balesi sanatçılarıyla beraber solo ve orkestra eşliğinde konserler verdi. 2008 yılından beri Başkent Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Azerbaycan Beethoven Kültür Sanat Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title